Gezond Gewicht : 5 Slimme Afslanktips voor een Blijvend Gezond Gewicht

Een gezond gewicht bereiken en… behouden willen de meesten wel. Helaas kiezen we vaak voor drastische hype diëten die uiteindelijk alleen maar voor JOJO-effect zorgen en mogelijk gevaarlijk zijn voor je gezondheid. De meeste afslankers hebben al verschillende diëten achter de rug, het ene al strikter dan het andere, maar uiteindelijk komt meer dan 80% terug bij af. De hamvraag blijft dus: hoe bereik ik nu een gezond gewicht?
Hieronder vind je alvast 5 slimme afslanktips om op lange termijn een gezond gewicht te bereiken en te behouden.

1. Noem Het Geen Dieet

gezond-gewicht-mentaalAfvallen gaat net zoveel over hetgeen je tussen je oren stopt als over hetgeen je in je mond stopt. Het eerste wat je moet doen is het idee te negeren dat je ‘op dieet’ gaat. Diëten hebben een begin en een einde.

Succesvolle strategieën een gezond gewicht te bereiken moet je op lange termijn bekijken: je zou je moeten committeren aan een levenslange gezondere levensstijl waar een gezond gewicht een logisch gevolg van is.

Jouw dieet moet zich niet alleen focussen op gewichtsverlies, maar ook en vooral op het gezonder worden.

Het hervormen van jouw lichaam en ook jouw levensstijl door gezonde gewoonten aan te nemen en slechte te doorbreken”. Zie jouw dieet als gezond eten en gezonde voedselkeuzes maken, niet als diëten of ‘lijnen’.

2. Een Balans in Calorieën Zorgt Voor Een Gezond Gewicht

Gewichtsverlies is een kwestie van het veranderen van de calorieën balans. Om af te vallen moet je meer calorieën verbranden dan je eet. 1 kilo is gelijk aan ongeveer 5.500 calorieën, dus om 1 kilo per week te verliezen, verbruik je 800 calorieën minder per dag of… verbruik je er 800 meer per dag (dit laatste wordt, vooral in hype diëten vaak niet belicht).

Want als je echter te weinig calorieën binnenkrijgt is jouw afslankplan gedoemd te mislukken, omdat ontbering niet vol te houden is.

Eet een verscheidenheid aan voedingsmiddelen om te profiteren van een breed scala aan voedingsstoffen. Je kunt niet alleen cake eten en verwachten om een gezond gewicht te bereiken, zelfs als je aantal calorieën juist is. Portie controle is ook belangrijk. Je hoeft niet alles op te eten dat voor je staat.

3. Bewegen

Sorry, je kunt er niet onderuit komen. Om calorieën te verbranden moet je bewegen. Zie het gewoon als een fysieke activiteit, niet als sporten. Het kan van alles zijn, van een stevige wandeling tijdens jouw lunch uur tot tuinieren of het maaien van het gras.

Voor een gezond gewicht heeft een gemiddelde volwassene dagelijks minstens tweeënhalf uur matig intense aerobische lichaamsbeweging nodig. Een goed plan is elke dag dertig tot zestig minuten aerobische activiteit van matige intensiteit te doen. Ga echter niet vol gas van start. Begin voorzichtig en bouw langzaam de conditie op. (wandelen, fietsen, zwemmen…)

Als je op volle snelheid start, is de kans groot dat de brandstof te snel opraakt. Het gaat allemaal om het maken van kleine, stapsgewijze veranderingen en om ze vast op te nemen in je levensstijl. Een handige tip is om je fysieke activiteiten op te delen in stukken van 10 minuten. Het moet ook plezierig blijven. Als je niet geniet van wat je doet, heb je meer kans om op te geven.

4. Word vrienden met je weegschaal

Weeg jezelf slechts één keer per week, dus niet elke dag. En zorg ervoor, door je gewoonten te verbeteren en te bewegen, dat het resultaat je zal bevallen.

Meten is weten. Dus het is van groot belang om op een weegschaal te gaan staan om je vooruitgang bij te houden. Weeg je steeds op hetzelfde moment, best ’s ochtends, voordat je iets gegeten hebt en na een toilet bezoek. Eenmaal je een gezond gewicht bereikt hebt, zal je merken dat dit redelijk stabiel zal blijven, en hooguit enkele honderden grammen tot een halve kilo zal schommelen.

5. Een Dagboek: motivatie voor een gezond gewicht

Bijna elke voedingsdeskundige adviseert mensen die beginnen af te slanken om een dagboek bij te houden. Het bijhouden van een dagboek stimuleert positieve bekrachtiging. Daarnaast bevordert het mindfulness en verantwoording en motiveert het betere voedselkeuzes.

Het bijhouden van een dagboek helpt je emotionele triggers voor eten te ontdekken. Bovendien, zal een voedingsdagboek je helpen te begrijpen wanneer en waarom je te veel eet.

Tot slot…

diëtenBen je op zoek naar een dieetmethode die bij je past en wil je weten hoe je op een veilige manier de juiste keuze maakt, lees dan even mijn laatste uitgebreide rapport ‘Veilige en Slimme Dieet Keuzes’.

Hierin ontdek je alle facetten en valkuilen van verschillende dieetmethodes en geef ik je een aantal zeer specifieke criteria waar je dient op te letten vooraleer je aan een dieet begint.

Ik ga hier dieper in op de materie die ik hierboven behandeld heb.

En best van al, je ontdekt in dit boek welke afslankmethodes WEL veilig zijn en je effectief en permanent helpen om een gezond gewicht te bereiken en… te behouden!

Klik hier om het rapport aan te vragen en op te slaan. Doe er je voordeel mee.

Tot binnenkort,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit boek zal je mogelijk veel ontgoocheling besparen en je behoeden voor mogelijke foutieve keuzes die gevaarlijk kunnen zijn voor je gezondheid. 
Voor mij  hoef je het niet te lezen,… de meesten zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben. En je zal eindelijk ontdekken wat WEL werkt om je extra kilo’s te verliezen en… ze eraf te houden! Je kan het via deze link opslaan.

Deel desgewenst dit artikel

>