Gezond Afslanken : 5 Belangrijke Tips Om Gezond en Slim Af Te Slanken

Om het probleem van gezond afslanken effectief en succesvol aan te pakken, moeten we het gemakshalve verdelen in twee segmenten: jouw gemoedstoestand en de toestand van je lichaam.

De meest voorkomende redenen dat afslanken mislukt

Terwijl je gedachten je lichaam onder controle hebben, ontdekken mensen die last hebben om gezond af te slanken, al snel dat het lichaam ook macht heeft over je gedachten. Het is een symbiotische relatie en moet daarom dient dit als een geheel worden behandeld. Voor het begrip en de ontwikkeling van een tactische aanpak moeten beiden echter worden behandeld met een specifieke aanpak of methoden.

1. Gezond afslanken om de juiste redenen

Als we het hebben over redenen waarom gezond afslanken mislukt, in termen van het hebben van de verkeerde gemoedstoestand, is het een voor de hand liggend vermoeden dat de meeste mensen om te beginnen, verkeerde redenen hebben om aft e slanken.

Deze redenen zijn meestal de wens om geliefd te zijn bij anderen (uiterlijk), om niet in verlegenheid te worden gebracht in het openbaar, om romantische relaties aan te trekken, enzovoort. Hoewel deze redenen op zich niet verkeerd zijn, zijn ze niet de juiste redenen om op te focussen bij de start van gezond afslanken.

De reden dat ze snel falen of opgeven is omdat zelfs als ons verlangen om geliefd te zijn sterk is, het nauwelijks sterker is dan onze honger of verlangen naar een goede maaltijd. Mensen die zichzelf uithongeren om door andere mensen te worden geliefd, herinneren zich snel dat ze graag meer van voedsel genieten dan dat ze afhankelijk zijn van de mening van andere mensen. Tenminste tot de honger verzadigd is.

Daarom moet geliefd zijn bij andere mensen volledig worden verwaarloosd om gezond af te slanken en slechts gezien worden als een bonus bij het succesvol voltooien van je doel. Gezond afslanken lukt meestal wanneer je het voor jezelf doet.

2. Ken jezelf en je lichaam

De beslissing om af te vallen komt vaak plotseling en uit wanhoop en wordt vaak beschouwd als een zware straf voor zichzelf. Mensen, die zo redeneren, snel ontdekken, is dat je niet je eigen rechter kunt zijn, want als de straf lichtvaardig is, zal ook het negeren ervan snel daarna komen, omdat ze allebei door dezelfde persoon worden gegeven – jezelf …

Om iets succesvol te kunnen doen, moet je met jezelf samenwerken, in plaats van tegen jezelf. Hetzelfde geldt wanneer we proberen ons lichaam te straffen en het de voldoening te ontzeggen zich over te geven aan een ‘trek’ of hunkering. Het leidt alleen maar tot een bijna sadistische relatie met ons lichaam en het mislukt onvermijdelijk op dezelfde manier als de vorige poging die mislukte.

3. Stop met het zoeken naar de wonderpil

afslankpil gezond afslankenDe voor de hand liggende fout die men in dit verband kan maken, is een snelle en gemakkelijke manier zoeken, een soort ‘wonderpil’-oplossing voor het overgewicht probleem.

Dit is waar de mode-dieetmarkt zich mee voedt en het is het kenmerk van het jojo-dieet-fenomeen en hetgeen de meeste mensen van echt succes weghoudt, wat niet alleen over de kilo´s kwijtraken gaat, maar ook op lange termijn je gewicht te behouden.

De waarheid is dat permanent en gezond afslanken alleen door inspanning en tijd kan worden bereikt. Blijvende veranderingen in je gewoonten zorgen voor blijvende resultaten. Net zoals het een leven lang van bepaalde gewoontes kostte om de kilo´s aan te komen, kost het ook tijd en andere gewoontes om de kilo´s kwijt te raken en ze voor altijd weg te houden.

4. Zoek gezonde vervangers

We hebben allemaal onze favoriete eten, maar er zijn honderden aanpassingen die ongezonde recepten en eten, gezonder kunnen maken en met minder calorieën. In sla gewikkelde hamburgers bijvoorbeeld, bespaart je veel koolhydraten en calorieën. Bakken met olijfolie in plaats van boter werkt ook. Witte bloem vervangen door amandelmeel. Pizza is veel gezonder wanneer je gebruik maakt van Portobello-paddenstoelen in plaats van een traditionele korst. Doe wat onderzoek en begin deze vervangingen in je eetpatroon toe te passen.

5. Stop met diëten en begin te leven!

Dit is zo eenvoudig, maar zo diepzinnig. Klassieke en ‘mode’-diëten houden je alleen van je uiteindelijke doel af, dit kan niet vaak genoeg gezegd worden. Denk aan permanente eetgewoonten en lifestyle veranderingen in de plaats, punt.

‘Het Leven Is Geen Dieet, Geniet Van Elke Beet’ is één van m’n favoriete slogans…

Tot slot…

diëten veilige en slimme keuzesBen je op zoek naar een dieetmethode die bij je past en wil je weten hoe je op een veilige manier de juiste keuze maakt, lees dan even mijn laatste uitgebreide rapport ‘Veilige en Slimme Dieet Keuzes’.

Hierin ontdek je alle facetten en valkuilen van verschillende dieetmethodes en geef ik je een aantal zeer specifieke criteria waar je dient op te letten vooraleer je aan een dieet begint.

Ik ga hier dieper in op de materie die ik hierboven behandeld heb.

En best van al, je ontdekt in dit boek welke afslankmethodes WEL veilig zijn en je effectief en permanent helpen om je ideale gewicht te bereiken en… te behouden!

Klik hier om het rapport aan te vragen en op te slaan. Doe er je voordeel mee.

Tot binnenkort,

Katja CallensKatja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit boek zal je mogelijk veel ontgoocheling besparen en je behoeden voor mogelijke foutieve keuzes die gevaarlijk kunnen zijn voor je gezondheid. 
Voor mij  hoef je het niet te lezen,… de meesten zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben. En je zal eindelijk ontdekken wat WEL werkt om je extra kilo’s te verliezen en… ze eraf te houden! Je kan het via deze link opslaan.

Deel desgewenst dit artikel

>