Een Smallere Taille Door Wandelen

Ik heb het al meerdere keren gehad over de voordelen die wandelen kan bieden voor je gezondheid. Zo kan wandelen je humeur verbeteren, stress verlichten, je bloeddruk verlagen en nog veel meer. Er zijn maar weinig vormen van lichaamsbeweging net zo goed voor je lichaam als dagelijks een eindje wandelen.

Echt waar?

Is het echter ook mogelijk om een paar kilootjes af te vallen door alleen maar even de deur uit te gaan om een wandeling te maken? Misschien doe je dit al, maar merk je tot nu toe nog niet echt verschil in je gewicht. Kan het zijn dat je iets verkeerd doet?

Wanhoop niet! Let goed op de volgende tips om af te vallen door te wandelen. Het is veel eenvoudiger dan je zou denken!

Zoals je waarschijnlijk wel weet, zorgt elke lichamelijke bezigheid die inspanning vereist ervoor dat je stofwisseling geactiveerd wordt, je hart sneller gaat kloppen en je lichaam meer vet verbrandt.

• Wandelen is een geweldige manier om wat extra calorieën te verbanden en koolhydraten te verbruiken voordat deze door het lichaam worden opgeslagen in de vorm van vet.

• Door elke dag een eindje te wandelen en je hartslag hoog te houden, zal je lichaam gemakkelijker spiermassa opbouwen en overtollig vet verbranden. Naarmate je meer spiermassa ontwikkelt en meer vet verbrandt, zal ook je algehele gezondheid erop vooruitgaan.

• Het is echt zo: regelmatig wandelen zorgt ervoor dat je stofwisseling sneller wordt en je lichaam meer vet verbrandt. Onthoud echter wel dat je om werkelijk van deze voordelen te kunnen profiteren, ook moeten letten op wat je eet en je consumptie van vet voedsel, geraffineerde bloem, commerciële en verwerkte voedingsmiddelen, snoep, suikerhoudende frisdranken en dergelijke beperkt moet houden. Kortom, het is belangrijk dat je een gezondere levensstijl ontwikkelt.

Met welke factoren moet je nog meer rekening houden om af te kunnen vallen door te wandelen?

 

1. Hoe lang zou ik moeten wandelen?

Om binnen twee maanden verschil te zien, is het echt wel van belang om dagelijks twee keer per dag (’s ochtends en ’s avonds) een half uur te wandelen.

Door twee keer per dag te wandelen, blijft je stofwisseling de hele dag door sneller werken en zal je dus ook meer vet verbranden en natuurlijk ook meer spiermassa opbouwen. Als het je doel alleen is om je algehele gemoedstoestand en levensstijl te verbeteren, dan is het ook voldoende om slechts één keer per dag een half uurtje te wandelen.

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

  • zonder honger te lijden
  • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

Om echter effectiever af te kunnen vallen, is het toch echt nodig om twee wandelingen per dag te maken, bij voorkeur niet tijdens het heetste moment van de dag.
Maak hiervoor dus twee gaatjes vrij in je dagschema!

2. Hoe snel zou ik moeten wandelen?

Een vlot tempo van ongeveer zes tot zes en een halve kilometer per uur is het beste. Als het je lukt om dit tempo aan te houden, dan zul je efficiënter vet verbranden, zonder jezelf al te veel in te spannen.

De reden waarom je zo snel moet lopen, is dat je lichaam wanneer je hart maar tot 60 of 70% van zijn gehele capaciteit gebruikt, energie sneller opslaat als vet. En dit probeer je nu juist te voorkomen. Aan een langzaam tempo heb je dus vrij weinig (en het zal er ook niet voor zorgen dat je spijkerbroek beter past).

Probeer jezelf dus te pushen om anderhalf à twee kilometer per kwartier te lopen. Maak hiervan je doel!

3. Let op de manier waarop je loopt

Het is belangrijk om rekening te houden met de manier waarop je loopt.

Houd de volgende aspecten in je achterhoofd:

• Grotere stappen zullen er niet voor zorgen dat je die kilometers sneller aflegt. Sneller lopen wel.

• Let op de manier waarop je je enkels beweegt. Wanneer je hiel de grond raakt, zou je enkel gespannen in een hoek van ongeveer 45 graden moeten zijn. Niet meer, niet minder. Als dit niet zo is, dan kun je op een gegeven moment last krijgen van voetproblemen.

• Houd je schouders ontspannen en probeer ze niet verkrampt te houden.

• Onthoud dat het belangrijk is om je hoofd altijd stil te houden, anders zou je namelijk duizelig kunnen worden of zelfs last kunnen krijgen van nekpijn. Vergeet daarnaast niet om je ogen tijdens het wandelen gericht te houden op een punt vier à vijf meter voor je uit. Dit zal er tegelijkertijd voor zorgen dat je je hoofd in een natuurlijke en aangename houding houdt en je niet te veel druk legt op je nek.

• Zorg ervoor dat je je heupen niet te veel beweegt en probeer zo soepel en natuurlijk mogelijk te bewegen. Het is niet de bedoeling dat je spanning of ongemak voelt.

• En hoe zit het met je armen? Veel mensen weten niet zo goed wat ze met hun armen aan moeten tijdens het wandelen – moet ik ze buigen of gewoon langs me lichaam laten hangen? Wat is de beste optie?

Het beste is om je armen in een hoek van negentig graden te houden. Het is belangrijk om je armen tijdens het wandelen vloeiend en natuurlijk te laten bewegen en ze niet te ver van je lichaam af te houden. Het is vrij makkelijk om een goed ritme te ontwikkelen, waarbij je linkerarm beweegt terwijl je een stap zet met je rechtervoet en vice versa.

• Onthoud dat het niet de bedoeling is om een vuist te maken met je handen, dit kan er namelijk voor zorgen dat je je armen niet vrij kunt bewegen. Houd je handen dus gewoon ontspannen.

4. Kies een mooie omgeving om in te wandelen

Ga niet wandelen in een omgeving waar je pad vol stenen en grint ligt. In dit geval zou je namelijk verkeerd kunnen stappen en een verstuiking of zelfs heupletsel op kunnen lopen. Het is verstandiger om op een recht oppervlak te lopen.

Ook is het belangrijk om comfortabele en dichte schoenen te dragen om je voeten zo goed mogelijk te beschermen. Onthoud daarnaast om ook wijde kleding te dragen die goed ademt.

Nog één laatste tip voordat je de deur uitgaat: als je ervan houdt om muziek te luisteren tijdens het wandelen, wees dan in ieder geval voorzichtig. Een koptelefoon kan je namelijk afleiden van wat er om je heen gebeurt en het zou niet de eerste keer zijn dat er hierdoor een ongeluk ontstaat. Wees je hier dus van bewust!

Tot slot…

Laatste en waarschijnlijk belangrijkste punt… het eeuwig uitstellen…

Je wil wel beginnen maar het komt nu even niet goed uit want… je hebt een feestje volgende week, je verjaardag komt eraan, je vertrekt binnenkort op vakantie,… er is altijd wel een reden te bedenken waarom het vandaag niet ‘het juiste moment’ is. Herkenbaar?

Maar laat me je een geheimpje verklappen, er komt nooit een “juist moment”.

De waarheid is dat het geen rol speelt welke dag of maand het is.

…en het speelt geen rol welke periode van het jaar het is…..omdat het idioot is om te wachten op een welbepaalde dag of maand om slank te worden.

Waarom zou je zo dik willen blijven tot een bepaalde “maand” of “periode van het jaar”?

Begin gewoon nu.

Probeer enkele van de 50 Heerlijke Dieetrecepten uit en je zal merken dat je ook op een lekkere manier kan afslanken.  

Want na je verjaardag of je vakantie komt er weer iets nieuws waardoor het net niet uitkomt.

Begin gewoon nu en kijk hoe ver je komt.

Als je blijft wachten op dat ‘juiste moment’ komt er nooit wat van. Wanneer je gewoon begint en kijkt hoe ver je komt zal je merken dat je veel meer bereikt dan je aanvankelijk gedacht had.

Wacht niet op motivatie, maar vertrouw erop dat wanneer je nu begint de eerste resultaten je vanzelf motiveren om door te gaan.

Dat is hoe succesvolle afslankers het doen… ze kiezen een echt goed en gezond programma en zetten er dan hun schouders onder en nemen volop actie.

Tja, misschien geen “pottenbrekend nieuws”, maar zo is het wel.

Kies een programma waar je jezelf goed bij voelt en neem dan actie. Dit is de snelste weg naar een slank, fit en gezond lichaam.

Heb jij het gevoel dat je te veel eet of dat jij je gewicht NIET onder controle hebt?

Heb je alle diëten reeds uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van allerlei gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken?

Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat dat je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een ongecontroleerd overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt?

Dan is het misschien de moeite om eens iets anders te proberen en te ervaren hoe Het Mentale Dieet Plan jou je Ideale Gewicht Terug Geeft…

50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen wanneer je jouw overtollig (buik)vet verbrandt hebt met heerlijke recepten…?

Wat wanneer jij ein-de-lijk verlost bent van die overtollige kilo’s en vetrolletjes en niet langer last hebt van het JOJO-effect of het gevoel hebt dat je constant zit ‘te lijnen’?

Ontdek in mijn Afslank Rapport (27 blz.) oa. de 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt En Hoe Je Dit Oplost(!) en ontvang GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.

Klik hier
om het op te slaan.

Tot binnenkort,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit rapport heeft al meer dan 126,789 afslankers terug op het juiste pad gebracht waardoor ze nu dagelijks van hun ideale gewicht genieten met heerlijke, gezonde gerechten… Voor mij hoef je dit niet te lezen,… zij zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben.

 

Deel desgewenst dit artikel

>