De Meest Vetmakende Woorden Op Een Menu

Een van de fijnere geneugten in het leven is uit eten gaan. Iemand anders laten koken en serveren, om nog maar te zwijgen van het schoonmaken, kan na een drukke dag een welkome afwisseling zijn. En Vlamen en Nederlanders profiteren daar zeker van! We gaan gemiddeld ongeveer vijf keer per week uit eten. Maar er zit een nadeel aan al dit uit eten gaan. Het kan gevaarlijk zijn voor jouw dieet.

Restaurants hebben enkele stiekeme manieren om ons de meest vetmakende items op het menu te laten bestellen. Volgens een studie hadden eters 27 procent meer kans om iets te bestellen dat ‘Triple-Chocolade Meltdown’ wordt genoemd in vergelijking met dezelfde cake als eenvoudig ‘Chocolade Cake’ werd genoemd. (1)

Het dodelijkste woord op een menu

Ik heb gemerkt dat er één woord in het bijzonder is dat je koste wat kost moet vermijden. Dit ene woord kan jouw eetpatroon in een oogwenk laten ontsporen.

Ik zal je later vertellen wat het is, maar laten we eerst een paar andere aantrekkelijke woorden bekijken die restaurants gebruiken en wat ze echt betekenen.

Hoe bekender je bent, hoe kleiner de kans dat ze je beïnvloeden. Hier zijn vijf mogelijke verdachten en gezondere keuzes om te overwegen:

Gepaneerd

Gepaneerd is altijd gefrituurd. Gebakken brood is niet erg gezond om te eten.

Gepaneerd betekent meestal dat het voedsel is bedekt met meel, eieren en broodkruimels. Als dat niet genoeg was, wordt het vervolgens gebakken. Laat je niet om de tuin leiden door gezonde woorden als garnalen of courgettes. Als je brood toevoegt en het bakt, nou dan blijft er weinig gezonds over.

Slimmere keuze: probeer gesauteerde variëteiten. Een verhittingsmethode op hoge temperaturen met relatief weinig olie.

Knapperig

Knapperig is gewoon een andere term voor frituren. Maar het onderdompelen van kip, garnalen en ander voedsel in hete olie om het krokant te maken, voegt ook extra vet en calorieën toe.

Slimmere keuze: probeer in plaats daarvan gestoomd. Vraag de ober of de chef-kok wat citroen, gember, knoflook of andere kruiden en specerijen aan het stomende water toe te voegen voor een extra smaakversterking.

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

  • zonder honger te lijden
  • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

Blackened

Dit is een populaire kookmethode voor vis, pan-frying met kruiden, specerijen en veel olie.

Slimmere keuze: vraag om de vis te pocheren. Veel restaurants voegen verse dille, peper, wijn en andere smaakvolle ingrediënten toe aan het stroperige water om een ??karakteristieke en heerlijke schotel te creëren.

Gegratineerd

Dit gerecht wordt gebakken in een braadpan met melk of saus, meestal met broodkruimels en veel kaas.

Slimmere keuze: Verminder de vette, kazige lading. Probeer een gebakken zoete aardappel in plaats van gegratineerde aardappelen of gestoomde champignons, wortelen en erwten in plaats van een gegratineerde groente-ovenschotel.

Rijk

Rijk is vaak een codewoord voor romige of boterige gerechten, vooral desserts, die vol vet zitten.

Slimmere keuze: bestel een verfrissende kom met seizoensgebonden bessen met een dotje slagroom als traktatie.

Je uiteten spelplan

Natuurlijk, als jouw must-have voorgerecht bij jouw favoriete restaurant met een van deze woorden begint, hoef je het van jouw maaltijdplan te verwijderen. Geniet er in plaats daarvan als een occasionele traktatie.

Beter nog, deel je bestelling met een eetpartner, zodat je een perfect deel van je favoriete en heerlijke gerecht kunt proeven … en toch je eetpatroon in acht houdt. Het zijn immers de eerste paar happen die je smaakpapillen doen glimlachen. Daarna krijgen we allemaal, wat experts noemen, ‘proef-vermoeidheid’ en die extra hapjes worden minder opwindend en zijn de calorieën niet waard.

Het opgeven van gepaneerd, geboterd, knapperig en ander gefrituurd voedsel kan bijzonder nuttig zijn voor mensen die genetisch vatbaar zijn voor obesitas. Een studie van Harvard wees uit dat mensen met meer obesitasgenen en die vaak gefrituurd voedsel eten, eerder aankomen in gewicht dan mensen die minder genetisch vatbaar zijn voor obesitas. (2)

Het enige woord dat je MOET vermijden

Ik heb beloofd dat ik je het enige woord zou vertellen dat je bovenal moet vermijden, dus hier is het: “eindeloos” (en is even lastig als “bodemloos”).

Waarom is dit woord zo slecht? Deze soorten gerechten blijven komen … bord na bord … Je bent waarschijnlijk zo verdiept in een gesprek met je vrienden dat je blijft eten en eten en eten. Lang nadat je geen honger meer hebt, want nou ja, het eten blijft gewoon verschijnen!

Tot slot…

Dus je kunt gerust uit eten gaan, zolang je in de gaten houdt wat je besteld. Laat dat dinertje, feestje volgende week, verjaardag, vakantie niet de reden zijn om jouw eetpatroon en dus gewicht niet in de gaten te houden… er is altijd wel een reden te bedenken waarom het vandaag niet ‘het juiste moment’ is. Herkenbaar?

En dat is mijn laatste en waarschijnlijk belangrijkste punt… het eeuwig uitstellen…

Laat me je een geheimpje verklappen, er komt nooit een “juist moment”.

De waarheid is dat het geen rol speelt welke dag of maand het is.

…en het speelt geen rol welke periode van het jaar het is…..omdat het idioot is om te wachten op een welbepaalde dag of maand om slank te worden.

Waarom zou je zo dik willen blijven tot een bepaalde “maand” of “periode van het jaar”?

Begin gewoon nu.

Probeer enkele van de 50 Heerlijke Dieetrecepten uit en je zal merken dat je ook op een lekkere manier kan afslanken.  

Want na je verjaardag of je vakantie komt er weer iets nieuws waardoor het net niet uitkomt.

Begin gewoon nu en kijk hoe ver je komt.

Als je blijft wachten op dat ‘juiste moment’ komt er nooit wat van. Wanneer je gewoon begint en kijkt hoe ver je komt zal je merken dat je veel meer bereikt dan je aanvankelijk gedacht had.

Wacht niet op motivatie, maar vertrouw erop dat wanneer je nu begint de eerste resultaten je vanzelf motiveren om door te gaan.

Dat is hoe succesvolle afslankers het doen… ze kiezen een echt goed en gezond programma en zetten er dan hun schouders onder en nemen volop actie.

Tja, misschien geen “pottenbrekend nieuws”, maar zo is het wel.

Kies een programma waar je jezelf goed bij voelt en neem dan actie. Dit is de snelste weg naar een slank, fit en gezond lichaam.

Heb jij het gevoel dat je te veel eet of dat jij je gewicht NIET onder controle hebt?

Heb je alle diëten reeds uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van allerlei gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken?

Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat dat je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een ongecontroleerd overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt?

Dan is het misschien de moeite om eens iets anders te proberen en te ervaren hoe Het Mentale Dieet Plan jou je Ideale Gewicht Terug Geeft…

50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen wanneer jij je overtollige kilo’s en (buik)vet verbrandt hebt door het eten van heerlijke recepten…?

Wat wanneer jij ein-de-lijk verlost bent van die overtollige kilo’s en vetrolletjes en niet langer last hebt van het JOJO-effect of het gevoel hebt dat je constant zit ‘te lijnen’?

Ontdek in mijn Afslank Rapport (27 blz.) oa. de 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt En Hoe Je Dit Oplost(!) en ontvang GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.

Klik hier
om het op te slaan.

Tot binnenkort,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit rapport heeft al meer dan 146,578 afslankers terug op het juiste pad gebracht waardoor ze nu dagelijks van hun ideale gewicht genieten met heerlijke, gezonde gerechten… Voor mij hoef je dit niet te lezen,… zij zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben.

 

Deel desgewenst dit artikel

 

1. Wansink B, Painter J, van Ittersum K. Descriptive menu labels’ effect on sales. Cornell Hotel Restaur Adm Q. 2001;42(4):68-72.

2. Qi Q, Chu AY, Kang JH, et al. Fried food consumption, genetic risk, and body mass index: gene-diet interaction analysis in three U.S. cohort studies. BMJ. Mar 19. [Epub ahead of print]

>