De 7 Voordelen Van Dagelijks Water Met Baking Soda Drinken

Om te voorkomen dat je lichaam te alkalisch wordt – aangezien dit een averechts effect kan hebben – kun je het beste na elke avondmaaltijd een glas water gemengd met een halve theelepel baking soda drinken.

Waarom baking soda?

Baking soda kom je vrij vaak tegen in miljoenen huishoudens over de hele wereld. Het kan namelijk niet alleen worden gebruikt in de keuken, maar vergemakkelijkt ook bepaalde schoonmaakklusjes en verbetert de gezondheid.

Hoewel de meeste mensen tegenwoordig een voorkeur hebben voor conventionele producten, maken sommige mensen nog altijd voor veel aspecten in hun leven gebruik van dit handige witte poeder.
Het is de bedoeling dat je baking soda in matige hoeveelheden consumeert.

Aangetoond is dat de gewoonte om regelmatig baking soda te consumeren verschillende algemene lichaamsfuncties kan ondersteunen, doordat het de pH-waarde van bloed reguleert, waardoor het zuurgehalte in het lichaam omlaag gaat.

Een beetje baking soda opgelost in wat water is wereldwijd een van oudste en meest gebruikte remedies. Het is een zeer effectieve manier om het lichaam te beschermen tegen verschillende ziektes.

Het is een natuurlijk antacidum

Het natuurlijke vermogen om zuren tegen te gaan is een van de redenen waarom dit middel zo vaak gebruikt wordt.

Het consumeren van baking soda kan maagzuur neutraliseren en het gevoel van brandend maagzuur voorkomen. Wanneer je baking soda oplost in een glas water kan het ontstekingen en darmgas verzachten, waardoor indigestie sneller gekalmeerd wordt.

Natuurlijk alkaliserend vermogen

De meeste diëten zorgen ervoor dat het lichaam zuur wordt, waardoor het gevoeliger is voor het ontwikkelen van verschillende ziektes. Baking soda is een natuurlijk geneesmiddel geworden om de zuurgraad in het lichaam te neutraliseren en een alkalisch effect te creëren. Het balanceert de lichamelijke pH-waarde en verbetert de gezondheid.

Zuur in het lichaam kan in verband worden gebracht met een verhoogde kans op osteoporose, artritis en zelfs kanker.

Omdat dit ingrediënt ook nog eens hartstikke goedkoop is, zou het dus een van de beste natuurlijke remedies kunnen zijn om te voorkomen dat deze aandoeningen zich überhaupt ontwikkelen.

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

  • zonder honger te lijden
  • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

Drink daarom dagelijks een minimale hoeveelheid baking soda. Wees voorzichtig om niet te veel te drinken, dit kan namelijk juist schadelijk zijn voor het lichaam, omdat het lichaam dan te alkalisch wordt.

Het is een antisepticum

Een zeer bijzondere eigenschap die baking soda heeft, is dat het een lichte antiseptische werking heeft, waardoor het gebruikt kan worden om virussen en bacteriën die ziektes veroorzaken te elimineren.

Gebruik het bijvoorbeeld om een zere keel en keelontsteking te behandelen door ermee te gorgelen.

Verlicht urineweginfecties

Een mengsel van baking soda en water kan, dankzij het vermogen om de zuurgraad in urine te verlagen, het lichaam beschermen tegen urineweginfecties. Je kunt het ook drinken met veenbessensap om terugkerende urineweginfecties te voorkomen.

Behandelt jicht en andere problemen met de gewrichten

Een hoog urinezuurgehalte in de urine en het bloed door het hele lichaam kan pijn en chronische aandoeningen als jicht en artritis veroorzaken.

Water gemengd met baking soda kan de pH-waarde van het bloed normaliseren en urinezuur verminderen, waardoor dit middel gebruikt kan worden als remedie tegen dit soort aandoeningen.

Verbetert het lichamelijke prestatievermogen

Het melkzuur dat vrijkomt tijdens het uitvoeren van lichamelijke activiteiten kan zich in de spieren en gewrichten opstapelen, waardoor het stijfheid en spiervermoeidheid kan veroorzaken.

Een goede optie om te voorkomen dat dit invloed heeft op je lichamelijke prestatievermogen is een mengsel drinken van baking soda en water. Dit mengsel kan namelijk helpen om melkzuur te controleren.

Houdt cholesterol onder controle

Het drinken van mineraalwater gemengd met baking soda kan helpen om een hoog cholesterolgehalte te verlagen, met name het gehalte LDL, ook wel slecht cholesterol genoemd.

Vanwege het hoge natriumgehalte is dit echter niet aanbevolen voor mensen die last hebben van een hoge bloeddruk. Hier zou hun toestand namelijk slechter van kunnen worden.

Hoe maak je een mengsel van baking soda en water?

Zoals ik hiervoor ook al aangaf, kan een overmatige consumptie van baking soda juist negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid. Om het middel dus zonder risicovolle gevolgen in je dieet op te kunnen nemen, is het belangrijk om het volgende advies goed te onthouden:

Algemene dosering
• ½ theelepel baking soda (3 gram)
• 1 glas water (200 ml)

Meng de ingrediënten door elkaar en drink het mengsel na elke avondmaaltijd.

Om verkoudheid en griep te verzachten

Deze remedie is perfect om de micro-organismen die verkoudheid, griep en allergieën veroorzaken tegen te gaan.

Gebruik deze remedie in deze situaties op de volgende manier:

• Dag 1: Drink om de drie uur een glas water gemengd met een halve eetlepel baking soda. Drink dit vijf keer per dag.

• Dag 2: Drink verspreid over de dag drie glazen water gemengd met een halve eetlepel baking soda.

• Dag 3: Drink na het middageten en het avondeten een glas water gemengd met een halve eetlepel baking soda.

Hoewel de smaak wellicht niet geweldig is, is het dagelijks drinken van een mengsel van baking soda en water wel een geweldige keuze voor je gezondheid. Begin het daarom in je dieet op te nemen en ervaar zelf binnen korte tijd welke voordelen dit allemaal kan bieden.

Tot slot…

Laatste en waarschijnlijk belangrijkste punt… het eeuwig uitstellen…

Je wil wel beginnen maar het komt nu even niet goed uit want… je hebt een feestje volgende week, je verjaardag komt eraan, je vertrekt binnenkort op vakantie,… er is altijd wel een reden te bedenken waarom het vandaag niet ‘het juiste moment’ is. Herkenbaar?

Maar laat me je een geheimpje verklappen, er komt nooit een “juist moment”.

De waarheid is dat het geen rol speelt welke dag of maand het is.

…en het speelt geen rol welke periode van het jaar het is…..omdat het idioot is om te wachten op een welbepaalde dag of maand om slank te worden.

Waarom zou je zo dik willen blijven tot een bepaalde “maand” of “periode van het jaar”?

Begin gewoon nu.

Probeer enkele van de 50 Heerlijke Dieetrecepten uit en je zal merken dat je ook op een lekkere manier kan afslanken.  

Want na je verjaardag of je vakantie komt er weer iets nieuws waardoor het net niet uitkomt.

Begin gewoon nu en kijk hoe ver je komt.

Als je blijft wachten op dat ‘juiste moment’ komt er nooit wat van. Wanneer je gewoon begint en kijkt hoe ver je komt zal je merken dat je veel meer bereikt dan je aanvankelijk gedacht had.

Wacht niet op motivatie, maar vertrouw erop dat wanneer je nu begint de eerste resultaten je vanzelf motiveren om door te gaan.

Dat is hoe succesvolle afslankers het doen… ze kiezen een echt goed en gezond programma en zetten er dan hun schouders onder en nemen volop actie.

Tja, misschien geen “pottenbrekend nieuws”, maar zo is het wel.

Kies een programma waar je jezelf goed bij voelt en neem dan actie. Dit is de snelste weg naar een slank, fit en gezond lichaam.

Heb jij het gevoel dat je te veel eet of dat jij je gewicht NIET onder controle hebt?

Heb je alle diëten reeds uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van allerlei gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken?

Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat dat je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een ongecontroleerd overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt?

Dan is het misschien de moeite om eens iets anders te proberen en te ervaren hoe Het Mentale Dieet Plan jou je Ideale Gewicht Terug Geeft…

50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen wanneer je jouw overtollig (buik)vet verbrandt hebt met heerlijke recepten…?

Wat wanneer jij ein-de-lijk verlost bent van die overtollige kilo’s en vetrolletjes en niet langer last hebt van het JOJO-effect of het gevoel hebt dat je constant zit ‘te lijnen’?

Ontdek in mijn Afslank Rapport (27 blz.) oa. de 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt En Hoe Je Dit Oplost(!) en ontvang GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.

Klik hier
om het op te slaan.

Tot binnenkort,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit rapport heeft al meer dan 126,789 afslankers terug op het juiste pad gebracht waardoor ze nu dagelijks van hun ideale gewicht genieten met heerlijke, gezonde gerechten… Voor mij hoef je dit niet te lezen,… zij zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben.

 

Deel desgewenst dit artikel

>