De 5 Allerlekkerste Saprecepten Van Dit Moment!


Slowjuicen en sapjes uit een sapcentrifuge zijn heel hip en in veel huishoudens en horeca zaken zul je ze al tegen komen. In dit artikel vind je de allerlekkerste saprecepten van dit moment!

Hoe gezond is een slowjuicer in vergelijking met een sapcentrifuge?

Over het algemeen kiezen mensen voor het maken van sapjes tussen juicen en blenden. Tijdens het blenden van fruit, groenten, pitten, zaden etc. blijven de vezels in takt en kan het drankje als een volwaardige maaltijd dienen. Bij Juicen verlaten de vezels het apparaat als  pulp en blijft voornamelijk het sap van groente en fruit over. Een juice is dus meer een soort van drankje i.p.v een smoothie.

De pulp uit je slowjuicer kun je weer gebruiken voor het maken van soepen. Zo zijn de vezels uit wortel goed voor je darmen. De reden dat mensen thuis in de keuken hun juice of sapje maken is dat het dan vers gedronken kan worden en het een geweldige ontgiftende werking heeft. In de supermarkt zijn steeds meer verse sapjes van goede kwaliteit te vinden maar deze kunnen nooit tippen aan de versheid uit eigen keuken.

Een slowjuicer is zo ontwikkeld dat het sap zo veel mogelijk voedingsstoffen uit je groenten en fruit behoudt. Als je bijvoorbeeld de slowjuicer vergelijkt  met een sapcentrifuge, die ook juices kan maken, zullen er in je slowjuicer juice veel meer voedingsstoffen te vinden zijn. Dit komt door het lage toerental van een slowjuicer. Door de snelheid en hitte zullen er veel minder voedingsstoffen verloren gaan.

Bij sapjes uit de blender kan dit verlies van voedingsstoffen juist een probleem zijn. Om een echt, zuiver sapje te drinken zul je de blender flink moeten laten draaien en daarbij zullen er dus ook voedingsstoffen verloren gaan. Je hoort het dus, ik ben een slowjuicer-fan! 🙂

Omdat de juicer vezels uit voeding haalt zou ik niet aanraden om juices te drinken met te veel fruit. Doordat de vezels ontbreken zijn de fruitsuikers nog sneller beschikbaar voor het lichaam en hierdoor krijg je suikerpieken. Op de lange termijn lijdt dat tot overgewicht, insulineresistentie, vermoeidheid en andere lichamelijke klachten en gebreken. Wanneer je net begint met sapjes drinken en het nodig vind om met wat meer fruit te beginnen dan raad ik aan om te starten met een blenden. Naarmate je steeds minder zoet kunt gaan drinken, kun je dan zo snel mogelijk overstappen op groentesapjes.

Fruit is niet meer het fruit van vroeger. Vroeger was fruit alleen in de herfst zoet. Dat ‘zoet’ werd toen ook al als lekker beschouwd en er werd in die periode dan ook lekker veel fruit gegeten. De suikers in fruit zorgen voor aanmaak van insuline, het suikerhormoon en dat zorgde weer tot gewichtstoename, met name rondom de buik om zo de strenge winter door te komen. Tegenwoorden werkt dit mechanisme nog net zo, alleen dan is fruit het hele jaar kunstmatig zoet. Probeer dus zo snel mogelijk over te stappen op groente juice.

Groene juice de beste keuze!

Zo min mogelijk suikers en zo veel mogelijk voedingsstoffen, dat is eigenlijk wat we willen van een sapje. In dat geval kies is voor groene juices met lekker veel groene bladgroenten. Groene bladgroenten bevatten chlorofyl, een stof die het zuurstoftransport naar de cellen verbetert en daarmee ons verouderingsproces kan vertragen. Chlorofyl zorgt ook voor een sneller wondherstel en een betere ontgifting.

Slowjuicer tips:

• Drink je juice op een lege maag en niet net na een maaltijd. Op die manier kunnen voedingsstoffen het beste worden opgenomen. Een klein beetje vet bij de sap, zoals een paar noten, helpt je om de vet oplosbare vitamines op te nemen.

• Drink je juice zo snel mogelijk na de bereiding omdat bepaalde vitaminen al in enkele minuten hun voedingswaarde kunnen verliezen.

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

  • zonder honger te lijden
  • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

• Zorg dat je minimaal 70% groenten in de slowjuicer gebruikt en maximaal 30% fruit om suikerpieken te voorkomen.

• Drink je juice niet in één teug helemaal op maar slik langzaam. Zo worden er in de mond al bepaalde verteringsenzymen aangemaakt die helpen bij een betere voedingsopname.

• Gebruik selderij, komkommer, bietjes of kool als basis voor je juice en vul aan met groene bladgroenten. Groene bladgroenten geven een iets meer bittere smaak, bouw de hoeveelheid dus langzaam op.

• Leg de slowjuicer onderdelen in warm water met vaatwasmiddel gedurende 30 minuten. Vervolgens zijn de onderdelen gemakkelijk schoon te spoelen.

• Mix niet te veel ingrediënten door elkaar. Wanneer je dit doet krijg je bruine sap, en hoewel dat niet slecht is, ziet het er minder smakelijk uit.

Welke groenten en fruit wel en niet combineren?

Veel voedingsexperts zijn van mening dat je niet alle soorten groenten en fruit met elkaar kunt mengen, alhoewel ik mezelf daarin nog niet tot dusver in verdiept heb, zie ik wel dat verschillende mensen dit anders ervaren.

De een krijgt wel gasvorming van bepaalde voedselcombinaties en de ander niet. Ik denk dat dit deels afhankelijk is van je lichaamstype en je verteringsstelsel. Ik zal in ieder geval op een rijtje zetten welke groenten en fruit volgens deze experts geschikt zijn om samen te gebruiken:
1. Combineer geen fruit met zetmeelrijke groenten zoals courgette of pompoen.

2. Combineer wel fruit met groene bladgroenten.

3. Selderij kan ook gecombineerd worden met fruit.

4. Gebruik geen meloen in een sapje, meloen kun je alleen afzonderlijk van elk ander voedingsmiddel eten.

5. Je hebt zoet, sub-zuur en zuur fruit. Combineer geen zoet fruit met zuur fruit. Je kunt wel sub-zuur fruit met zuur fruit combineren of zoet fruit met subzuur fruit combineren. Onder zuur fruit vallen: Braambessen cranberries, aardbeien, limoen, citroen, tangerines, ananas, sinaasappelen, grapegruit, tomaten, zure pruimen, granaatappelen, kumquat. Onder zoet fruit vallen: Bananen, rozijnen, zoete pruimen, durian, dadels, gedroogd fruit, vijgen. De meeste andere fruitsoorten vallen er dus tussenin.

6. Gebruik je andere groenten dan selderij of bladgroenten? Gebruik dan geen fruit maar zoet je juice op met bieten of wortel zoals ik hieronder ook heb gedaan.

7. Citroen en limoen kunnen overal mee gecombineerd worden.

De beste slowjuicer recepten met veel groente en weinig tot geen fruit.

Fruit bevat behoorlijk wat (fruit)suiker. Wanneer je veel fruit in je juice verwerkt dan bevat je juice dus veel suiker. En het drinken van veel suiker zorgt ervoor dat je vet opslaat.
Zorg daarom voor een goede verhouding van groentes en fruit in de slowjuicer recepten die je gebruikt. Zorg dat 80% tot 90% van je juice uit groentes bestaat. Kan je echt niet zonder zoetigheid? Voeg dan eventueel nog 10 tot 20% fruit toe voor de zoete smaak.

Als je wel een slowjuicer hebt dan kun je direct aan de slag met mijn top 5 slowjuicer recepten van dit moment.

1. De Mean Green (met een twist)

Een van de meest populaire juice recepten is waarschijnlijk de Mean Green. Deze groene juice werd heel populair door de film van Joe Cross. In deze film maakt hij elke dag de Mean Green.
Er zijn heel veel variaties op deze klassieke groene juice. Zelf vind ik dat er teveel suiker in de Mean Green zit. Ik houd niet van veel suiker in mijn juice. Om de simpele reden dat je van suiker aankomt. En geperst fruit valt hier ook onder.

Daarom maak ik altijd deze variatie. Hierin heb ik de boerenkool vervangen door spinazie. Zonder de appels is de boerenkool te sterk van smaak. Daarom heb ik deze vervangen door spinazie.the mean green sap
Ook heb ik een citroen toegevoegd voor de smaak en omdat ze heel erg gezond zijn!

Ingrediënten
• 2 komkommers
• 4 stelen bleekselderij
• 1 citroen
• 300 gram spinazie

De citroen en de selderij maken deze juice lekker fris. Verder zitten er alleen maar groente in de juice. Een super gezonde groene juice dus! Dit juice recept geeft je zeker één liter aan groene juice. Genoeg voor één of twee dagen!

2. De simpele rode bietenjuice

Rode bieten zijn ontzettend gezond. Het zijn echte gezondheidsbommetjes. Rode bieten zijn een goede bron van veel vitaminen zoals B11, C, B6  en B2.
Ook hebben ze een positief effect op het bloed. Rode bieten reinigen het bloed, creëren meer rode bloedcellen en kunnen helpen bij een hoge bloeddruk.

rode bietenjuiceEen logische keuze dus om er een lekkere juice van te maken. Ook geeft de rode biet de juice een prachtige rode kleur!
De citroenen in dit slowjuice recept zijn ook supergezond! Ze zitten boordevol met vitaminen en mineralen.  Meer over de gezondheidseffecten van citroenen kun je lezen in dit artikel van het supermakkelijke vet verbrandende drankje.

Ingrediënten
• 2 citroenen
• 100 gram boerenkool
• 2 bieten
• Eventueel een appel (liever niet i.v.m. de suikers)

3. Komkommer juice

De komkommer en bleekselderij zijn mijn favoriete ingrediënten voor een juice. Je kunt ze bijna aan ieder juice recept toevoegen. Ze geven een lichte smaak en geven veel sap.

Daarom hieronder een komkommer slowjuice recept met bleekselderij. Komkommers zijn supergezond en geven lekker veel sap. Ze zitten vol met vitamines en mineralen zoals: vitamine A, K, C en B6, magnesium en ijzer.
Door de perfecte balans tussen vezels en water helpt de komkommer bij obstipatie en nierstenen. Ook zorgen de vitamimen K en calcium voor gezonde botten.

Een goede reden dus om regelmatig een komkommer juice te maken!Komkommer juice

Ingrediënten
• 1 limoen
• 4 selderij stengels
• 2 komkommers

4. De pittige mix

De gember geeft dit slowjuice recept een pittige afdronk. Je moet wel van de smaak van gember houden. Anders kun je er iets minder in doen natuurlijk. Zelf vind ik het helaas niet zo lekker. Daarom doe ik er zelf altijd maar een klein stukje in.
De gember in dit juice recept is niet alleen voor de smaak. Gember is ook heel erg gezond! Het staat bekend om zijn positieve effect op de spijsvertering.

Daarnaast zou gember pijnstillend werken. Ook bevat het ontstekingsremmende stoffen.
Gember wordt ook vaak gebruikt tegen misselijkheid en griep. Dus voel je je niet zo fit? Zet snel je slowjuicer aan en maak dit slowjuice recept!pittige mix sap

Ingrediënten
• 1 groene paprika
• 2.5 cm gember
• 1 courgette
• 1 komkommer

5. De groentemix

In dit slowjuicer recept zitten veel verschillende soorten groentes. Supergezond dus! De wortels en sinaasappel geven deze juice een zoete smaak.
Als je kinderen hebt die niet graag groentes eten dan kun je deze juice eens proberen. De zoete smaak verbergt alle gezonde groentes die in deze juice zijn verstopt!

groentemix sapAls je net als ik geen suikers in je juice wilt dan kun je dit juice recept proberen zonder sinaasappel en wortels… Maar bij dit recept is dat wel redelijk hardcore

Dit slowjuicer recept bied je de gezondheidsvoordelen van verschillende groentes. Broccoli zit bijvoorbeeld boordevol met vitaminen en mineralen. Meer dan in de meeste andere groente.

Ingrediënten
• 1 sinaasappel
• 2 wortels
• 1/4  krop sla
• 2 selderij stengels
• 1/4 krop witte kool
• een halve broccoli

Vergeet ook niet om naast voldoende groenten en fruit, ook een hoogwaardig supplement te nemen, zoals Organico Turbo Green.

Tot slot…

Laatste en waarschijnlijk belangrijkste punt… het eeuwig uitstellen…

Je wil wel beginnen maar het komt nu even niet goed uit want… je hebt een feestje volgende week, je verjaardag komt eraan, je vertrekt binnenkort op vakantie,… er is altijd wel een reden te bedenken waarom het vandaag niet ‘het juiste moment’ is. Herkenbaar?

Maar laat me je een geheimpje verklappen, er komt nooit een “juist moment”.

De waarheid is dat het geen rol speelt welke dag of maand het is.

…en het speelt geen rol welke periode van het jaar het is…..omdat het idioot is om te wachten op een welbepaalde dag of maand om slank te worden.

Waarom zou je zo dik willen blijven tot een bepaalde “maand” of “periode van het jaar”?

Begin gewoon nu.

Probeer enkele van de 50 Heerlijke Dieetrecepten uit en je zal merken dat je ook op een lekkere manier kan afslanken.  

Want na je verjaardag of je vakantie komt er weer iets nieuws waardoor het net niet uitkomt.

Begin gewoon nu en kijk hoe ver je komt.

Als je blijft wachten op dat ‘juiste moment’ komt er nooit wat van. Wanneer je gewoon begint en kijkt hoe ver je komt zal je merken dat je veel meer bereikt dan je aanvankelijk gedacht had.

Wacht niet op motivatie, maar vertrouw erop dat wanneer je nu begint de eerste resultaten je vanzelf motiveren om door te gaan.

Dat is hoe succesvolle afslankers het doen… ze kiezen een echt goed en gezond programma en zetten er dan hun schouders onder en nemen volop actie.

Tja, misschien geen “pottenbrekend nieuws”, maar zo is het wel.

Kies een programma waar je jezelf goed bij voelt en neem dan actie. Dit is de snelste weg naar een slank, fit en gezond lichaam.

Heb jij het gevoel dat je te veel eet of dat jij je gewicht NIET onder controle hebt?

Heb je alle diëten reeds uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van allerlei gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken?

Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat dat je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een ongecontroleerd overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt?

Dan is het misschien de moeite om eens iets anders te proberen en te ervaren hoe Het Mentale Dieet Plan jou je Ideale Gewicht Terug Geeft…

50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen wanneer je jouw overtollig (buik)vet verbrandt hebt met heerlijke recepten…?

Wat wanneer jij ein-de-lijk verlost bent van die overtollige kilo’s en vetrolletjes en niet langer last hebt van het JOJO-effect of het gevoel hebt dat je constant zit ‘te lijnen’?

Ontdek in mijn Afslank Rapport (27 blz.) oa. de 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt En Hoe Je Dit Oplost(!) en ontvang GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.

Klik hier
om het op te slaan.

Tot binnenkort,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit rapport heeft al meer dan 126,789 afslankers terug op het juiste pad gebracht waardoor ze nu dagelijks van hun ideale gewicht genieten met heerlijke, gezonde gerechten… Voor mij hoef je dit niet te lezen,… zij zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben.

 

Deel desgewenst dit artikel

>