De 10 Grootste Dieet Mythes Doorprikt

We worden constant overspoeld met voedingsadviezen; we weten soms niet waar te beginnen. Er zijn honderden mythes en valse claims die niet alleen tot gewichtstoename kunnen leiden, maar die ook je gezondheid kunnen schaden. Ik probeer ’tot op het bot’ te gaan om de grootste dieet mythen te doorgronden. Onderaan het artikel vind je ook nog een handige infographic om op te slaan…

1. Alle koolhydraten maken je dik

Als je te veel eet, zal je aankomen. De Academie voor Voeding en Diëtetiek benadrukt dat het niet verstandig is om koolhydraten volledig te verwijderen, omdat ze onze belangrijkste brandstofbron zijn en belangrijk zijn voor een goed cellulair functioneren. Bovendien zijn groenten koolhydraten en niet alleen een noodzakelijke voeding, maar het zijn ook de gezondste koolhydraten die je kunt eten.

Geraffineerde koolhydraten zijn je slechtste keuzes. In Het Mentale Dieet Plan leg ik je uit dat geraffineerde koolhydraten zoals suiker en witte bloem zeer gemakkelijk verteerbaar zijn, hoge bloedsuikerspiegels geven, weinig voedingswaarde bieden en je heel snel hongerig laten voelen. Ik adviseer het eten van bonen en volle granen, evenals fruit en groenten, die goede koolhydraten en belangrijke voedingsstoffen zoals vezels, bevatten.

2. Al het vet in de voeding is slecht voor je

Natuurlijk, vet is rijk aan calorieën, maar diëtisten zijn het erover eens dat enig (goed) vet nodig is in een goed uitgebalanceerd dieet. Vet is essentieel om sommige vitamines op te lossen. In Het Mentale dieet Plan ontdek je ondermeer dat het eten van goed vet ook energie geeft, helpt bij het heropbouwen van cellen en het produceren van hormonen.

Natuurlijk, als je te veel vet eet, zul je bijkomen. De kunst is om het juiste soort vet met mate te eten. Deze omvatten omega-3 vetzuren die gevonden worden in verse vette vis, en meervoudige onverzadigde vetten en enkelvoudig onverzadigde vetten die vooral gevonden worden in noten, zaden avocado’s, koolzaadolie en olijfolie. Vermijd de slechte vetten zoals transvetten en verzadigde vetten, inclusief boter en dierlijke vetten.

Vet draagt bij ​​aan de tevredenheid en het plezier van het eten. En als je niet tevreden bent, zul je waarschijnlijk blijven eten totdat je dat bent. Maar, alleen omdat ze goed voor je zijn, wil dit nog niet zeggen dat je onbeperkte hoeveelheden gezonde vetten kunt eten. Eet ze in plaats van slechte vetten, niet als aanvulling op hen.

3. Sommige suikers zijn slechter dan andere

Of het nu tafelsuiker, honing of fructose-glucosestroop is, ze hebben allemaal hetzelfde aantal calorieën. Ons lichaam absorbeert alle toegevoegde suikers op een vergelijkbare manier.

Terwijl we het hebben over zoete dingen, doen kunstmatige zoetstoffen niets om een zoetekauw te bevredigen. Ze versterken alleen maar onze aangeboren drang naar zoetigheid. Het doel is om net de drang naar zoet te verminderen, in plaats van het gewoon te vervangen door een zoetstof. Probeer in plaats daarvan kaneel over je yoghurt te sprenkelen of probeer het met wat bessen te eten.

4. Je kunt alle vetvrije voeding eten zonder dat je aankomt

Vetvrij is niet calorie-vrij. Je mag niet vergeten om je portiegrootte aan te passen. Het komt allemaal neer op de simpele vergelijking: als je meer calorieën eet dan je verbrandt, kom je bij.

5. Snacken is bijkomen

In Het Mentale Dieet Plan adviseer ik je om dagelijks vijf kleinere maaltijden te eten, in plaats van drie grote. Het is sowieso beter om niet al je calorieën in één maaltijd te verorberen. Als je honger hebt, kan het eten van een snack net voorkomen dat je jezelf later gaat overeten. Houd de snack echter beperkt, minder dan 200 calorieën. Het is ook geen groene licht om op een candybar op te snoepen hé.

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

  • zonder honger te lijden
  • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

 

 

6. ’s Nachts eten doet verdikken

Onderzoek toont aan dat wat je eet, niet wanneer je eet, belangrijk is. Als je later eet, kan dit indigestie en brandend maagzuur veroorzaken. Er is geen bewijs dat je hierdoor bijkomt of je stofwisseling vertraagt. Wat is aangetoond, zoals ik in Het Mentale Dieet Plan vertel is,  dat veel ‘nachteters’ te veel eten en slechte voedselkeuzes maken. En dan kom je natuurlijk weer wel bij.

7. Zuivel heeft te veel calorieën en heb je voor niets nodig?

Het zijn niet alleen kinderen die zuivel nodig hebben, je blijft ook je hele leven calcium nodig hebben om de botsterkte te behouden en ziekten zoals osteoporose te voorkomen. De nationale voedingsrichtlijnen bevelen elke dag drie porties vetarme of vetvrije zuivelproducten aan. Kies vetarme zuivelproducten om calorieën en cholesterol onder controle te houden.

8. Als je consequent eet en traint, zal je nooit aankomen

De waarheid is dat wanneer je jouw eet- en fitnessplan niet aanpast naarmate je ouder wordt, je waarschijnlijk zwaarder wordt. Naarmate we ouder worden, vertraagt ​​ons metabolisme en zul je merken dat je minder moet eten of meer moet trainen om te compenseren, vooral eenmaal je de 40 gepasseerd bent.

9. Een strikt caloriearm dieet is nodig om af te vallen

Afvallen heeft alles te maken met het creëren van een energietekort : meer calorieën gebruiken dan je opneemt. Het veroorzaken van een te groot tekort kan echter averechts werken. Door je calorieën te streng te beperken, gaat je lichaam in de “hongersnood” -modus en past het zich aan, om net met minder calorieën te presteren waardoor je stofwisseling vertraagt.

10. Trainen garandeert gewichtsverlies

Een goed uitgebalanceerd dieet in combinatie met lichaamsbeweging is het ideale afslankprogramma. Het is echter gemakkelijk om te overcompenseren en meer calorieën te consumeren dan je hebt verbrand. Het si niet omdat de loopband in de sportschool aangeeft dat je 200 calorieën hebt verbrand, dat je hiermee meteen een donut kan naar binnenspelen. De neiging is dat mensen het aantal calorieën dat ze hebben verbrand, overschatten en dus extra calorieën binnenkrijgen.

Verder hieronder vind je ook nog een handige Infografic met de 10 Grootste DieetMythes Doorprikt…

 

Tot slot…

Laatste en waarschijnlijk belangrijkste punt… het eeuwig uitstellen…

Je wil wel beginnen maar het komt nu even niet goed uit want… je hebt een feestje volgende week, je verjaardag komt eraan, je vertrekt binnenkort op vakantie,… er is altijd wel een reden te bedenken waarom het vandaag niet ‘het juiste moment’ is. Herkenbaar?

Maar laat me je een geheimpje verklappen, er komt nooit een “juist moment”.

De waarheid is dat het geen rol speelt welke dag of maand het is.

…en het speelt geen rol welke periode van het jaar het is…..omdat het idioot is om te wachten op een welbepaalde dag of maand om slank te worden.

Waarom zou je zo dik willen blijven tot een bepaalde “maand” of “periode van het jaar”?

Begin gewoon nu.

Probeer enkele van de 50 Heerlijke Dieetrecepten uit en je zal merken dat je ook op een lekkere manier kan afslanken.  

Want na je verjaardag of je vakantie komt er weer iets nieuws waardoor het net niet uitkomt.

Begin gewoon nu en kijk hoe ver je komt.

Als je blijft wachten op dat ‘juiste moment’ komt er nooit wat van. Wanneer je gewoon begint en kijkt hoe ver je komt zal je merken dat je veel meer bereikt dan je aanvankelijk gedacht had.

Wacht niet op motivatie, maar vertrouw erop dat wanneer je nu begint de eerste resultaten je vanzelf motiveren om door te gaan.

Dat is hoe succesvolle afslankers het doen… ze kiezen een echt goed en gezond programma en zetten er dan hun schouders onder en nemen volop actie.

Tja, misschien geen “pottenbrekend nieuws”, maar zo is het wel.

Kies een programma waar je jezelf goed bij voelt en neem dan actie. Dit is de snelste weg naar een slank, fit en gezond lichaam.

Heb jij het gevoel dat je te veel eet of dat jij je gewicht NIET onder controle hebt?

Heb je alle diëten reeds uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van allerlei gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken?

Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat dat je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een ongecontroleerd overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt?

Dan is het misschien de moeite om eens iets anders te proberen en te ervaren hoe Het Mentale Dieet Plan jou je Ideale Gewicht Terug Geeft…

50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen wanneer je 5kg tot 17kg (buik)vet verbrandt hebt met heerlijke recepten…?

Wat wanneer jij ein-de-lijk verlost bent van die overtollige kilo’s en vetrolletjes en niet langer last hebt van het JOJO-effect of het gevoel hebt dat je constant zit ‘te lijnen’?

Ontdek in mijn Afslank Rapport (27 blz.) oa. de 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt En Hoe Je Dit Oplost(!) en ontvang GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.

Klik hier
om het op te slaan.

Tot binnenkort,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit rapport heeft al meer dan 126,789 afslankers terug op het juiste pad gebracht waardoor ze nu dagelijks van hun ideale gewicht genieten met heerlijke, gezonde gerechten… Voor mij hoef je dit niet te lezen,… zij zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben.

Hieronder vind je nog een handige inforgraphic die je kan opslaan en uitprinten:

10 dieet mythes

 

Deel desgewenst dit artikel

>