Buikvet, wat het je vertelt

Je buik is te dik. Je raakt je buikvet maar niet kwijt. Je bent vaak gestresseerd, soms heb je een onbedwingbare drang naar zoet en je hebt energie-dips gedurende de dag. Herkenbaar? Dan is dit artikel belangrijk voor je…

Dit is wat buikvet je vertelt en waarom je niet afvalt bij stress. Wat  hebben stress, drang naar zoetigheid en je bloedsuikerspiegel met elkaar te maken?

Wat is de invloed op je buikvet en waarom geraak jij dit moeilijk kwijt.

Drang naar zoet

Als je iets zoets eet of koolhydraten zoals brood, pasta, ontbijtkoek,  cake, frisdrank, koekjes, etc. dan gaat je bloedsuikerspiegel omhoog. Gevolg hiervan is dat je lichaam insuline aan gaat maken om ervoor te zorgen dat de suiker (glucose) opgenomen kan worden voor de aanmaak van energie.

Suiker is immers het voedingsmiddel dat het snelst voor energie zorgt. Maar wist je ook dat je lichaam suikers kan opslaan als vet?

Als je veel koolhydraten en suikers eet krijg je een schommelende bloedsuikerspiegel. Hierdoor wordt je minder gevoelig voor insuline. Dit heet insuline resistentie en dit is vaak een voorstadium van diabetes 2.

Symptomen van een schommelde bloedsuikerspiegel/insulineresistentie zijn:

  • Moeilijk kunnen afvallen
  • Energiedipjes gedurende de dag
  • Veel behoefte aan suiker, koolhydraten en zoetigheid
  • Vermoeidheid na het eten
  • Je taille verdwijnt

Cortisol, het stresshormoon

Vervolgens gaat de insuline ook je bijnieren stimuleren om meer cortisol aan te maken.

Cortisol is het belangrijkste stresshormoon. Dus wanneer je lichaam meer cortisol aanmaakt ga jij je meer gestresseerd voelen. En wanneer je meer stress hebt gaat je lichaam automatisch meer behoefte krijgen aan energie.

En wat geeft je lichaam het snelst energie… Inderdaad, zoetigheid! En dit is wat je lichaam je dus gaat vragen.

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

  • zonder honger te lijden
  • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

Begrijp je de vicieuze cirkel waarin je terecht bent gekomen?

Waarom val ik maar niet af?

Als je bloedsuikerspiegel schommelt maak je continue insuline aan. Insuline is een vet opslaand hormoon.

Het zorgt er dus voor dat je extra vet opslaat op je buik en rond je middel. Hierdoor verdwijnt je taille. Zolang er insuline in je bloed aanwezig is zal je lichaam niet overgaan op vetverbranding. Dus wordt afslanken heel moeilijk.

Gelukkig zijn er ook hormonen die juist wel de  vetverbranding stimuleren, maar het is cruciaal dat je eerst je bloedsuikerspiegel stabiliseert.

Dit is meteen één van de eerste dingen die Het Mentale Dieet Plan met je lichaam gaat doen; het stabiliseren van je bloedsuikerspiegel en je stofwisseling. Deze is immers bij de meeste mensen compleet ontregeld door hetgeen ik hierboven vermeld heb of door het volgen van het ene na het andere dieet, soms gedurende jaren aan een stuk.

Maar ik eet nauwelijks zoetigheid!

Zelfs wanneer je zelden of nooit koolhydraten of zoetigheid eet kun je bij te veel stress toch ook last hebben van de eerder genoemde vicieuze cirkel.

Je lichaam kan zelfs energie uit je spieren halen. Het lichaam is ontzettend inventief en wanneer jij jezelf hebt aangeleerd geen zoet of koolhydraten te eten dan haalt je lichaam zijn energie elders  vandaan.

De eiwitten uit je spieren kan je lichaam ook omzetten in energie en op een andere plaats als vet opslaan. Met name rond je buik omdat je lichaam juist rond je vitale organen reserve energie wil opslaan.

Dit herken je aan iemand met een dikke buik en die juist dunne armpjes en benen heeft. Misschien ken wel zo iemand? Een vriendin, je schoonmoeder, je partner of… misschien herken je dit wel bij jezelf?

Voila! Nu weet je hoe dat komt!

Ik hoop datje dit ietwat ingewikkeld hormonale systeem nu beter begrijpt en dat je nu verstaat wat je buikvet jou wil vertellen, en wat er wellicht met je aan de hand is.

Wanneer je dit nu goed begrijpt kan je er ook daadwerkelijk iets aan gaan doen zodat het je weer rust geeft.

In Het Mentale Dieet Plan duik ik samen met jou de diepte in naar de oorzaak van jouw overtollige buikvet en toon ik je hoe je dit het beste kunt aanpakken met de juiste voeding en leefwijze.

Tot slot…

Laatste en waarschijnlijk belangrijkste punt… het eeuwig uitstellen…

Je wil wel beginnen maar het komt nu even niet goed uit want… je hebt een feestje volgende week, je verjaardag komt eraan, je vertrekt binnenkort op vakantie,… er is altijd wel een reden te bedenken waarom het vandaag niet ‘het juiste moment’ is. Herkenbaar?

Maar laat me je een geheimpje verklappen, er komt nooit een “juist moment”.

De waarheid is dat het geen rol speelt welke dag of maand het is.

…en het speelt geen rol welke periode van het jaar het is…..omdat het idioot is om te wachten op een welbepaalde dag of maand om slank te worden.

Waarom zou je zo dik willen blijven tot een bepaalde “maand” of “periode van het jaar”?

Begin gewoon nu.

Probeer enkele van de 50 Heerlijke Dieetrecepten uit en je zal merken dat je ook op een lekkere manier kan afslanken.  

Want na je verjaardag of je vakantie komt er weer iets nieuws waardoor het net niet uitkomt.

Begin gewoon nu en kijk hoe ver je komt.

Als je blijft wachten op dat ‘juiste moment’ komt er nooit wat van. Wanneer je gewoon begint en kijkt hoe ver je komt zal je merken dat je veel meer bereikt dan je aanvankelijk gedacht had.

Wacht niet op motivatie, maar vertrouw erop dat wanneer je nu begint de eerste resultaten je vanzelf motiveren om door te gaan.

Dat is hoe succesvolle afslankers het doen… ze kiezen een echt goed en gezond programma en zetten er dan hun schouders onder en nemen volop actie.

Tja, misschien geen “pottenbrekend nieuws”, maar zo is het wel.

Kies een programma waar je jezelf goed bij voelt en neem dan actie. Dit is de snelste weg naar een slank, fit en gezond lichaam.

Heb jij het gevoel dat je te veel eet of dat jij je gewicht NIET onder controle hebt?

Heb je alle diëten reeds uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van allerlei gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken?

Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat dat je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een ongecontroleerd overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt?

Dan is het misschien de moeite om eens iets anders te proberen en te ervaren hoe Het Mentale Dieet Plan jou je Ideale Gewicht Terug Geeft…

50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen wanneer je jouw overtollig (buik)vet verbrandt hebt met heerlijke recepten…?

Wat wanneer jij ein-de-lijk verlost bent van die overtollige kilo’s en vetrolletjes en niet langer last hebt van het JOJO-effect of het gevoel hebt dat je constant zit ‘te lijnen’?

Ontdek in mijn Afslank Rapport (27 blz.) oa. de 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt En Hoe Je Dit Oplost(!) en ontvang GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.

Klik hier
om het op te slaan.

Tot binnenkort,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit rapport heeft al meer dan 126,789 afslankers terug op het juiste pad gebracht waardoor ze nu dagelijks van hun ideale gewicht genieten met heerlijke, gezonde gerechten… Voor mij hoef je dit niet te lezen,… zij zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben.

 

Deel desgewenst dit artikel

>