Buikvet Verbranden Tijdens De Overgang

Als je last hebt van buikvet tijdens de overgang, is het fijn als je weet hoe je je buikvet kunt verliezen. Buikvet kwijtraken is iets wat veel mensen graag willen, maar hoe kun je je buikvet verliezen? Welk hormoon zorgt ervoor dat buikvet verbranden moeilijk gaat.

Ontdek in dit artikel hoe je sneller buikvet kunt verbranden op een verantwoorde manier.

Buikvet verbranden

Je wil graag buikvet verbranden. Veel mensen denken dat dit lukt door minder te gaan eten. Maar het gaat niet alleen om minder eten.

Het is goed om te weten dat er twee soorten buikvet zijn. Je hebt namelijk onderhuids vet en orgaanvet. Het onderhuidse vet zit tussen je huid en je spieren. Dit kun je dan ook vastpakken en het voelt ook zacht.

Dan is er orgaanvet, dit zit rondom je belangrijkste organen, te denken aan hart, longen, lever en maag. Een andere naam voor orgaanvet is visceraal vet.

Je hebt orgaanvet dat de schokken van buitenaf opvangt en het speelt ook een rol bij je hormoonhuishouding. Je kunt dus zeggen dat je lichaam orgaanvet nodig heeft. Maar als je teveel van dit vet hebt, dan is dat niet goed.

Het zal je buik dan ook naar buiten drukken. Het belemmert daarnaast ook de werking van de organen en het verhoogt het risico dat je een hoge bloeddruk krijgt, net als een te hoog cholesterol. Ook de kans op hart- en vaatziekten en kanker wordt hierdoor groter.

Vet opslaan

Op het moment dat je meer calorieën eet dan je verbruikt, ga je vetten opslaan. De plaats waar iemand het meeste vet op gaat slaan heeft niet altijd met je genen te maken.

In de aanmaak van buikvet speelt het hormoon cortisol een grote rol. Het is een stresshormoon en het is actief bij zowel mannen als vrouwen. Het lichaam maakt het aan wanneer je last hebt van stress, wanneer je weinig slaapt en wanneer je ongezonde voeding binnenkrijgt.

Als je cortisolwaarde te hoog is, dan kan dat zorgen voor meer buikvet en een grotere eetlust. Wanneer de hormoonbalans verstoord is, dan kan dat ervoor zorgen dat je lichaam meer vet vast gaat houden op bepaalde plaatsen, je blijft eten en je zit eigenlijk al vol en je kunt je vetcellen niet gemakkelijk meer verbranden. Sommige mensen verliezen hier ook hun stemming door. Teveel vet heeft een grote impact op je leven op veel verschillende manieren.

Buikvet verliezen

Het wordt tijd om buikvet te verliezen, maar hoe pak je dat aan? Uiteraard moet je er goed op letten wat je gaat eten, maar ook speelt bewegen hierin een grote rol. De compositie van ons lichaam wordt voor 80% bepaald door onze voeding en 20% wordt weer bepaald door sport en beweging.

Je gaat dus je buikvet verliezen wanneer je én gezond eet en beweegt. Heb je bijvoorbeeld het Fit in 4 Minuten-programma al geprobeerd? Ideaal voor mensen die (te) weinig tijd hebben om naar een sportschool te gaan.

Je hebt lichaamsfuncties die vetcellen afbreken en om kunnen zetten in energie. Je kunt dat proces versnellen. Dat kun je doen door geen enkelvoudige koolhydraten meer te eten.

Je kunt koolhydraten in twee groepen verdelen. Je hebt de complexe koolhydraten, zoals fruit, groenten, noten, pitten, zaden, havermout etc. en je hebt de enkelvoudige koolhydraten, te denken aan suiker, witbrood, pasta, aardappelen en bijvoorbeeld frisdrank.

Je mag dus wel degelijk koolhydraten eten, maar let wel op welk type je dan eet. Je zou je brood als ontbijt kunnen vervangen door bijvoorbeeld havermout en de lunch kunnen vervangen door een grote salade. Frisdrank kun je beter laten staan en water met limoen drinken of een zelfgemaakte smoothie nuttigen.

Buikvet kwijtraken

Buikvet kwijtraken doe je door producten van de volgende lijst te eten:

Eiwitten:

• Eieren
• Vlees: kip, gevogelte, rund, lam, etc.
• Vis: zalm, haring, sardientjes, makreel, paling en kabeljauw
• Bonen: zwarte bonen, witte bonen, bruine bonen, ogen bonen en kidneybonen (eet met mate)

Vetten:

• Extra vierge olijfolie
• Kokosolie
• Palmolie

Overige:

• Groente
• Fruit: het liefst zo vroeg mogelijk op de dag (maximaal 2 stuks per dag)
• Noten en zaden
• Quinoa, bruine rijst en zoete aardappelen (eet met mate)
• Glutenvrije havermout en granola (eet met mate)
• Donkere chocolade (75%+ cacao) (eet met mate)
• Gedroogd fruit (eet met mate)

Cortisolwaarde verlagen

Cortisol is een hormoon dat wordt aangemaakt bij een stressreactie. Cortisol zorgt er echter ook voor dat vet wordt opgeslagen. Je wil je cortisolwaarde verlagen, dit kan op verschillende manieren. Hierdoor ga je er in ieder geval voor zorgen dat de vetcellen in je buikstreek gemakkelijker kunnen verbranden.

Het eerste wat je kunt doen is mentale stress verminderen. Geef jezelf vaste momenten om te kunnen ontspannen. Je hebt die momenten echt nodig, dit heeft ook een gunstig effect op je cortisolwaarde en dan zal de eetlust ook dalen, daardoor kun je weer meer buikvet verbranden.

Je kunt ook de producten van bovenstaande lijsten eten (verander je boodschappenlijst!), dan weet je in ieder geval dat je alleen het goede gaat nuttigen!

Acht uur per dag slapen is ook van belang. Je hebt je rust nodig, als je namelijk een slaaptekort hebt dan stijgt je cortisolwaarde. Je hebt daarom echt acht uur per dag aan slaap nodig, dan kun je je buikvet sneller verbranden.

Bewegen en buikvet verliezen

Misschien zit je graag binnen, lekker snacken op de bank en dan merk je dat je je buikvet sneller krijgt dan kwijtraakt.

Het is daarom goed om ook eens wat meer te gaan bewegen. Met alleen bewegen of met alleen gezond eten kom je er niet. Het zou het beste gecombineerd kunnen worden, je krijgt dan ook een betere conditie en je zult je snel ook beter voelen.

Je krijgt meer energie om wat te ondernemen en denkt niet de hele dag aan wat je kunt eten. Het scheelt ook dat je tijdens het boodschappen doen op gaat letten op wat je koopt. Koop alleen wat gezond is en haal geen ongezonde snacks in huis, dan kun je ook niet in de verleiding komen om ze op de bank in de avonduren op te eten.

In het begin is dat misschien even wennen en denk je, had ik nu maar chips of wat anders om te snoepen, maar als je er een tijdje mee bezig bent, dan voel je je snel beter.

Buikvet verliezen is daarom iets wat je zelf kunt doen, maar waar je ook voor door moet zetten. Je weet waar je het voor gaat doen en het is beter voor je lichaam wanneer je minder buikvet hebt. Je zult merken dat je je gezonder gaat voelen, energieker en daar doe je het toch ook voor?

Voor je hele gezondheid is het beter, het is daarom goed om te bekijken hoe jij dat het beste aan kunt pakken. Het ligt er ook aan hoeveel buikvet je hebt en wat je kwijt wil raken.

In de overgang krijgen veel vrouwen last van buikvet. Je hormonen spelen hierin een grote rol, maar je kunt er ook weer vanaf komen.

Zorg er daarom voor dat je gezond gaat eten, let op welk eten je in huis gaat halen, meer gaat bewegen en alles met elkaar goed in de gaten blijft houden.

Na een paar dagen kun je je zomaar al fitter voelen als je gezonder gaat eten. Houd dat vol, zodat het een gewoonte zal worden. Je zult merken dat hoe langer je bezig bent, jij je veel beter gaat voelen, inzet wordt beloond!

Tot slot…

Laatste en waarschijnlijk belangrijkste punt… het eeuwig uitstellen…

Je wil wel beginnen maar het komt nu even niet goed uit want… je hebt een feestje volgende week, je verjaardag komt eraan, je vertrekt binnenkort op vakantie,… er is altijd wel een reden te bedenken waarom het vandaag niet ‘het juiste moment’ is. Herkenbaar?

Maar laat me je een geheimpje verklappen, er komt nooit een “juist moment”.

De waarheid is dat het geen rol speelt welke dag of maand het is.

…en het speelt geen rol welke periode van het jaar het is…..omdat het idioot is om te wachten op een welbepaalde dag of maand om slank te worden.

Waarom zou je zo dik willen blijven tot een bepaalde “maand” of “periode van het jaar”?

Begin gewoon nu.

Probeer enkele van de 50 Heerlijke Dieetrecepten uit en je zal merken dat je ook op een lekkere manier kan afslanken.  

Want na je verjaardag of je vakantie komt er weer iets nieuws waardoor het net niet uitkomt.

Begin gewoon nu en kijk hoe ver je komt.

Als je blijft wachten op dat ‘juiste moment’ komt er nooit wat van. Wanneer je gewoon begint en kijkt hoe ver je komt zal je merken dat je veel meer bereikt dan je aanvankelijk gedacht had.

Wacht niet op motivatie, maar vertrouw erop dat wanneer je nu begint de eerste resultaten je vanzelf motiveren om door te gaan.

Dat is hoe succesvolle afslankers het doen… ze kiezen een echt goed en gezond programma en zetten er dan hun schouders onder en nemen volop actie.

Tja, misschien geen “pottenbrekend nieuws”, maar zo is het wel.

Kies een programma waar je jezelf goed bij voelt en neem dan actie. Dit is de snelste weg naar een slank, fit en gezond lichaam.

Heb jij het gevoel dat je te veel eet of dat jij je gewicht NIET onder controle hebt?

Heb je alle diëten reeds uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van allerlei gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken?

Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat dat je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een ongecontroleerd overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt?

Dan is het misschien de moeite om eens iets anders te proberen en te ervaren hoe Het Mentale Dieet Plan jou je Ideale Gewicht Terug Geeft…

50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen wanneer je 5kg tot 17kg (buik)vet verbrandt hebt met heerlijke recepten…?

Wat wanneer jij ein-de-lijk verlost bent van die overtollige kilo’s en vetrolletjes en niet langer last hebt van het JOJO-effect of het gevoel hebt dat je constant zit ‘te lijnen’?

Ontdek in mijn Afslank Rapport (27 blz.) oa. de 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt En Hoe Je Dit Oplost(!) en ontvang GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.

Klik hier
om het op te slaan.

Tot binnenkort,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit rapport heeft al meer dan 126,789 afslankers terug op het juiste pad gebracht waardoor ze nu dagelijks van hun ideale gewicht genieten met heerlijke, gezonde gerechten… Voor mij hoef je dit niet te lezen,… zij zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben.

 

Deel desgewenst dit artikel

>