De 9 Beste Koolhydraatarme Vlees- en Vissoorten

Bij een koolhydraat-bewust dieet zijn vlees en vis een vaste waarde in een gevarieerd menu. Vlees en vis bevatten immers een hoge mate van eiwitten en nuttige vetten. Hierdoor wordt het hongergevoel tegengaan en krijg je toch veel goede voedingsstoffen binnen.

Vermijd wel gerookte of ingemaakte vleeswaren (zoals worst) omdat deze een hoge mate van zouten en verzadigde vetten bevatten. Tevens is kweekvis, zoals tilapia of pangasius, niet aangeraden. Deze bevatten gewoonlijk teveel slechte stoffen voor regelmatige consumptie.

Overloop het lijstje hieronder en sla vervolgens de 50 Heerlijke Dieetrecepten op zodat je een aantal lekkere en gezonde voorbeelden hebt van een lekker, gevarieerd en koolhydraat-bewust menu.

Koolhydraatarm Vlees & Vis

Kip(en Kalkoen)

kerstrecept_gebraden kip met citroen en lookGevogelte als kip en kalkoen worden al zeer lang door de mens gegeten. Het zijn uitstekende bronnen van proteïnen, zonder dat het vlees erg prijzig is.

In Nederland en Vlaanderen gaan we vaak voor kipfilet, maar eigenlijk zijn kippendijen of kippenpoten gewoonlijk veel sappiger (en smakelijker). Haal wel het vel eraf voor de slanke versie.

Kip en kalkoen bevatten naast eiwitten ook verrassend veel goede anti-oxidanten die je lichaam beter helpen te functioneren.

Rundersteak

RundersteakRundersteak komen in vele soorten. Voor het afvallen kun je het beste gaan voor entrecote, met weinig vet dus. Let op: dit vet is zeker niet ongezond, laat het dus aan het vlees, maar je moet het mate eten.

Rundersteak is gewoonlijk wel wat prijzig maar een enorme goede bron van eiwitten en bevat weinig koolhydraten. Lekker en goed voor een of twee keer per maand.

Varkenskoteletten

Varkensvlees heeft het imago erg vet te zijn, maar dit is niet geheel waar.

Vermijd bewerkte en vette varkensvlees producten zoals rookworst, speklappen, slavinken en saucijzen. Aan de andere kant zijn varkenskoteletten en ribkarbonades prima stukken vlees met relatief een laag vetgehalte.

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

  • zonder honger te lijden
  • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

Tonijn

TonijnZowel verse tonijn als tonijn in blik zijn gezond. Het bevat naast een grote hoeveelheid eiwitten ook veel gunstige omega-3 vetzuren. Tonijn is daarbij arm aan koolhydraten.

Sommige soorten tonijn zijn nogal overbevist, zoals de blauwvintonijn. Deze soorten kun je beter niet eten.

Gelukkig zijn er ook soorten die je wel gewoon kunt eten, zoals de geelvintonijn en vooral de albacoretonijn. In Nederland en Vlaanderen is tonijn uit blik eigenlijk altijd van deze laatste twee soorten.

Zeewolf

Dit is een stevige witte vis die ook nog eens een grote mate van vitamine B bevat. Zeewolf heeft nagenoeg geen koolhydraten. Je kunt zeewolf eigenlijk bereiden als een steak of een stoofpot doen.

Vergeleken met andere zeevissoorten is zeewolf minder duur wat het geschikt maakt voor een reguliere consumptie.

Heilbot

HeilbotHeilbot is een vis die ook goed in de Nederlandse en Vlaamse supermarkten te vinden is.

Het is een voedzame en stevige vissoort, vooral geschikt om te bakken of grillen. Heilbot is zeer koolhydraatarm en heeft een hoge mate van proteïnen.

Zalm

Een wat vettere vis maar dan met de juiste, onverzadigde vetten. Zalm kun je zowel vers als ingeblikt goed eten. De vis wordt geheel terecht geroemd voor haar hoge gehalten aan eiwitten, vitaminen D en omega 3 vetzuren. (Lees in dit gezondheidsrapport waarom omega-3 vetzuren zo goed voor je zijn en… waar je moet bij opletten wanneer je zalm koopt!)

Het is daardoor een erg gezonde vis die zeer goed past in een koolhydraatarm dieet. Bereidt bijvoorbeeld de zalm in de pan, gegrild met kokosolie of juist lekker met groenten uit de oven.

Let wel op en koop best ‘wilde’ zalm omdat gekweekte zalm vaak veel vetter is dan zijn broertje dat vrij rond zwemt.

Kabeljauw

KabeljauwMisschien wel de meeste populaire witte vis in Nederland en Vlaanderen. Kabeljauw wordt al vele eeuwen door Nederlanders en Belgen gegeten, mede doordat het ook in Noordzee wordt gevangen.

Koop voor de beste voedingsstoffen verse kabeljauw. Het is een gezonde vis die je zowel kunt bakken, braden alsook kunt stoven.

Sardines

De meeste mensen zullen sardines kennen in ingeblikte vorm. Het is een wat minder populaire vis voor consumptie maar bestaat in feite uit veel goede voedingsstoffen.

Zo zijn sardines goede bronnen van onder meer calcium, vitamines B, selenium en ijzer. Je kunt sardines uit blik eten. Verse sardines kun je het beste bakken of grillen.

Andere goede soorten vlees of vis zijn: Stoofvlees (lange garing) van rund of lam, mager gehakt, garnalen, krab, kreeft, mosselen, ansjovis, haring.

In de 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik vind je enkele voorbeelden en inspiratie van lekkere, gezonde koolhydraat-bewuste recepten zodat je stofwisseling optimaal kan functioneren.

Jouw exacte koolhydraatbehoefte bepalen

Met het lijstje vlees en vis hierboven is het heel lastig te bepalen hoeveel koolhydraten jij exact nodig hebt.

Dat komt omdat geslacht, leeftijd en de mate waarin je beweegt niet de enige factoren zijn die je dagelijkse koolhydraathoefte bepalen, er zijn er nog veel meer. Plus je zou constant aan het rekenen zijn op voorwaarde dat je al zou weten hoeveel koolhydraten waar inzitten.

Gelukkig is er iets veel eenvoudiger om te weten dat je het juiste aantal koolhydraten binnenkrijgt terwijl je gewoon kan genieten van je gerechten zonder een wandelende rekenmachine te hoeven zijn…

Jouw lichaam als barometer!

Het is werkelijk heel simpel!

Je hongergevoel en punt van verzadiging zijn de perfecte barometer.  Lees verder hieronder hoe dit in z’n werk gaat.

Als je normaal eet en aandachtig je hongergevoel volgt, vertelt je lichaam je gewoon hoeveel energie het op een bepaald moment nodig heeft. Van nature wil je lichaam immers alleen voedsel wanneer het hiervoor behoefte heeft. En het geeft je ook een teken wanneer het voldoende heeft.

Je lichaam kan je deze signalen geven dankzij enkele hormonen in ons lichaam. Het Mentale Dieet Plan toont je, aan de hand van een eenvoudig principe, hoe je deze hormonen (leptine en ghreline) op een simpele manier een beetje voor de gek kan houden… waardoor je dus sneller kan afslanken zonder met een hongergevoel te zitten.

In het kort komt het neer op  één basis principe.

Het Basis Principe

” Wat is dan dit basis principe Katja?” krijg ik vaak te horen.

Je lichaam haalt zijn energie uit drie elementen; koolhydraten, vetten en eiwitten. Dankzij deze elementen krijgen je hormonen via het lichaam signalen van honger en verzadiging.

Vetten en eiwitten geven je lichaam duidelijke signalen van honger en verzadiging. Natuurlijke koolhydraten ook, en hier wringt het schoentje…

In onze huidige gemoderniseerde samenleving zijn we de meeste natuurlijke koolhydraten gaan vervangen door ‘kunstmatige’ slechte koolhydraten en deze geven verkeerde signalen door aan je lichaam.

Vandaar dat je dus bv. na het drinken van een Cola of frisdrank sneller een hongergevoel krijgt, herkenbaar?  En dit terwijl je lichaam eigenlijk geen honger heeft. Het is misleid door de kunstmatige koolhydraten die je hormonen op hol doen slaan.

Het basisprincipe is dus eenvoudig om gevarieerd en koolhydraat-bewust te eten. Je mag op zich alles eten, alleen dien je de natuurlijke volgorde van je lichaam te volgen.

Ik kan hier onmogelijk ingaan op alle details (lees daarvoor mijn afslankrapport) maar enkel wanneer je koolhydraat-bewust en in de juiste volgorde eet, werkt de barometer van je lichaam correct. Het zijn de ‘slechte’ suikers die je lichaam een vals hongergevoel geven.

Moet ik dan koolhydraat-arm gaan eten? 

Help… NEE!

Als je tientallen dieetgoeroes wilt geloven is dit het ‘wahala’ om af te slanken. En,… natuurlijk slank je af als je nooit nog koolhydraten eet…

Tot je er mee stopt!

Dan komen de kilo’s er dubbel en dik terug bij (jojo-effect is typisch gevolg van elk koolhydraat-arm dieet). Dat heb je waarschijnlijk al wel ervaren…

Plus, heb je gedurende al die tijd nauwelijks van je maaltijden genoten, en kom je uiteindelijk van een kale reis terug.

Hetgeen je wel dient te begrijpen is hoe jij je lichaam (en de hormonen) bewust een beetje voor de gek gaat houden door op een bepaalde manier te genieten van je verschillende maaltijden .

En dit is meteen ook de beste manier om het juiste aantal calorieën binnen te krijgen zodat je effectief afslankt of op gewicht blijft.

Je hoeft met Het Mentale Dieet Plan dan ook geen koolhydraten of calorieën te tellen omdat je spontaan de juiste keuzes gaat maken, koolhydraat-bewust en gevarieerd eet en naar je lichaam luistert.

In mijn Afslankrapport ga ik hier verder op in. Je kan het hier eenvoudig aanvragen.

Dit is slechts één voorbeeld van hoe je met  kleine aanpassingen je eet- en levensgewoonten kan verbeteren.

Wanneer je verschillende van dergelijke kleine mentale aanpassingen maakt, verbeter je spontaan deze gewoonten. Hierdoor slank je op een automatische, natuurlijke en gezonde manier af.
En dit zonder dat je het gevoel hebt dat je aan het lijnen bent.

Dit is meteen ook één van de grootste voordelen van Het Mentale Dieet Plan.

mdp-turboactie

Na de initiële TURBO faze, waarin je snel en effectief de eerste kilo’s vet verliest  (tss. de 15% en 30% overtollig vet in de eerste twee tot drie weken)  ben je ondertussen ‘mentaal’ voorbereid om op een spontane manier een reeks kleine veranderingen te maken in je eetgedrag.

Hierdoor ga je verder op een automatische, evenwichtige en lekkere manier blijft afslanken tot jij jouw ideale gewicht bereikt hebt.

En dit zonder het gevoel te hebben van te ‘lijnen’ en zonder achteraf slachtoffer te worden van het joJO-effect.

Dit verklaart waarom de meeste deelnemers van Het Mentale Dieet Plan ook niet het gevoel hebben dat ze op dieet staan en dat ze zichzelf lekkere dingen moeten ontzeggen.

Ze gaan gewoon op een andere manier met voedsel en eten om en ze genieten zelfs beter van de heerlijke gerechten die op tafel komen.

Ontdek via deze link hoe het Mentale Dieet Plan jou op ‘automatische piloot’ en 2x zo snel laat afslanken, zonder joJO-slachtoffer te blijven.
Klik hier voor meer info.

Heb jij het gevoel dat je te veel eet of dat jij je gewicht NIET onder controle hebt?

Heb je alle diëten reeds uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van allerlei gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken?

Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat dat je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een ongecontroleerd overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt?

Dan is het misschien de moeite om eens iets anders te proberen en te ervaren hoe Het Mentale Dieet Plan jou je Ideale Gewicht Terug Geeft…
50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen wanneer je jouw overtollig (buik)vet verbrandt hebt met heerlijke recepten…?

Wat wanneer jij ein-de-lijk verlost bent van die overtollige kilo’s en vetrolletjes en niet langer last hebt van het JOJO-effect of het gevoel hebt dat je constant zit ‘te lijnen’?

Ontdek in mijn Afslank Rapport (27 blz.) oa. de 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt En Hoe Je Dit Oplost! en ontvang GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.
Klik Hier om het op te slaan.

Tot binnenkort,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit rapport heeft al meer dan 126,789 afslankers terug op het juiste pad gebracht waardoor ze nu dagelijks van hun ideale gewicht genieten met heerlijke, gezonde gerechten… Voor mij hoef je dit niet te lezen,… zij zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben.

Deel desgewenst dit artikel

>