De 8 Beste Koolhydraatarme Noten en Zaden

Een handje met noten of zaden maakt een prima snack tijdens je dieet. Daarnaast kun je ze ook goed combineren in een warme maaltijd. Vermijd bij een koolhydraat-bewust dieet wel pinda’s en cashewnoten. Dit zijn eigenlijk peulvruchten met nadelige vetten. Ga bij aankoop van noten en zaden altijd voor de ongezouten vorm.

Amandelen

AmandelenEen uitstekende bron van vezels, magnesium en vitamine E. Amandelen zijn niet alleen lekker maar ook dus nog eens gezond. Naast de functie als tussendoortje kun je amandelmeel ook zeer goed gebruiken als vervanging van tarwebloem.

Amandelmeel is koolhydraatarm waardoor je toch gezond kunt bakken tijdens je dieet. Je kunt het verkrijgen bij het reformhuis of de betere supermarkt.

Hazelnoten

Lekker en vezelrijk, hazelnoten prima in combinatie met fruit of gewoon als tussendoor. Hazelnoten hebben vele nuttige voedingsstoffen, waaronder eiwitten, onverzadigde vetten, magnesium, fosfor, vitaminen B en mangaan.

Vooral de vele goede vetten maken hazelnoten een erg goed voedingsmiddel bij een koolhydraatarm eetpatroon.

Walnoten

Een van de beste noten die je kunt eten tijdens een koolhydraatarm dieet zijn walnoten. Ze zijn een prima snack voor tussendoor, mede door de hoge hoeveelheden omega vetzuren die ze bevatten.

Daarnaast hebben walnoten veel mineralen in zich, zoals koper en zink.

Pecannoten

Net zoals hazelnoten zijn pecannoten ook erg rijk aan vezels. Een uitstekende noot voor bij het ontbijt dus of in een koolhydraatarme notenmix. Tevens hebben pecannoten relatief grote hoeveelheden ijzers, zink en B vitaminen.

Hierdoor zijn ze speciaal nuttig voor mensen die veel sporten. Deze noten bevatten veel energie voor hun gewicht waardoor je het per keer het beste bij maximaal een handvol kunt houden.

Lijnzaad

Lijnzaad wordt zowel in pure vorm gegeten als in de vorm van lijnzaadolie. Beide zijn in principe gezond. Door de vele goede vezels is lijnzaad erg effectief voor de stofwisseling en de stoelgang. Daarnaast bevat het goede omega-3 vetzuren, aminozuren en onverzadigde vetten.

Pompoenzaden

pompoenzaadjesPompoenzaden maken een lekkere snack voor tussendoor. Ze bevatten hiernaast een goede hoeveelheid aan zink.

Pompoenzaden bevatten een lage mate van koolhydraten maar dit zijn van de langzame vorm, waardoor deze beter door je lichaam kunnen worden verwerkt.

Granaatappelzaden

Granaatappelen zouden we ook onder fruit kunnen scharen maar het zijn specifiek de zaden van de granaatappel die we tot ons nemen. Granaatappelzaden zijn erg rijk aan vitamine C en kalium.

Maar een van de beste eigenschappen is het hoge gehalte polyfenolen. Dit is een molecuul dat onder ander je bloeddruk verlaagt, ontstekingsremmend werkt en erg gezond is voor je hersenen. De zaden zijn naast puur onder meer lekker in een salade, couscous of rijst.

Zonnebloempitten

Minder bekend als zijnde gezonde voeding, maar zonnebloempitten bevatten vele goede eigenschappen en voedingswaarden die zeer goed koolhydraten kunnen vervangen.

Zo zijn zonnebloempitten uitstekende bronnen van vezels, eiwitten en linolzuur. Vooral uitstekend geschikt als tussendoortje in de middag.

Andere gezonde noten & zaden zijn ook: Macadamianoten, paranoten, chia zaden, sesamzaad, kastanjes, pistachenoten

 In de 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik vind je enkele voorbeelden en inspiratie van lekkere, gezonde koolhydraat-bewuste recepten zodat je stofwisseling optimaal kan functioneren.

Jouw exacte koolhydraatbehoefte bepalen

Met het lijstje noten en zaden hierboven is het heel lastig te bepalen hoeveel koolhydraten jij exact nodig hebt.

Dat komt omdat geslacht, leeftijd en de mate waarin je beweegt niet de enige factoren zijn die je dagelijkse koolhydraathoefte bepalen, er zijn er nog veel meer. Plus je zou constant aan het rekenen zijn op voorwaarde dat je al zou weten hoeveel koolhydraten waar inzitten.

Gelukkig is er iets veel eenvoudiger om te weten dat je het juiste aantal koolhydraten binnenkrijgt terwijl je gewoon kan genieten van je gerechten zonder een wandelende rekenmachine te hoeven zijn…

Jouw lichaam als barometer!

Het is werkelijk heel simpel!

Je hongergevoel en punt van verzadiging zijn de perfecte barometer.  Lees verder hieronder hoe dit in z’n werk gaat.

Als je normaal eet en aandachtig je hongergevoel volgt, vertelt je lichaam je gewoon hoeveel energie het op een bepaald moment nodig heeft. Van nature wil je lichaam immers alleen voedsel wanneer het hiervoor behoefte heeft. En het geeft je ook een teken wanneer het voldoende heeft.

Je lichaam kan je deze signalen geven dankzij enkele hormonen in ons lichaam. Het Mentale Dieet Plan toont je, aan de hand van een eenvoudig principe, hoe je deze hormonen (leptine en ghreline) op een simpele manier een beetje voor de gek kan houden… waardoor je dus sneller kan afslanken zonder met een hongergevoel te zitten.

In het kort komt het neer op  één basis principe.

Het Basis Principe

” Wat is dan dit basis principe Katja?” krijg ik vaak te horen.

Je lichaam haalt zijn energie uit drie elementen; koolhydraten, vetten en eiwitten. Dankzij deze elementen krijgen je hormonen via het lichaam signalen van honger en verzadiging.

Vetten en eiwitten geven je lichaam duidelijke signalen van honger en verzadiging. Natuurlijke koolhydraten ook, en hier wringt het schoentje…

In onze huidige gemoderniseerde samenleving zijn we de meeste natuurlijke koolhydraten gaan vervangen door ‘kunstmatige’ slechte koolhydraten en deze geven verkeerde signalen door aan je lichaam.

Vandaar dat je dus bv. na het drinken van een Cola of frisdrank sneller een hongergevoel krijgt, herkenbaar?  En dit terwijl je lichaam eigenlijk geen honger heeft. Het is misleid door de kunstmatige koolhydraten die je hormonen op hol doen slaan.

Het basisprincipe is dus eenvoudig om gevarieerd en koolhydraat-bewust te eten. Je mag op zich alles eten, alleen dien je de natuurlijke volgorde van je lichaam te volgen.

Ik kan hier onmogelijk ingaan op alle details (lees daarvoor mijn afslankrapport) maar enkel wanneer je koolhydraat-bewust en in de juiste volgorde eet, werkt de barometer van je lichaam correct. Het zijn de ‘slechte’ suikers die je lichaam een vals hongergevoel geven.

Moet ik dan koolhydraat-arm gaan eten? 

Help… NEE!

Als je tientallen dieetgoeroes wilt geloven is dit het ‘wahala’ om af te slanken. En,… natuurlijk slank je af als je nooit nog koolhydraten eet…

Tot je er mee stopt!

Dan komen de kilo’s er dubbel en dik terug bij (jojo-effect is typisch gevolg van elk koolhydraat-arm dieet). Dat heb je waarschijnlijk al wel ervaren…

Plus, heb je gedurende al die tijd nauwelijks van je maaltijden genoten, en kom je uiteindelijk van een kale reis terug.

Hetgeen je wel dient te begrijpen is hoe jij je lichaam (en de hormonen) bewust een beetje voor de gek gaat houden door op een bepaalde manier te genieten van je verschillende maaltijden .

En dit is meteen ook de beste manier om het juiste aantal calorieën binnen te krijgen zodat je effectief afslankt of op gewicht blijft.

Je hoeft met Het Mentale Dieet Plan dan ook geen koolhydraten of calorieën te tellen omdat je spontaan de juiste keuzes gaat maken, koolhydraat-bewust en gevarieerd eet en naar je lichaam luistert.

In mijn Afslankrapport ga ik hier verder op in. Je kan het hier eenvoudig aanvragen.

Dit is slechts één voorbeeld van hoe je met  kleine aanpassingen je eet- en levensgewoonten kan verbeteren.

Wanneer je verschillende van dergelijke kleine mentale aanpassingen maakt, verbeter je spontaan deze gewoonten. Hierdoor slank je op een automatische, natuurlijke en gezonde manier af.
En dit zonder dat je het gevoel hebt dat je aan het lijnen bent.

Dit is meteen ook één van de grootste voordelen van Het Mentale Dieet Plan.

mdp-turboactie

Na de initiële TURBO faze, waarin je snel en effectief de eerste kilo’s vet verliest  (tss. de 15% en 30% overtollig vet in de eerste twee tot drie weken)  ben je ondertussen ‘mentaal’ voorbereid om op een spontane manier een reeks kleine veranderingen te maken in je eetgedrag.

Hierdoor ga je verder op een automatische, evenwichtige en lekkere manier blijft afslanken tot jij jouw ideale gewicht bereikt hebt.

En dit zonder het gevoel te hebben van te ‘lijnen’ en zonder achteraf slachtoffer te worden van het joJO-effect.

Dit verklaart waarom de meeste deelnemers van Het Mentale Dieet Plan ook niet het gevoel hebben dat ze op dieet staan en dat ze zichzelf lekkere dingen moeten ontzeggen.

Ze gaan gewoon op een andere manier met voedsel en eten om en ze genieten zelfs beter van de heerlijke gerechten die op tafel komen.

Ontdek via deze link hoe het Mentale Dieet Plan jou op ‘automatische piloot’ en 2x zo snel laat afslanken, zonder joJO-slachtoffer te blijven.
Klik hier voor meer info.

Heb jij het gevoel dat je te veel eet of dat jij je gewicht NIET onder controle hebt?

Heb je alle diëten reeds uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van allerlei gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken?

Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat dat je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een ongecontroleerd overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt?

Dan is het misschien de moeite om eens iets anders te proberen en te ervaren hoe Het Mentale Dieet Plan jou je Ideale Gewicht Terug Geeft…
50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen wanneer je jouw overtollig (buik)vet verbrandt hebt met heerlijke recepten…?

Wat wanneer jij ein-de-lijk verlost bent van die overtollige kilo’s en vetrolletjes en niet langer last hebt van het JOJO-effect of het gevoel hebt dat je constant zit ‘te lijnen’?

Ontdek in mijn Afslank Rapport (27 blz.) oa. de 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt En Hoe Je Dit Oplost! en ontvang GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.
Klik Hier om het op te slaan.

Tot binnenkort,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit rapport heeft al meer dan 126,789 afslankers terug op het juiste pad gebracht waardoor ze nu dagelijks van hun ideale gewicht genieten met heerlijke, gezonde gerechten… Voor mij hoef je dit niet te lezen,… zij zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben.

Deel desgewenst dit artikel

>