De 8 Beste Koolhydraatarme Fruitsoorten

Fruit is uiteraard gezond. Maar wat zijn nu de beste koolhydraatarme fruitsoorten? Zelf hou ik het eigenlijk liever op koolhydraat-BEWUST fruit en koolhydraat-BEWUST eten, want je lichaam heeft nu eenmaal koolhydraten nodig zodat je stofwisseling optimaal functioneert.

Hieronder heb ik een lijstje gemaakt met de 8 beste koolhydraat arme fruitsoorten. Overloop ze even en sla vervolgens de 50 Heerlijke Dieetrecepten op wanneer je enkele lekkere en gezonde voorbeelden wenst van wat koolhydraat-BEWUST genieten inhoudt.

Koolhydraatarm Fruit

Het meeste fruit is koolhydraatarm. Waar je echter bij fruit wel op moet letten is de hoge mate van suikers. Eet daarom tijdens het afslanken ook weer niet teveel fruit, maximaal 2 a 3 stuks per dag.

Aardbeien

AardbeienZe zijn natuurlijk vooral lekker als ze in seizoen zijn. Maar eigenlijk zin aardbeien altijd supergezond!

Wat weinig mensen weten is dat aardbeien enorm veel vitamine C bevatten. Daarnaast hebben aardbeien ook een goede hoeveelheid mangaan en werken ze uitstekend tegen een hoge bloeddruk.

Uit onderzoek is gebleken dat aardbeien zorgen voor een lager risico op hart-en vaatziekten. Eet tijdens het afslanken aardbeien puur, zonder suiker of slagroom dus.

Abrikozen

Wat minder bekend zijn de heilzame eigenschappen van de abrikoos. Deze steenvrucht bevat een aantal gezonde anti-oxidanten, welke positief werken op lichaam en hersenen. Daarbij zijn abrikozen naast koolhydraatarm ook relatief suikerarm.

Ananas

AnanasAnanas is niet alleen populair, maar bevat ook vet-afbrekende stoffen. Tevens bevat ananas relatief een hoge mate van mangaan en vitamine C. Ananas kun je als één van de weinige vruchten ook goed na de avondmaaltijd eten.

Bosbessen

Bosbessen zijn erg veelzijdig in hun toepassing. Bij een slank dieet echter kun je ze het beste puur eten of gemengd met een bakje kwark. De friszure smaak is daarbij een lekkere tegenhanger in een gemengde fruitsalade.

Bosbessen bevatten veel goede vezels die goed zijn voor je stofwisseling. Tevens zitten ze bomvol met vitaminen en anti-oxidanten. Ga uiteraard voor bosbessen in hun pure vorm.

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

  • zonder honger te lijden
  • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

Kiwi

kiwiOok kiwi bevat een hoge mate van vitamine C.

Daarnaast is kiwi rijk aan vezels en heeft het ook veel vitamines E en K.

Door deze eigenschappen is de vrucht erg effectief voor de stofwisseling.

Een kiwi bij het ontbijt of lunch is een goede aanvulling op een slank dieet.

Passievrucht

Deze vrucht wordt nog wel eens vergeten, maar een passievrucht per dag kan al zorgen voor een derde van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C.

Tevens heeft passievrucht veel nuttige plantaardige vezels. Je kunt passievrucht goed mengen met andere vruchten, zuivel of in een salade doen.

Sinaasappels

SinaasappelEen welbekende bron van vitamine C.

Sinaasappelen hebben daarbij het extra voordeel dat ze veel zuren bevatten. Hierdoor krimpt je maag wat tijdelijk na het eten van sinaasappels.

Door de tijdelijk wat kleinere maag zul je sneller vol zitten tijdens en na de maaltijd.

Als je dus een sinaasappel eet voor de maaltijd begint dan zul je zo minder snel overeten.

Avocado

Avocado’s zijn echt een fruit al worden ze ook wel gezien als groente. Avocado bevat in feite nauwelijks suiker. Daarbij bevatten avocado’s veel goede vezels en nuttige vetten. Je kunt avocado’s het beste puur eten, bijvoorbeeld in een salade.

Ander goed koolhydraatarm fruit: appel, peer, banaan, mango, papaya, kokosnoot, citroen, druiven, rabarber, meloen, zwarte bessen, perziken.

 Jouw exacte koolhydraatbehoefte bepalen

Met het lijstje fruit hierboven is het heel lastig te bepalen hoeveel koolhydraten jij exact nodig hebt.

Dat komt omdat geslacht, leeftijd en de mate waarin je beweegt niet de enige factoren zijn die je dagelijkse koolhydraathoefte bepalen, er zijn er nog veel meer. Plus je zou constant aan het rekenen zijn op voorwaarde dat je al zou weten hoeveel koolhydraten waar inzitten.

Gelukkig is er iets veel eenvoudiger om te weten dat je het juiste aantal koolhydraten binnenkrijgt terwijl je gewoon kan genieten van je gerechten zonder een wandelende rekenmachine te hoeven zijn…

Jouw lichaam als barometer!

Het is werkelijk heel simpel!

Je hongergevoel en punt van verzadiging zijn de perfecte barometer.  Lees verder hieronder hoe dit in z’n werk gaat.

Als je normaal eet en aandachtig je hongergevoel volgt, vertelt je lichaam je gewoon hoeveel energie het op een bepaald moment nodig heeft. Van nature wil je lichaam immers alleen voedsel wanneer het hiervoor behoefte heeft. En het geeft je ook een teken wanneer het voldoende heeft.

Je lichaam kan je deze signalen geven dankzij enkele hormonen in ons lichaam. Het Mentale Dieet Plan toont je, aan de hand van een eenvoudig principe, hoe je deze hormonen (leptine en ghreline) op een simpele manier een beetje voor de gek kan houden… waardoor je dus sneller kan afslanken zonder met een hongergevoel te zitten.

In het kort komt het neer op  één basis principe.

Het Basis Principe

” Wat is dan dit basis principe Katja?” krijg ik vaak te horen.

Je lichaam haalt zijn energie uit drie elementen; koolhydraten, vetten en eiwitten. Dankzij deze elementen krijgen je hormonen via het lichaam signalen van honger en verzadiging.

Vetten en eiwitten geven je lichaam duidelijke signalen van honger en verzadiging. Natuurlijke koolhydraten ook, en hier wringt het schoentje…

In onze huidige gemoderniseerde samenleving zijn we de meeste natuurlijke koolhydraten gaan vervangen door ‘kunstmatige’ slechte koolhydraten en deze geven verkeerde signalen door aan je lichaam.

Vandaar dat je dus bv. na het drinken van een Cola of frisdrank sneller een hongergevoel krijgt, herkenbaar?  En dit terwijl je lichaam eigenlijk geen honger heeft. Het is misleid door de kunstmatige koolhydraten die je hormonen op hol doen slaan.

Het basisprincipe is dus eenvoudig om gevarieerd en koolhydraat-bewust te eten. Je mag op zich alles eten, alleen dien je de natuurlijke volgorde van je lichaam te volgen.

Ik kan hier onmogelijk ingaan op alle details (lees daarvoor mijn afslankrapport) maar enkel wanneer je koolhydraat-bewust en in de juiste volgorde eet, werkt de barometer van je lichaam correct. Het zijn de ‘slechte’ suikers die je lichaam een vals hongergevoel geven.

Moet ik dan koolhydraat-arm gaan eten? 

Help… NEE!

Als je tientallen dieetgoeroes wilt geloven is dit het ‘wahala’ om af te slanken. En,… natuurlijk slank je af als je nooit nog koolhydraten eet…

Tot je er mee stopt!

Dan komen de kilo’s er dubbel en dik terug bij (jojo-effect is typisch gevolg van elk koolhydraat-arm dieet). Dat heb je waarschijnlijk al wel ervaren…

Plus, heb je gedurende al die tijd nauwelijks van je maaltijden genoten, en kom je uiteindelijk van een kale reis terug.

Hetgeen je wel dient te begrijpen is hoe jij je lichaam (en de hormonen) bewust een beetje voor de gek gaat houden door op een bepaalde manier te genieten van je verschillende maaltijden .

En dit is meteen ook de beste manier om het juiste aantal calorieën binnen te krijgen zodat je effectief afslankt of op gewicht blijft.

Je hoeft met Het Mentale Dieet Plan dan ook geen koolhydraten of calorieën te tellen omdat je spontaan de juiste keuzes gaat maken, koolhydraat-bewust en gevarieerd eet en naar je lichaam luistert.

In mijn Afslankrapport ga ik hier verder op in. Je kan het hier eenvoudig aanvragen.

Dit is slechts één voorbeeld van hoe je met  kleine aanpassingen je eet- en levensgewoonten kan verbeteren.

Wanneer je verschillende van dergelijke kleine mentale aanpassingen maakt, verbeter je spontaan deze gewoonten. Hierdoor slank je op een automatische, natuurlijke en gezonde manier af.
En dit zonder dat je het gevoel hebt dat je aan het lijnen bent.

Dit is meteen ook één van de grootste voordelen van Het Mentale Dieet Plan.

mdp-turboactie

Na de initiële TURBO faze, waarin je snel en effectief de eerste kilo’s vet verliest  (tss. de 15% en 30% overtollig vet in de eerste twee tot drie weken)  ben je ondertussen ‘mentaal’ voorbereid om op een spontane manier een reeks kleine veranderingen te maken in je eetgedrag.

Hierdoor ga je verder op een automatische, evenwichtige en lekkere manier blijft afslanken tot jij jouw ideale gewicht bereikt hebt.

En dit zonder het gevoel te hebben van te ‘lijnen’ en zonder achteraf slachtoffer te worden van het joJO-effect.

Dit verklaart waarom de meeste deelnemers van Het Mentale Dieet Plan ook niet het gevoel hebben dat ze op dieet staan en dat ze zichzelf lekkere dingen moeten ontzeggen.

Ze gaan gewoon op een andere manier met voedsel en eten om en ze genieten zelfs beter van de heerlijke gerechten die op tafel komen.

Ontdek via deze link hoe het Mentale Dieet Plan jou op ‘automatische piloot’ en 2x zo snel laat afslanken, zonder joJO-slachtoffer te blijven.
Klik hier voor meer info.

Heb jij het gevoel dat je te veel eet of dat jij je gewicht NIET onder controle hebt?

Heb je alle diëten reeds uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van allerlei gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken?

Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat dat je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een ongecontroleerd overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt?

Dan is het misschien de moeite om eens iets anders te proberen en te ervaren hoe Het Mentale Dieet Plan jou je Ideale Gewicht Terug Geeft…
50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen wanneer je jouw overtollig (buik)vet verbrandt hebt met heerlijke recepten…?

Wat wanneer jij ein-de-lijk verlost bent van die overtollige kilo’s en vetrolletjes en niet langer last hebt van het JOJO-effect of het gevoel hebt dat je constant zit ‘te lijnen’?

Ontdek in mijn Afslank Rapport (27 blz.) oa. de 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt En Hoe Je Dit Oplost! en ontvang GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.
Klik Hier om het op te slaan.

Tot binnenkort,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit rapport heeft al meer dan 126,789 afslankers terug op het juiste pad gebracht waardoor ze nu dagelijks van hun ideale gewicht genieten met heerlijke, gezonde gerechten… Voor mij hoef je dit niet te lezen,… zij zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben.

Deel desgewenst dit artikel

>