7 Verbluffende Dingen Die Je Stiekem Dikker Maken

Probeer je al een tijd af te vallen maar lukt dit niet?
De redenen waarom je moeilijk gewicht verliest kunnen uit een hele onverwachte hoek komen. Bekijk deze zeven verbluffende mogelijke oorzaken maar eens…

1. Je partner, vrienden, collega´s

Kijk eens om je heen op een feestje met familieleden, vrienden en/of collega’s.

Wat zie je?

Zie je over het algemeen mensen met een normaal postuur of zitten er aardig wat mensen tussen met overgewicht? De mens is een sociaal dier; in ons eentje overleven we niet en we passen ons aan onze omgeving aan. In die zin is overgewicht besmettelijk.

Uit onderzoek blijkt dat het hebben van vrienden met overgewicht de kans aanzienlijk vergroot dat je zelf ook overgewicht krijgt. Het Mentale Dieet Plan leert je ook dat (helaas) je vrienden één van de grootste redenen zijn, waarom jij je afslankdoelen vaak niet behaalt… en hoe je hier wel mee dient om te gaan.

Het goede nieuws is dat slank zijn natuurlijk ook besmettelijk is. Ik zeg natuurlijk niet dat je je vrienden/collega´s met overgewicht moet vermijden, maar streef jij naar een gezond gewicht, dan is het goed om je hier bewust van te zijn.

Daarnaast kan je werkplek een bron van constante verleiding zijn die het je moeilijk maakt om af te vallen. Gebak van jarige collega’s, vergaderingen inclusief lunch met melk en broodjes, teamborrels met bitterballen, de droppot van een collega naast je, eetbare cadeautjes van een dankbare klant of patiënt: hoe vaak per dag zou jij eigenlijk  “nee, dank je wel” moeten zeggen…

Daarbij, als je je niet happy voelt in je baan kan de behoefte om jezelf op iets lekkers te trakteren groot zijn.

De enige manier om deze verleidingen te weerstaan, is om jezelf héél goed te voeden met gezonde voeding waar je lichaam blij van wordt en niet dik.

Hoe doe je dat?

Door een goede voorbereiding: neem je eigen lunch en gezonde traktaties mee naar je werk. Zorg dat je daar niet hongerig wordt. Zorg dat je veel water drinkt (sowieso belangrijk), zodat je een vol gevoel hebt en minder trek hebt in de verleidingen die voorbij komen.

2. Je televisie

Ik hoor steeds vaker vrouwen zeggen dat ze verslaafd zijn aan Netflix-series op televisie. Een vriendin had vijf afleveringen van The Mentalist achter elkaar had gezien en opeens realiseerde ze zich dat het half drie ’s nachts was!

Wees je ervan bewust dat te weinig slaap een belangrijke oorzaak kan zijn van overgewicht.

De uitdrukking ‘Slaap je slank’ bestaat niet zomaar.

Er zijn vele studies waaruit blijkt dat mensen die korter dan zeven uur per nacht slapen een hoger gewicht hebben dan mensen die zichzelf méér slaap gunnen.

Als je lichaam overdag moe wordt uit slaapgebrek en snakt naar extra energie, kent het maar één remedie: eten! Het liefst iets wat snel energie geeft, dus zoetigheid of snelle koolhydraten: de dikmakers dus.

Doe jezelf en je gewicht een plezier; hoe leuk Simon Baker in The Mentalist ook is: zet je televisie uit en zorg dat je je slaap krijgt!

3. Je light-producten

Je wilt afvallen. Je hebt je keuken opgeruimd en roze koeken, frisdrank, vruchtenyoghurt en bitterballen zijn verwijderd. Je hebt ze vervangen door zuivelproducten met 0% vet, pindakaas light, cola zero en gezonde, slanke repen.

Fout, dit is een valkuil waar veel vrouwen invallen.

De voedingsindustrie heeft ons wijs gemaakt dat we slanker worden door light-producten te gebruiken.

En dat is onjuist.

Vettige light-producten, zoals pindakaas, krijgen ladingen suikers mee om een beetje lekker te smaken. In pindakaas light zit 450% méér suiker dan in gewone pindakaas! Zoetige light-producten, zoals frisdrank, krijgen synthetische zoetstoffen mee om zoet te smaken.

Synthetische zoetstoffen ontregelen je stofwisseling. Laat light-producten dus links liggen en kick af van je behoefte aan suikers. Dat is echt de enige manier. Met Het Mentale Dieet Plan leer je net welke dingen je beter kan doen wanneer je gezonder wil beginnen eten.

4. Je darmflora

Je darmflora bestaat uit miljarden bacteriën die bij elkaar meer dan 2 kilo wegen.

Er zijn goede en slechte bacteriën, je hebt ze allebei nodig maar de goede bacteriën moeten in de meerderheid blijven. Als de slechte bacteriën gaan overheersen of er te weinig variatie is aan verschillende bacteriën kan het heel moeilijk worden om af te vallen.

Je darmflora heeft invloed op je gewicht!

Voed daarom de bacteriën die je slank zullen houden: eet veel groenten en fruit vanwege de vezels. Eet gezonde vetten en drink volop water.

Schrap zoveel mogelijk zoetigheid want dikmakende bacteriën zijn dol op suikers, dus daarmee voed je ze en krijg je er meer van. En die houd je liever weg!

5. Medicijnen

Slik jij al jarenlang medicijnen tegen een bepaalde chronische ziekte? Lees de kleine lettertjes van de bijsluiter eens goed. Een groot deel van de medicijnen hebben als bijwerking dat je er dikker van wordt. Afvallen wordt dan heel moeilijk.

Kijk uit, ook de anticonceptiepil is een medicijn en staat erom bekend dat je daar makkelijk van kan aankomen. Probeer eens een ander voorbehoedmiddel en je zou zomaar opeens vijf kilo kwijt kunnen raken.

Wat andere medicijnen betreft: wees je ervan bewust dat medicijnen nooit de oorzaak van je ziekte aanpakken maar alleen symptomen bestrijden.

Ik zeg niet dat je vandaag moet stoppen met die medicijnen maar ik daag je uit om op zoek te gaan naar de oorzaak en die bij de hoorns te pakken. Medicijnen maken je nooit beter, dat kan je alleen zelf en je kunt veel meer dan je denkt!

6. Een lange to-do lijst

Heb je een overvolle to-do lijst en loop je soms als een kip zonder kop rond omdat je niet weet waar je moet beginnen? Of is er iets anders waar je flinke stress van krijgt?

Vergeet niet dat je echt dik kunt worden van stress.

Als je veel stress hebt maakt je lichaam cortisol aan, een hormoon waar je hongerig van wordt. Cortisol staat er ook om bekend dat het zich in je lichaam gedraagt als suikers; het zorgt met name voor vetopslag rond je middel. Iets waar vrouwen veel last van kunnen krijgen, vooral als ze boven de 40 komen.

De enige remedie is om het wat rustiger aan te doen. Want ja, je kunt écht afvallen als je jezelf wat meer rust gunt. Bewegen kan overigens een prima manier zijn om te ontspannen, een half uurtje per dag is al voldoende.

Voel aan wat jij nodig hebt, leer te delegeren en “nee” te zeggen. Begin er vandaag nog mee (want uitstellen werkt niet)!

 7. Je cosmetica, parfum en verzorgingsproducten

Als je cosmetica, parfum en andere verzorgingsproducten niet 100% natuurlijk zijn, dan zitten veel van deze producten vol met hormoonverstorende stoffen. Je lichaam kan prima overweg met een beetje maar als het te veel wordt kan het gebeuren dat je lichaam ze niet meer goed kan afvoeren.

Het circuleren van hormoonverstorende stoffen in je lichaam is ongezond, dus zal je lichaam ze opslaan op de meest veilige plek die het heeft: je vetcellen.

Afvallen kan dan heel lastig zijn en zelfs gevaarlijk omdat die hormoonverstoorders dan opnieuw in je bloed komen. Help je lichaam zoveel mogelijk met het afvoeren van deze stoffen in je lichaam.

Dit doe je door volop groene groenten te eten, waarbij vooral de koolsoorten heel gezond zijn. Broccoli kiemen zijn toppers, chlorella en spirulina ook.

Eet volop vezels; die zitten in groenten, fruit en peulvruchten.

En beperk alcohol, want het is je lever die moet zorgen voor de zuivering en afvoer van gifstoffen, waaronder alcohol. Belast die dus niet onnodig.

Tot slot… 

Begin gewoon!

Laatste en waarschijnlijk belangrijkste punt… het eeuwig uitstellen…

Je wil wel beginnen maar het komt nu even niet goed uit want… je hebt een feestje volgende week, je verjaardag komt eraan, je vertrekt binnenkort op vakantie,… er is altijd wel een reden te bedenken waarom het vandaag niet ‘het juiste moment’ is. Herkenbaar?

Maar laat me je een geheimpje verklappen… er komt nooit een “juist moment”. 

De waarheid is dat het geen rol speelt welke dag of maand het is.

…en het speelt geen rol welke periode van het jaar het is…..omdat het idioot is om te wachten op een welbepaalde dag of maand om slank te worden.

Waarom zou je zo dik willen blijven tot een bepaalde “maand” of “periode van het jaar”?

Begin gewoon nu.

Want na je verjaardag of je vakantie komt er weer iets nieuws waardoor het net niet uitkomt.

Begin gewoon nu en kijk hoe ver je komt.

Als je blijft wachten op dat ‘juiste moment’ komt er nooit wat van. Wanneer je gewoon begint en kijkt hoe ver je komt zal je merken dat je veel meer bereikt dan je aanvankelijk gedacht had.

Wacht niet op motivatie, maar vertrouw erop dat wanneer je nu begint de eerste resultaten je vanzelf motiveren om door te gaan.

Dat is hoe succesvolle afslankers het doen… ze kiezen een echt goed en gezond programma en zetten er dan hun schouders onder en nemen volop actie.

Tja, misschien geen “pottenbrekend nieuws”, maar zo is het wel.

Kies een programma waar je jezelf goed bij voelt en neem dan actie. Dit is de snelste weg naar een slank, fit en gezond lichaam.

Vriendelijke groetjes,

Katja Callens

Deel desgewenst dit artikel

P.S. Het Mentale Dieet Plan heeft al meer dan 126,789 afslankers terug op het juiste pad gebracht waardoor ze nu dagelijks van hun ideale gewicht genieten met heerlijke, gezonde gerechten… Voor mij hoef je dit niet te doen,… zij zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben.

>