7 Kenmerken van Onveilige DieetMethoden

De fitnessindustrie is één van de grootste industrieën ter wereld. Elk jaar spenderen miljoenen mensen miljarden euro’s aan producten waarmee ze hopen uiteindelijk die ongewenste kilo´s kwijt te kunnen raken. Denk eens aan al die onveilige dieetplannen die de laatste 20 jaar zijn uitgekomen. Je hebt het Dukan dieet, het Atkins dieet, het South Beach dieet, het Paleo dieet, het 24-uurs Hollywood dieet, het proteïne-shake dieet, Dr. Frank en een groot aantal andere diëten die je uiteindelijk gefrustreerd achterlaten en in dezelfde conditie als toen je begon, of zelfs zwaarder.

fitnessindustrie vork met meetlintFitnessbedrijven weten dat mensen wanhopig zijn. Ze weten dat je het geld zult uitgeven als je denkt dat het de magische pil is die jou zal helpen om in die maat 36 spijkerbroek te passen, die je in het middelbaar onderwijs droeg.

Deze fitnessbedrijven, waarvan velen absoluut geen ervaring hebben in gezondheid en fitness, creëren allemaal dieetmethoden in een poging om hun deel van de miljardentaart mee te krijgen, ook wel bekend als de fitnessindustrie. Met andere woorden, het laatste waar ze zich druk om maken is jouw gezondheid. Ze maken producten om geld te verdienen. Dat is alles waar ze om geven en waar ze zich op focussen.

1. Het Vereist Drastische Mindering Van Calorieën

Om af te vallen moet je eten en om de waarheid te zeggen moet je meer eten dan je denkt. Elke keer dat een dieet eist dat je drastisch calorieën vermindert is onmiddellijk een rode vlag.

Onthoud altijd dat eten benzine is en elke keer dat je drastisch je calorieën vermindert je jezelf in gevaar brengt. Je kunt gebrek aan voedingsstoffen krijgen en dat kan later tot serieuze gezondheidskwesties leiden.

Houd er rekening mee dat elke keer als je calorieën mindert je gewicht zult verliezen. Drastische vermindering is echter geen recept voor een veilige, langdurig gewichtsverlies.

2. Gaat Het Om Pillen of shakes

Dieetpillen of shakes zijn een gevaarlijk terrein, tenzij jouw arts medicijnen heeft voorgeschreven en toezicht houdt op het gebruik. Illegale medicijnen zijn natuurlijk geen slimme keuze voor gewichtsverlies.

Het is tijd om compleet eerlijk te zijn, er bestaat geen enkele pil of shake die jou op een magische wijze slank en fysiek fit maakt.

Het enige waar deze medicijnen goed voor zijn is het verwoesten van jouw zenuwsysteem, het beschadigen van de hersencellen en het veroorzaken van hartproblemen. En voor de portemonnee van de slimme bedenkers natuurlijk…

twee vorken met tomaatAndere bijwerkingen zijn onder andere slapeloosheid, hoge bloeddruk, duizeligheid, beroerte, wazig zien en een ongezonde stoelgang.

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

  • zonder honger te lijden
  • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

Hoeveel reclame´s heb je al gezien die gewichtsverlies promoten door vet te absorberen, jouw eetlust te onderdrukken en koolhydraten compleet te verbieden? Vast en zeker veel te veel.

Het probleem met dit soort diëten is dat deze pillen jouw lichaam verhinderen te doen waar het voor ontworpen is. Ze geven letterlijk aan jouw hersenen door dat je vol zit, ook al heb je niet gegeten.

Dus ja, je valt tijdelijk af, maar je zult ook jouw stofwisseling vernietigen en mogelijk serieuze schade aanrichten aan jouw organen. En het belangrijkste is dat deze methodes niet duurzaam zijn op lange termijn, en dus nooit permanent gewichtsverlies bereiken.

3. Het Verwijdert Hele Voedselgroepen

Als een dieet jou aanbeveelt om een hele voedselgroep te verwijderen zoals het Paleo dieet, of het dieet eist dat je slechts ÉÉN voedselgroep eet, wees dan op je hoede. De belangrijkste voedselgroepen bieden jouw lichaam de voedingsstoffen die het nodig heeft, niet alleen om te overleven, maar om vooruit te komen. Het is daarom nooit een goed idee om een hele voedselgroep definitief af te schaffen.

Hoewel je, door een voedselgroep te verwijderen, in eerste instantie af zult vallen, is dit soort dieet te beperkend om langdurige resultaten te produceren.

4. Het Beweert Een Wonderbaarlijke Doorbraak Te Zijn

Onveilige diëten worden altijd geadverteerd als de nieuwe, wonderbaarlijke doorbraak. Ze maken absurde beweringen over wonderkruiden, pillen of specerijen die jou 25 kilo in 30 dagen zullen laten verliezen.

En voor het geval het nog nodig is, er is niets veilig of gezond aan 25 kilo afvallen in 30 dagen. Ook is er geen wonderkruid of eten dat jou daarbij kan helpen.

Dit valt in de categorie “te mooi om waar te zijn”. Vertrouw nooit een product dat beweert een wonderlijke doorbraak te zijn.

5. Honger, Extreem Vasten en Maaltijden Overslaan

Als je in korte tijd te veel in calorieën mindert dan kan dat leiden tot ernstige ondervoeding, verlies van spiermassa en zelfs diabetes type-2.

Natuurlijk zal je tijdelijk afslanken, maar het zal snel averechts werken. Wanneer je dagelijkse calorie-inname onder een bepaald niveau komt, normaal gesproken 1200, dan begint het lichaam vet op te slaan uit angst voor uithongering. Het gaat terug naar onze jachtdagen, toen men niet zeker wist wanneer hun volgende maaltijd zou zijn.

Dus alles met minder dan 1200 calorieën per dag, voorziet je gedurende de dag niet van de hoeveelheid voedingsstoffen die je nodig hebt voor een gezonde ontwikkeling en om jouw energiewaarden op peil te houden.

Hetzelfde geldt voor het overslaan van maaltijden, in eerste instantie lijkt dit misschien logisch, maar de wetenschap heeft aangetoond dat het één van de slechtste manieren is om af te vallen. Dat komt omdat jouw stofwisseling toeneemt na het eten.

Eten van gezond voedsel daarentegen betekent dat je minder of dezelfde hoeveelheid energie verbruikt, zodat niets als vet wordt opgeslagen. Aan de andere kant, als je een maaltijd overslaat, vertraagt je stofwisseling. Zozeer zelfs dat als je regelmatig maaltijden overslaat in een poging om vet te verbranden, je merkt dat je aankomt in plaats van afvalt.

6. Weinig Tot Geen Inspanning Vereist

Het meest voorkomende thema onder alle onveilige dieetplannen is dat ze weinig tot geen inspanning vereisen van jouw kant. Het enige dat je hoeft te doen is die pil of shake te nemen of een bepaalde voedselcategorie al dan niet eten en de kilo´s zullen gewoon verdwijnen.

Deze onrealistische verwachtingen trekt mensen aan, maar zal je enkel teleurstellen. Dit is hetgeen afslankers naar de vicieuze cirkel van jojoën leidt.

Veilig afslanken vereist inspanning. Je moet niet alleen een gezond, uitgebalanceerd eetpatroon volgen, maar je moet ook zorgen dat beweging een top prioriteit wordt in je leven. Dat zal er voor zorgen dat je gewicht gaat verliezen en jouw lichaam verandert.

Het opnemen van beweging in jouw dagelijkse leven helpt je ook om jouw hart en botten gezond te houden. Daardoor zul je minder last hebben van gezondheidskwesties zoals hartaanvallen, diabetes, hoog cholesterolgehalte en osteoporose, om er maar een paar te noemen.

Wanneer het om gewichtsverlies gaat, moet je altijd onthouden dat langzaam en gestaag de rit zullen winnen. Je bent de kilo´s niet in 7 dagen aangekomen, dus verwacht niet die kilo´s binnen 7 dagen kwijt te raken.

7. Het Biedt Gewichtsverlies In Een Korte Periode.

Diëten met snel gewichtsverlies in een korte periode kunnen echt een negatieve impact hebben op jouw gezondheid, en nogmaals, ze zijn meestal zo ingrijpend dat ze zelden langdurig duurzaam zijn.

Snel gewichtsverlies kan ernstige gezondheidsrisico´s met zich meebrengen:

  • Botbreuken
  • Verlies botdichtheid
  • Spieratrofie
  • Verminderde weerstand
  • Hartschade, zoals hartaanvallen en hartkloppingen

 

Tot slot…

diëtenBen je op zoek naar een dieetmethode die bij je past en wil je weten hoe je op een veilige manier de juiste keuze maakt, lees dan even mijn laatste uitgebreide rapport ‘Veilige en Slimme Dieet Keuzes’.

Hierin ontdek je alle facetten en valkuilen van verschillende dieetmethodes en geef ik je een aantal zeer specifieke criteria waar je dient op te letten vooraleer je aan een dieet begint.

Ik ga hier dieper in op de materie die ik hierboven behandeld heb.

En best van al, je ontdekt in dit boek welke afslankmethodes WEL veilig zijn en je effectief en permanent helpen om je ideale gewicht te bereiken en… te behouden!

Klik hier om het rapport aan te vragen en op te slaan. Doe er je voordeel mee.

Tot binnenkort,

Katja CallensKatja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit boek zal je mogelijk veel ontgoocheling besparen en je behoeden voor mogelijke foutieve keuzes die gevaarlijk kunnen zijn voor je gezondheid. 
Voor mij  hoef je het niet te lezen,… de meesten zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben. En je zal eindelijk ontdekken wat WEL werkt om je extra kilo’s te verliezen en… ze eraf te houden! Je kan het via deze link opslaan.

Deel desgewenst dit artikel

>