7 Dingen Die Je Nooit Zou Mogen Doen Om Af Te Vallen

We leven nu in een maatschappij waarin mensen geobsedeerd zijn geraakt over hoe ze eruit zien. We zijn zo wanhopig om eruit te zien als het ‘met-photoshop-bewerkte model’ in onze favoriete tijdschriften, dat we er bijna alles voor over hebben om af te vallen. Dat is niet alleen gevaarlijk, maar het kan ook leiden tot een neerwaartse spiraal die moeilijk te doorbreken is. Als je het over afvallen hebt dan zijn er hier 7 dingen die je nooit zou moeten doen en  wat je in plaats daarvan wel zou moeten doen.

1. “Op Dieet” Gaan

op dieet gaan”Diëten of ‘lijnen’ is tijdelijk. Diëten zal je leven ellendig maken en helpt je niet om jouw eetgewoonten te veranderen. Het is moeilijk om een blij persoon tegen te komen die op dieet is. De meeste mensen, die een dieet volgen, stoppen er uiteindelijk weer mee, vallen terug in oude eetgewoonten en komen het gewicht weer aan dat ze kwijtgeraakt waren (en soms meer).

➢ Dit gaat niet om diëten – het gaat om een gezonde levensstijl

➢ Je hebt geen ander dieet nodig, je hebt een nieuwe mindset nodig

➢ Elk nieuw dieet dat je probeert, brengt je verder van je uiteindelijke doel

Succes begint en eindigt met veranderingen in je levensstijl.

2. Jezelf Uithongeren

jezelf uithongerenHet aantal mensen die denken dat zichzelf uithongeren de beste manier is om af te vallen, is nogal verrassend.

Voor de duidelijk….dat is het NIET!

Je ruïneert je stofwisseling en je verliest uiteindelijk spiermassa in plaats van vet als je jezelf uithongert.  Erger is dat als jouw stofwisseling langzamer gaat werken, jouw lichaam het vet gaat vasthouden in plaats van verbranden. Dat maakt het waarschijnlijker dat je op de lange termijn in gewicht gaat aankomen.

Een betere optie is om 5-6 kleine maaltijden per dag te nemen. Je stofwisseling zal dan versnellen en op deze manier wordt je lichaam een vetverbrander.

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

  • zonder honger te lijden
  • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

3. Purge

‘Purging’ is een andere gevaarlijke manier om je gewicht onder controle te houden. Het gerucht gaat dat dit heel normaal is bij catwalk-modellen.

Purging is een proces waarbij een persoon alles uitbraakt dat hij/zij eet. Dit is niet alleen een ongezonde methode, maar ook extreem gevaarlijk. Purging kan leiden tot ernstige gevallen van uitdroging. Het kan er ook voor zorgen dat het lichaam zo zwak wordt dat de organen beginnen te falen.

Mensen die aan purging doen hebben vaak last van nierfalen, een langzame hartslag en haaruitval.  Daarnaast kun je vaarwel zeggen tegen je, ooit, mooie witte tanden. Het constant overgeven zal het glazuur op de tanden eroderen en leiden tot gaatjes en verrotting. In ernstige gevallen kan de beschadiging aan de organen leiden tot de dood.

Neem de tijd om een gezond maaltijdschema te maken dat jou zal helpen om de resultaten te behalen waar je naar op zoek bent.

4. Laxeermiddelen Nemen

Laxeermiddelen kunnen in de vorm van pillen, poeders, zetpillen en zelfs thee komen. Ook al kunnen ze voor tijdelijk gewichtsverlies zorgen, veroorzaken laxeermiddelen vaak complicaties in de buik en beschadigen ze het spijsverteringsstelsel. Dit is een andere, veel voorkomende methode die mensen gebruiken om zo snel mogelijk af te vallen.

Door laxeermiddelen te gebruiken zorg je er in principe voor dat al het voedsel in je darmen naar buiten geduwd wordt, voordat jouw lichaam een kans gehad heeft om het te absorberen. Herhaaldelijk gebruik van laxeermiddelen zal uiteindelijk de interne mineraal balans van jouw lichaam verstoren. Als dit gebeurt dan zal jouw lichaam een tekort hebben aan gezonde voedingsstoffen zoals kalium en natrium. Dat kan leiden tot ernstige uitdroging en schade aan de vitale organen.

Één van de bijwerkingen van laxeermiddelen is, dat bij regelmatig gebruik, je merkt dat jouw lichaam afhankelijk is geworden en dat je geen stoelgang hebt zonder laxeermiddel.Andere bijwerkingen kunnen zijn: verstoorde balans van de elektrolyten in het lichaam, overgeven, misselijkheid en buikpijn.

5. Overmatig Sporten

Overmatig sporten is als een persoon elke dag 3 tot 4 uur sport. Er is overigens niets verkeerd aan dagelijks bewegen. Als je het echter urenlang doet, dan zet je je lichaam en organen onder veel stress.Als je je lichaam onder te veel fysieke stress zet, dan heb je meer risico op blessures, een verzwakte weerstand en slapeloosheid. Je kunt ook merken dat je vaker ziek wordt.

Van alle manieren om gewicht te verliezen kan te veel leiden tot serieus letsel.

In plaats van urenlang naar de sportschool te gaan, kun je overwegen om een korte , intensieve workout van 4 minuten te doen, 4 of 5 keer per week. Dergelijke korte, intensieve workouts hebben ondertussen bewezen dat ze veel effectiever zijn dan cardio training of uren naar de sportschool te gaan.

Combineer een regelmatige workout met een gezond eetpatroon en je zult zien dat jouw lichaam zich in relatief korte tijd zal transformeren.

6. Gebruik ‘Mode’-Diëten

mode diëtenAls het om ‘mode’-diëten gaat lijken er elke dag nieuwe bij te komen. Je hebt het lintwormdieet, het koolsoepdieet, paleo, dukan, afslank’bijbels’, Atkins, Dr. Frank, babyvoedsel, grapefruit dieet, enkel fruit, of dat waarbij je jezelf op de spijbeldag volpropt en een heleboel andere diëten met drastische, bizarre en niet-duurzame methodes om af te slanken.

Het probleem met dergelijke diëten is dat mensen de fout maken door te denken dat het allemaal om afvallen gaat, terwijl het eigenlijk gaat om slechte gewoonten om te zetten in een goede en gezonde levensstijl.

Om ervoor te zorgen dat mensen goed functioneren moeten we onze voedingsstoffen uit verschillende bronnen halen. Als je een complete voedselgroep verwijdert breng je jezelf in gevaar voor verschillende tekortkomingen.

In plaats van één bepaald voedsel te eten of een complete voedselgroep te verwijderen, focus je op het eten van een evenwichtig eetpatroon.  Neem bij elke maaltijd een kleine portie complexe koolhydraten, gezond vet en proteïnen. Zorg er ook voor bij het kiezen van een maaltijdschema dat het goed is voor je en jouw lifestyle keuzes. Het zou er één moeten zijn dat je kunt veranderen in een lifestyle keuze, niet enkel een passerende fase. Probeer geen snelle en risicovolle maaltijdschema’s te gebruiken, die jouw gezondheid in gevaar brengen.

Als je niet zeker weet  wat goed is voor je of je bent in de war, luister dan naar een ervaren voedingsconsultente.

7. Gebruik Extreme Ontgiftingen En Reinigingen

Het verwijderen van schadelijke gifstoffen en bewerkte chemicaliën is een goed idee, maar dit doen met een dieet dat geen bewezen resultaten heeft, is een ander verhaal. Tijdens het reinigen kun je misschien een paar kilo’s kwijtraken, maar de waarheid is dat je eigenlijk enkel water verliest, geen vet.

Tijdens het proces stel je je lichaam bloot aan vitaminegebrek, hartkloppingen, haaruitval, stemmingswisselingen en buikpijn. Dit alles plus het feit dat je uiteindelijk de kilo’s weer aan zult komen, zo niet meer. Bovendien zijn er medische experts die niet compleet overtuigd zijn dat deze plannen ook daadwerkelijk gifstoffen uit je lichaam verwijderen of jouw gezondheid verbeteren.

Wil je toch een gezonde detox doen van je lichaam en darmen, dan raad ik je de Citroen Sapkuur aan. Dit is een gezonde detox die ik zelf een keer of twee per jaar doe, gewoon omdat het je zulke een goed gevoel geeft wanneer je er mee klaar bent. Je voelt je echt als herboren!

Het probleem bij de Citroen Sapkuur is echter dat de meeste mensen deze kuur veel te lang doen, waardoor het ongezond wordt. Bovendien gebruiken ze ook niet het juiste recept en missen ze een goede voorbereiding, hetgeen cruciaal is om de Citroen Sapkuur op een gezonde manier af te ronden. Via deze link vind je meer informatie, samen met het juiste recept om de Citroen Sapkuur te doen.

Tot slot…

diëtenBen je op zoek naar een dieetmethode die bij je past en wil je weten hoe je op een veilige manier de juiste keuze maakt, lees dan even mijn laatste uitgebreide rapport ‘Veilige en Slimme Dieet Keuzes’.

Hierin ontdek je alle facetten en valkuilen van verschillende dieetmethodes en geef ik je een aantal zeer specifieke criteria waar je dient op te letten vooraleer je aan een dieet begint.

Ik ga hier dieper in op de materie die ik hierboven behandeld heb.

En best van al, je ontdekt in dit boek welke afslankmethodes WEL veilig zijn en je effectief en permanent helpen om je ideale gewicht te bereiken en… te behouden!

Klik hier om het rapport aan te vragen en op te slaan. Doe er je voordeel mee.

Tot binnenkort,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit boek zal je mogelijk veel ontgoocheling besparen en je behoeden voor mogelijke foutieve keuzes die gevaarlijk kunnen zijn voor je gezondheid. 
Voor mij  hoef je het niet te lezen,… de meesten zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben. En je zal eindelijk ontdekken wat WEL werkt om je extra kilo’s te verliezen en… ze eraf te houden! Je kan het via deze link opslaan.

Deel desgewenst dit artikel

>