6 Weetjes Over Suikervrije Frisdrank

Ik zou iedereen willen aanraden om light producten te vermijden en zeker “suikervrije” frisdranken. De volgende zes weetjes zullen je laten inzien waarom het een veel beter idee is om gewoon water te gaan drinken.

1. Aanslag op glazuur

Light of niet: beide frisdrank varianten bevatten fosforzuur, een regelrechte aanslag op je tanden. Het duurt slechts 10 minuten voor het fosforzuur het glazuur van je tanden aantast.

2. Botverlies

Het drinken van light frisdranken kan lijden tot botverlies. Dit komt omdat het fosforzuur in frisdrank ervoor zorgt dat het calcium in de bloedbanen enorm snel uitgescheiden wordt.

Je botten laten dan wat calcium los om het calciumniveau in de bloedbanen constant te houden.

3. pH-waarde

Light frisdranken hebben een pH-waarde van 3.2, wat zoveel wil zeggen als: een heel hoge zuurtegraad. Ter vergelijking: zuren in batterijen hebben een pH van 1, water heeft een pH van 7.

Voor een goede gezondheid is een juiste balans tussen zuren en basen vereist. We spreken dan van een neutrale pH-waarde van het lichaam (tussen de 7.1 en 7.5).

Omdat onze hedendaagse voeding vaak uit te veel vlees, vetten en suiker (zuurvormend) en te weinig groenten en fruit (alkaliserend) bestaat, is bij veel mensen de zuur-/basen-balans chronisch verstoord en dat kan voor gezondheidsproblemen zorgen.

Waar moet je dan aan denken?

Bot-ontkalking, artrose, reuma, jicht, aandoeningen aan de luchtwegen, urinewegen, stofwisselingsproblemen en een slecht functionerend immuunsysteem, maar ook huidproblemen zoals acne.

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

 • zonder honger te lijden
 • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

4. Vetopslag

Aspartaam, de zoetstof die gebruikt wordt om suiker te vervangen in light frisdranken, is 200 keer zoeter dan suiker. Daarom wordt maar een heel kleine hoeveelheid per portie gebruikt.

Voedingsdeskundigen waarschuwen ervoor dat artificiële zoetstoffen insuline kunnen triggeren, waardoor je lichaam zich in ‘vetopslag-modus’ zet en je dus bij komt.

5. Gezondheidsrisico’s van aspartaam

We weten dat aspartaam een chemische en giftige stof is die ons lichaam moeilijk kan afbreken. Sinds het op de markt komen van aspartaam zijn er tienduizenden meldingen gemaakt van lichamelijke klachten.

Deze ontstonden na het consumeren van voeding en frisdrank met aspartaam.

Dit zijn de meest voorkomende klachten:

 • Hoofdpijn
 • Migraine
 • Duizeligheid
 • Prikkelbaar
 • Angstaanvallen
 • Slapeloosheid
 • Verminderd zicht
 • Maag- en darmproblemen
 • Stress
 • Allergische reacties

Verder is er vrij veel onderzoeken gedaan naar de lange termijneffecten van aspartaam. Hieruit zijn een aantal verontrustende gezondheidsrisico’s gekomen waar ik er graag een paar van wil toelichten.

A. Toenemend risico op hart- en vaatziekten

Een grootschalig Amerikaans onderzoek dat maar liefst 10 jaar duurde heeft een verband gelegd tussen aspartaam en hartaandoeningen. De onderzoekers concludeerden dat de kans op een hartaandoening met meer dan 30% toeneemt als je iedere dag 2 glazen aspartaamhoudende frisdrank drinkt.

B. Aspartaam is kankerverwekkend

Er is heel veel onderzoek gedaan naar de kankerverwekkende eigenschap van aspartaam. Er zijn twee onderzoeken die ik wil uitlichten.

Het eerste onderzoek is in 2005 afgerond. Deze studie ontdekte dat de kans op lymfeklierkanker en leukemie met maar liefst 62% toenam bij een groep ratten die dagelijks aspartaam kreeg toegediend.

Uit een vergelijkbaar onderzoek dat in 2010 werd uitgevoerd op muizen bleek dat methanol lever- en longkanker veroorzaakte bij mannelijke muizen. Deze muizen werden al in de baarmoeder blootgesteld aan aspartaam.

C. Aspartaam vergroot de kans op diabetes

De inname van snelle koolhydraten zoals suiker laat de bloedsuikerspiegel snel stijgen. Om de bloedsuikerspiegel weer te laten dalen maakt ons lichaam insuline aan.

De toegevoegde suikers in onze voeding leggen een behoorlijk hoge druk op het insulinesysteem. Bovendien weten je dat suiker niet gezond is voor je.

Van aspartaam wordt beweerd dat het geen effect heeft op het insulinesysteem. Het zou daarom dus niet kunnen leiden tot insuline-intolerantie, wat het voorstadium van diabetes type 2 is.

Maar uit een onderzoek uit 2014 blijkt dat aspartaam wel degelijk invloed heeft op de suikerstofwisseling en het insulinesysteem.

6. Het voorkomt dat je afslankt

Na het drinken van een light frisdrank kan je lichaam nog steeds verlangen naar de “echte” suiker die het nog niet gekregen heeft. Dat leidt dan weer tot het kiezen voor andere suikerrijke snacks. De reden hiervoor is eenvoudig…

Met aspartaam (en andere kunstmatige zoetstoffen) wordt de behoefte naar suiker namelijk in stand gehouden. Dat zit zo.

Voedingsmiddelen waar aspartaam in zit, hebben nauwelijks tot geen voedingswaarde. Je lichaam krijgt er dus ook geen voldaan gevoel van.

Je trek naar zoetigheid wordt dus niet bevredigd. Erger nog: deze wordt juist aangewakkerd

Hierdoor blijf je honger hebben en neemt de kans toe dat je uiteindelijk zwicht en kiest voor voeding waar echte suikers in zitten. En de rest kan je zelf wel aanvullen…

Maar het kan ook zijn dat sommige mensen denken dat het drinken van light frisdranken ze krediet geeft voor het consumeren van meer voeding, welke niet zo laag in calorieën zijn, wat ook nog eens zorgt voor extra kilo´s.

Dit is slechts één voorbeeld van hoe je met kleine ‘mentale’ aanpassingen je eet- en levensgewoonten kan verbeteren. Wanneer je verschillende van dergelijke kleine mentale aanpassingen maakt, verbeter je spontaan deze gewoonten waardoor je op een automatische, natuurlijke en gezonde manier afslankt, zonder dat je het gevoel hebt dat je aan het lijnen bent. Dit is meteen ook één van de grootste voordelen van Het Mentale Dieet Plan.

mdp-turboactieNa de initiële TURBO faze, waarin je snel en effectief de eerste kilo’s vet verliest (tussen de 15% en 30% overtollig vet in de eerste twee tot drie weken) ben je ondertussen ‘mentaal’ voorbereid om op een spontane manier een reeks kleine veranderingen te maken in je eetgedrag.

Hierdoor ga je verder op een automatische, evenwichtige en lekkere manier blijft afslanken tot jij jouw ideale gewicht bereikt hebt, en dit zonder het gevoel te hebben van te ‘lijnen’ en zonder achteraf slachtoffer te worden van het joJO-effect.

Dit verklaart waarom de meeste deelnemers van Het Mentale Dieet Plan.
ook niet het gevoel hebben dat ze op dieet staan en dat ze zichzelf lekkere dingen moeten ontzeggen. Ze hebben gewoon geleerd om op een andere manier met voedsel en eten om te gaan, en ze genieten zelfs beter van de heerlijke gerechten die op tafel komen.

Ontdek via de link hieronder hoe het Mentale Dieet Plan jou kan helpen om op ‘automatische piloot’ en twee maal zo snel af te slanken, zonder joJO-slachtoffer te blijven.

Klik hier voor meer info.

Heb jij een ontregelde spijsvertering waardoor je constant zit te joJOën?
Heb je al alle diëten uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van alle gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken? Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat die je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een verstoorde spijsvertering en overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen
 om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen wanneer je jouw overtollig (buik)vet verbrandt hebt met heerlijke recepten…?

Wil jij eindelijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes ZONDER nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
 
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.

 

Tot binnenkort,

Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

>