6 Redenen Om JOJO Diëten Te Vermijden

68% van de volwassenen boven de 20 kampt nog steeds met overgewicht of obesitas, terwijl tenminste 45 miljoen mensen op dieet zijn – een factor die bijdraagt aan dit contrast zijn de JO-JO diëten, waarbij je weer aankomt in gewicht zodra het dieet dat je gebruikt hebt, afgelopen is. Kijk eens terug, hoeveel diëten heb jij al geprobeerd?! Te veel om te tellen?

Jo-jo diëten is een patroon waarbij een persoon op dieet gaat, het gewicht weer aankomt dat ze verloren hadden en vervolgens weer aan een andere dieet begint. Dit patroon zorgt ervoor dat je gewicht op en neer gaat, zoals een jo-jo. Vandaar de naam jo-jo diëten.

6 Redenen Waarom Jo-Jo Diëten Slecht Nieuws Zijn:

1. Kan Het Lichaamsvet-Percentage Verhogen

Sommige onderzoeken tonen aan dat jo-jo diëten kunnen leiden tot een toename van het lichaamsvet-percentage. Wanneer jouw lichaamsgewicht in zo’n inconsistent tempo fluctueert, begint het lichaam vet vast te houden in een poging om je veilig te houden.

Een recensie toont aan dat uit 19 studies, 11 mensen met een jo-jo dieetgeschiedenis meer kans hadden op hogere buikvetwaarden en lichaamsvetpercentages.

2. Jouw Eetlust Neemt Toe en Je Komt Aan

Wanneer je dieet, nemen de leptine-waarden af als gevolg van vetverlies. Over het algemeen zal dit helpen om je een vol gevoel te geven. Onder normale omstandigheden en als je niet dieet, zal leptine via vetopslag in jouw bloed worden afgegeven. Dit geeft jouw lichaam aan dat er energiereserves beschikbaar zijn, die op hun beurt weer signalen aan jouw hersenen zullen geven om minder te eten.

Naarmate je vet verliest blijven de leptine-waarden dalen. Dit zal resulteren in meer eetlust. Wanneer je constant dergelijke JO-JO diëten volgt, zal je leptinespiegel niet kloppen en zul je uiteindelijk, in de loop van de tijd, aankomen.

3. Kan Leiden Tot Een Vette Lever

Elke keer dat je lichaam overtollig vet opslaat in je levercellen, resulteert dat in een vette lever. Als je zwaarlijvig bent, loop je risico op het ontwikkelen van een leververvetting (leversteatose).

Één van de grootste bijdragen aan een leververvetting is een constante verandering in de manier waarop vetten en suikers worden gemetaboliseerd in de lever. Dit gebeurt meestal wanneer een persoon een seriële jojo-dieter is.

4. Verhoogt Jouw Risico op Diabetes

Diegenen die JO-JO diëten volgen, hebben een grotere kans op het ontwikkelen van diabetes. Ze hebben vooral meer kans op diabetes type 2.

Dit is grotendeels te wijten aan hoe het gewicht er terug bijkomt. Jo-jo-lijners hebben de neiging om hun gewicht terug te ‘winnen’ in de maagstreek.

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

  • zonder honger te lijden
  • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

Overmatig buikvet is één van de belangrijkste oorzaken van diabetes. Diabetes is waarschijnlijker bij diegenen die jojoën en uiteindelijk meer wegen dan toen ze voor het eerst begonnen.

5. Spierverlies Is Zeer Waarschijnlijk

Elke keer dat je op dieet gaat, verlies je zowel spieren als vet. Het probleem bij jojoën is dat je constant in een toestand van afvallen en aankomen zit. Omdat het bovendien gemakkelijker is om vet te krijgen dan spieren, verlies je uiteindelijk nog meer spieren.

Erger is, is het feit dat je ook fysieke kracht verliest als gevolg van het spierverlies. Om spierverlies te voorkomen, kun je het beste stoppen met jojo-diëten en korte, intensieve workouts in je dagelijkse gewoonte opnemen.

6. Verhoogt Jouw Risico Op Hartziekten

Veel onderzoeken linke jo-jo diëten aan coronaire hartziekte (aderverkalking). Als je aderverkalking hebt, betekent dit dat de slagaders die jouw hart bevoorraden, smal geworden zijn.

Een studie, uitgevoerd bij meer dan 9500 volwassenen, toonde aan dat dramatisch gewichtsverlies en gewichtstoename je een groter risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen geven.

Een andere review toonde aan dat grote variaties in gewichtstoename en gewichtsverlies de kans op sterfte als gevolg van hartaandoeningen kunnen verdubbelen.

Jo-jo diëters hebben de neiging om constante gewichtsschommelingen te hebben, waardoor ze een groter risico lopen op een hartaandoening.

Tot slot…

diëten veilige en slimme dieetkeuzesBen je op zoek naar een dieetmethode die bij je past en wil je weten hoe je op een veilige manier de juiste keuze maakt, lees dan even mijn laatste uitgebreide rapport ‘Veilige en Slimme Dieet Keuzes’.

Hierin ontdek je alle facetten en valkuilen van verschillende dieetmethodes en geef ik je een aantal zeer specifieke criteria waar je dient op te letten vooraleer je aan een dieet begint.

Ik ga hier dieper in op de materie die ik hierboven behandeld heb.

En best van al, je ontdekt in dit boek welke afslankmethodes WEL veilig zijn en je effectief en permanent helpen om je ideale gewicht te bereiken en… te behouden!

Klik hier om het rapport aan te vragen en op te slaan. Doe er je voordeel mee.

Tot binnenkort,

katja callensKatja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit boek zal je mogelijk veel ontgoocheling besparen en je behoeden voor mogelijke foutieve keuzes die gevaarlijk kunnen zijn voor je gezondheid. 
Voor mij  hoef je het niet te lezen,… de meesten zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben. En je zal eindelijk ontdekken wat WEL werkt om je extra kilo’s te verliezen en… ze eraf te houden! Je kan het via deze link opslaan.

Deel desgewenst dit artikel

>