6 Enge Feiten Over Suiker

Hoeveel suiker denk je dat je vandaag gegeten hebt? Veel meer dan je waarschijnlijk denkt. Suiker is een van de meest populaire levensmiddelenadditieven in het Westen. Je vindt het in duizenden voedingsmiddelen die beschikbaar zijn voor jou en je familie. Maar zoals je snel zult ontdekken, zijn het niet alleen voedingsmiddelen zoals ijs, frisdrank en snoeprepen die vol suiker zitten.

Nee, suiker komt tegenwoordig terug in alles, van “gezonde” ontbijtgranen tot vetvrije saladedressing tot appelmoes en talloze voedingsmiddelen ertussenin.

En je zult geschokt zijn om te ontdekken waarom suiker zijn weg heeft gevonden in de meeste van onze voedingsmiddelen en hoe dat jouw gezondheid beïnvloedt.

In dit artikel ontdek je:

 • Corruptie die de gemiddelde inwoner pijn doet. Vergeet de reddingsoperaties van banken, gemanipuleerde verkiezingen en achterkamerdeals. Deze fraude verbergt zich in het volle zicht en het schaadt je gezondheid op manieren die je niet eens beseft.
 • Bezorgd over jouw levergezondheid? Ontdek waarom veel mensen lijden aan niet-alcoholische leververvetting. WAARSCHUWING: deze informatie zorgde ervoor dat een populaire en gerespecteerde arts schriftelijke bedreigingen ontving van een krachtige lobbyistengroep.
 • Worstel je met afvallen? Obesitaspercentages zijn sinds 1980 omhooggeschoten. Het verbruik van toegevoegde suikers is in dezelfde periode met 30% gestegen. Is er een verband? Big Sugar zegt “NEE”! We onthullen de wetenschap die anders zegt.
 • Stop jouw risico op hart-en vaatziekten. Het enige dat je hoeft te doen, is een eenvoudige verandering aanbrengen in jouw dagelijkse suikerinname.
 • Is suiker zo verslavend als harddrugs? Een nu beroemde studie uit 2014 van Neuroscience en Biobehavioral Reviews werpt een licht op een sinister suikerfeit … en zou kunnen helpen verklaren waarom het zo moeilijk is om je onbedwingbare trek te beteugelen.
 • De nummer 1 bron van toegevoegde suikers in eetpatronen en een eenvoudige manier om het te vermijden.
 • En nog veel meer…

Als je je serieus beter wilt voelen, raad ik je aan verder te lezen.

Omdat de verrassende feiten en angstaanjagende waarheden die je zult ontdekken, de manier waarop je naar het voedsel dat je eet, voorgoed zal veranderen. Het beste van alles is dat deze onthullende informatie jouw gezondheid volledig kan veranderen.

Het begint met een realistisch verslag van de corruptie in Washington, net iets rechtstreeks uit een politieke thriller …

Kleine Zoete Leugens

Suikerconsumptie wordt in verband gebracht met obesitas, hartziekten, leverziekte, diabetes type 2, bepaalde soorten kanker en een hele reeks andere gezondheidsproblemen.

En toch is suiker het populairste voedseladditief. Hoe kan iets dat een ernstig risico voor de volksgezondheid vormt in bijna alle voedingsmiddelen die we eten, worden toegestaan?

Omdat multinationals en krachtige lobbyisten hard aan het werk zijn om ervoor te zorgen dat je nooit de waarheid leert over hun giftige producten.

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

 • zonder honger te lijden
 • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

Lees dit:

Volgens een nieuw rapport van het Centre for Science and Democracy van de Union of Concerned Scientists hebben branchegroepen die bedrijven vertegenwoordigen die zoetstoffen verkopen, zoals de Sugar Association en de Corn Refiners Association (voor makers van hoogfructose-glucosestroop), miljoenen dollars gestort in het tegengaan van wetenschap die wijst op negatieve gevolgen voor de gezondheid van het eten van hun producten.

Dat citaat werd niet van een complottentheorie-gerichte website, begraven in de donkerste hoeken van het internet, gehaald.

Het kwam uit een artikel in de Newsweek van juni 2014.

Hetzelfde artikel rapporteert over een interactie in 2003 tussen de voorzitter van de Sugar Association (een lobbyistengroep die de suikerindustrie vertegenwoordigt) en de directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

In die tijd had de WHO een rapport uitgebracht waarin mensen werden aanbevolen om niet meer dan 10 procent van hun calorieën uit suiker te halen, omdat suiker ‘de voedingskwaliteit van eetpatronen bedreigt’.

Dit is hetzelfde voedingsadvies dat je waarschijnlijk hebt gehoord van je grootmoeder die opgroeide. Niet echt controversieel, toch?

Nou, de president van de Sugar Association was het daar niet mee eens.

In reactie op deze verstandige aanbeveling over suiker, schreef de president van de Sugar Association een brief aan de directeur-generaal van de WHO.

In deze brief werd gesuggereerd dat de Sugar Association binnen het Amerikaanse Congres de touwtjes in handen zou nemen om federale financiering aan de WHO te weigeren als ze het rapport niet zouden negeren.

De bedreigingen en het lobbyen werkten.

Om opnieuw te citeren uit het Newsweek-artikel:

Toen de WHO het jaar nadien haar wereldwijde gezondheidsstrategie voor voeding en gezondheid bekendmaakte, werd de suikerstudie niet vermeld.

Later in dit artikel zul je meer gevallen van dit soort pesten en manipulatie horen van speciale belangengroepen.

Onthoud voor nu dat Big Sugar miljoenen dollars in reclame en mis-informatiecampagnes pompt om te voorkomen dat je de wetenschap leest die je nu gaat lezen.

6 Enge Feiten Over Suiker

Voordat we verder gaan, vraag je je misschien af: “hoeveel suiker je dagelijks moet consumeren?”

Het antwoord is als volgt: vrouwen mogen niet meer dan 6 theelepels toegevoegde suiker per dag consumeren; mannen niet meer dan 9 theelepels.

Maar nu dit: we eten ongeveer 20 theelepels suiker per dag. Veel meer dan wat wordt aanbevolen.

Begrijpen WAAROM zovelen van ons overmatig veel suiker eten en HOE overconsumptie onze gezondheid beïnvloedt, daar zullen we ons de rest van dit artikel op richten.

1. Je eet suiker zelfs als je denkt dat je dat niet doet

Omdat je deze blog en mijn nieuwsbrieven leest, weet ik dat je geïnteresseerd bent in gezondheid.

Je wilt er goed uitzien. Je wilt je ook goed voelen. En een groot deel van het eruitzien en voelen begint bij het maken van slimme voedselkeuzes.

Je weet dat je geen Twinkies, chocoladerepen en fastfood naar binnen kan schrokken zonder dat je gezondheid hierdoor gaat lijden. Je weet dat je niet elke avond na het werk met Netflix en een schaal ijs mag gaan zitten en vervolgens verwacht af te vallen.

Al die voor de hand liggende, zoete snacks zullen kilo’s vet in je lichaam stoppen.

Maar wat je misschien niet weet, is hoeveel voedsel in de winkel bij jouw plaatselijke supermarkt heimelijk vol suiker zit. Een paar van deze voedingsmiddelen zijn onder andere:

 • Volkoren brood
 • Yoghurt
 • Vetvrije saladedressing
 • Eiwit / energierepen
 • Zoute krakelingen
 • Ontbijtgranen
 • Zuivelvrije melk
 • Pasta saus
 • Fruitsap

Kijk nogmaals naar die lijst. Hoeveel van die voedingsmiddelen ben je geneigd om als gezond te beschouwen? De meesten, toch? Ze worden immers zeker als gezond op de markt gebracht.

Als je één van de “gezondheidsvoedsel” op die lijst gebruikt en je bent nog steeds niet in staat om af te vallen of buikvet kwijt te raken, kan verborgen suiker de reden zijn waarom.

Veel van de voedselproducten die beschikbaar zijn bevat 80% toegevoegde suiker.” [1]

Kun je het geloven? Maar liefst 80% van de voedingsmiddelen die voor ons beschikbaar zijn, verbergt suiker onder namen als …

Golden syrup
Fructose-glucosestroop
Fructose
Glucose
Muscovado
Dextrose
Maltodextrine
Dextran
Sucrose
Gele suiker
Fruitsap

Wil je weten wat er vooral sluw is?

Voedselfabrikanten noemen deze alternatieve namen voor suiker vaak als achtste of negende ingrediënt.

Ze doen dit om je te laten denken dat er geen significante hoeveelheid toegevoegde zoetstoffen in hun gevaarlijke producten zit.

Het is stiekem – en eng.

En toegevoegde suiker is nog maar het begin …

2. Waarom je je zorgen moet maken over Fructose-Glucosestroop

Vorig jaar ontving een populaire en gerespecteerde arts een brief van de Corn Refiner’s Association, een krachtige lobbyistengroep die de miljardenindustrie vertegenwoordigt in Washington, D.C.

Deze brief bracht de arts op de hoogte en maakte duidelijk dat de Corn Refiner’s Association nauwlettend in de gaten hield wat deze arts op papier, op zijn blog en op zijn radioprogramma zei.

Klinkt een beetje als iets uit George Orwell’s 1984, nietwaar?

Dus wat deed deze arts om de aandacht en bedreigingen van de Corn Refiner’s Association te trekken?

Hij sprak over de gezondheidsrisico’s die samenhangen met het eten van fructose-glucosestroop.

Wat is high fructose corn syrup (=fructose-glucosestroop)?

Wat is high fructose corn syrup (=fructose-glucosestroop)?
Fructose-glucosestroop (HFCS) is een vloeibare zoetstof die chemisch vergelijkbaar is – maar niet identiek aan – normale rietsuiker. Het verscheen voor het eerst in voedingsmiddelen en dranken in de jaren ’70.

Sinds 1970 zijn de obesitaspercentages in Nederland en Vlaanderen meer dan verdubbeld. Diabetesgevallen zijn verdrievoudigd.

Je zult Fructose-Glucosestroop niet in de natuur vinden. Het wordt gemaakt in laboratoria. En omdat de Amerikaanse overheid maïsproductie subsidieert door telers te betalen, is Fructose-Glucosestroop goedkoop in vergelijking met suiker.

En het is overal.

Net als suiker verschijnt Fructose-Glucosestroop op ingrediëntenlijsten van tienduizenden voedingsmiddelen. Inclusief:

 • Capri-Sun Sap
 • Frappuccino van Starbucks
 • Kellogg’s Raisin Bran
 • Ketchup
 • Slagroom
 • (Fruit)Yoghurt
 • Saladedressing
 • Groentesoep

De lijst gaat maar door.

Met zoveel Fructose-Glucosestroop die in onze voedingsmiddelen geslopen is, is het eerlijk om te vragen:

Wat zijn de gezondheidsrisico’s die samenhangen met Fructose-Glucosestroop?

De Corn Refiner’s Association heeft miljoenen (waarvan een deel geld van de belastingbetaler) geïnvesteerd in gelikte reclames in Hollywood-stijl en reclamecampagnes om ons ‘recht te zetten’ op Fructose-Glucosestroop.

Ze laten je geloven dat fructose-glucosestroop volkomen veilig is.

Jammer genoeg zegt de wetenschap anders.

Eerder vermeldde ik dat Fructose-Glucosestroop chemisch vergelijkbaar is maar niet identiek aan gewone rietsuiker.

Bij reguliere suiker heb je twee suikermoleculen (fructose en glucose) die in gelijke verhouding stevig gebonden zijn. Met HFCS heb je nog steeds fructose en glucose, niet in een 50-50 verhouding zoals bij gewone suiker, maar in een 45-55 verhouding in een ongebonden vorm.

Omdat er geen chemische binding bestaat tussen de fructose en glucose in HFCS, is er geen spijsvertering nodig en worden ze snel opgenomen door de bloedbaan.

Honderd procent van de fructose in HFCS wordt geabsorbeerd door je lever, waar het een proces veroorzaakt dat lipogenese wordt genoemd. [3]

Dit leidt tot de productie van vetten zoals triglyceriden en cholesterol en helpt verklaren waarom maar liefst 560.000 Nederlanders/Vlamingen nu lijden aan niet-alcoholische leververvetting. [4]

Samen zorgen deze twee kenmerken van Fructose-Glucosestroop voor metabole stoornissen die kunnen leiden tot verhoogde eetlust, obesitas, diabetes, hartaandoeningen, kanker en meer. [5]
Naarmate de glucose in Fructose-Glucosestroop wordt geabsorbeerd, veroorzaakt dit enorme pieken in insuline – wat jouw lichaam vertelt vet op te slaan.

De Corn Refiner’s Association zou liever in het ongewisse blijven over de gezondheidsrisico’s van Fructose-Glucosestroop. En ze hebben veel macht in de politiek om ons in het duister te houden … tenzij we er iets aan doen.

Lees verder om te ontdekken wat je kunt doen om de controle over je gezondheid terug te krijgen van deze hebzuchtige belangengroepen.

Maar eerst moet ik nog meer verontrustend nieuws delen …

3. Suiker kan net zo verslavend zijn als harddrugs

Je hebt het gevoeld. Heb ik ook.

Een verlangen naar zoet, romig chocolade-ijs, of een schaal Oreos en melk, of dat laatste stuk verjaardagstaart dat je dat je tot morgen zou laten staan…

Een verlangen naar snoep dat begint als een fluistering, uitgroeit tot een schreeuw en al snel een oorverdovend gebulder wordt van IK WIL HET NU verlangen dat gewoon gehoorzaamd moet worden.

Suiker kan net zo verslavend zijn als harddrugs
Gaat het hier om een zoetekauw … of iets sinister?

Het antwoord zal je bang maken:

Hersenscans hebben aangetoond dat het regelmatig consumeren van suiker de hersenen beïnvloedt op een manier die vergelijkbaar is met die van harddrugs zoals cocaïne. [6]

Een nu beroemde studie die voor het eerst in het tijdschrift Neuroscience en Biobehavioral Reviews verscheen, vond dat suiker – die onthoudt, wordt toegevoegd aan 80% van het voedsel dat je eet en je gezin van dienst bent – voldoet aan de criteria voor middelenmisbruik en verslavend kan zijn voor diegenen die er teveel van eten.

Door de chemie van het limbische systeem te beïnvloeden, het deel van de hersenen dat de emotionele controle van de overheid reguleert, oefent suiker sterk verslavende eigenschappen uit.

En omdat deze veranderingen plaatsvinden op chemisch niveau, wordt wilskracht het raam uitgegooid.

Wanneer je onder de invloed van een suikerverslaving bent, kun je niet langer wilskracht gebruiken om je verlangens onder controle te houden dan dat je door je kracht niet meer dorstig zou kunnen voelen. [7]

Betekent dit dat iedereen die suiker consumeert een verslaafde wordt?

Nee natuurlijk niet. Net zoals de meeste mensen van een glas wijn kunnen genieten zonder alcoholist te worden.

Maar hier is het:

In tegenstelling tot alcohol verbruiken de meesten van ons veel te veel suiker. En deze overconsumptie verhoogt het risico dat de verslavende eigenschappen van suiker wortel schieten in onze hersenen.

Wat suiker de hersenen aandoet, is echt angstaanjagend. Maar wat het met jouw lever doet, kan nog erger zijn …

4. Suiker is net zo giftig voor jouw lever als alcohol

Ik geniet met mate van een glas rode wijn. Maar je zult niet verrast zijn als ik zeg dat het drinken van overmatige hoeveelheden alcohol slecht is voor je gezondheid.

Wat je misschien zou verbazen (het verbaasde me zeker toen ik dit rapport aan het onderzoeken was), is dat als het om je gezondheid gaat, cola net zo slecht kan zijn voor je gezondheid als zwaar drinken.

Suiker is net zo giftig voor jouw lever als alcohol
Overweeg deze twee feiten:

 • Volgens de Centers for Disease Control and Prevention is alcohol verantwoordelijk voor ongeveer 6.160 sterfgevallen per jaar in Nederland/Vlaanderen. [8]
 • De Harvard School of Public Health meldt dat ongeveer 180.000 sterfgevallen wereldwijd plaatsvonden als gevolg van het drinken van suikerhoudende dranken. [9]

Elk jaar sterven 1.750 volwassen Nederlanders/Vlamingen vanwege gezondheidsproblemen in verband met het nuttigen van suikerhoudende frisdrank en sportdranken. [10]

Maar ondanks de risico’s drinkt bijna de helft dagelijks frisdrank. Nog erger, onder degenen die deze suikerhoudende dranken drinken, is de gemiddelde dagelijkse inname 2,6 glazen! [11]

Denk je dat dit komt omdat Big Sugar en hun begunstigden zoals Coke, PepsiCo en andere multi-miljard dollar voedsel- en drankbedrijven willen dat je hun giftige producten als onschadelijk, leuk en plezierig ziet?

Ze kunnen zich (letterlijk) niet veroorloven om de waarheid over hun producten te laten zien. En ze hebben advertentiecampagnes van meerdere miljoenen die zijn ontworpen om de wol voor je ogen te trekken.

Maar overweeg dit:
Alcohol bevat ethanol, gefermenteerde fructose die bier, wijn en drank zijn bedwelmende eigenschappen geeft. Wanneer je een lichte buzz voelt na het genieten van een cocktail of een glas wijn, is dat de ethanol die aan het werk is.

Hoewel fructose (als toegevoegde suiker, fructoserijke glucosestroop of een van de tientallen andere toegevoegde zoetstoffen) niet dezelfde acute toxische effecten van ethanol vertoont, herhaalt het alle chronische toxische effecten op de gezondheid op de lange termijn. [12]

Met andere woorden, blikjes cola zullen je niet dronken maken, zoals drie shots whisky, maar het is net zo heftig voor je gezondheid als zwaar drinken.

Dit komt omdat, zoals we hierboven hebben besproken, suiker (of het nu gaat om ethanol in een bier of fructose in een frisdrank) wordt opgenomen door je lever, waardoor lipogenese ontstaat.

Dit metabolische proces leidt tot de productie van triglyceriden en cholesterol die de lever kunnen overbelasten en het risico op niet-alcoholische leververvetting kunnen vergroten.

Wanneer je suikerhoudende dranken drinkt en je lever herstelt naar het vetverbrandende orgel waar het voor ontworpen was, zie je eruit als een nieuw persoon, vaak veel sneller dan je ooit voor mogelijk had gehouden!

5. Suiker verhoogt jouw risico op overlijden van hartziekten

Zoals je hebt gezien, is suiker verre van het zoete genot dat de smerige rijke suikerindustrie voor jou en je familie promoot.

In het beste geval maken de meeste mensen zich zorgen over een jeans die te strak zit als ze suiker eten. Maar de gezondheidsrisico’s zijn erger dan dat. Veel erger.

Een met suiker doordrenkt eetpatroon verhoogt ook het risico om te overlijden aan een hartaandoening, zelfs als je niet te zwaar bent. Dat beweert een studie gepubliceerd in de prestigieuze JAMA Interne Geneeskunde. [13]

In de loop van de 15-jarige studie hadden deelnemers die 25% of meer van hun dagelijkse calorieën uit suiker hadden gekregen, meer dan twee keer zoveel kans om te overlijden aan hartaandoeningen als die mensen wiens eetpatroon minder dan 10% toegevoegde suiker omvatte.

Wat deze studie uiteindelijk concludeerde was dat jouw risico om te overlijden aan hartziekten steeg samen met de hoeveelheid suiker die je at, ongeacht leeftijd, geslacht, lichaamsbeweging of body mass index.

Met andere woorden: hoe meer suiker je eet, hoe groter de kans dat je sterft aan een hartaandoening.

Suiker verhoogt jouw risico op overlijden van hartziekten

Wat kun je doen om de hoeveelheid toegevoegde suikers in jouw eetpatroon te verminderen … en mogelijk daardoor vele gezonde jaren aan jouw leven kan toevoegen?

De suiker gezoete frisdranken en sportdrankjes zijn uitgeroepen tot ‘veruit de grootste bronnen van toegevoegde suikers in het Westerse eetpatroon‘. [14]

Gewoon overschakelen van frisdrank naar ongezoete thee of (mijn persoonlijke favoriet) water met een schijfje citroen, zou je gezondheid kunnen veranderen.

Als je één of meerdere suikerhoudende dranken per dag drinkt, raad ik je aan over te schakelen naar een gezonder alternatief en jouw gezondheid de komende 30 dagen te bewaken.

Je zult versteld staan ​​hoeveel beter je je voelt en hoe veel gemakkelijker het is om kilo’s kwijt te raken als je eenmaal je frisdrank-gewoonte op de stoep hebt gezet!

6. Suiker draagt ​​bij aan de obesitas-epidemie 

Suiker draagt ​​bij aan de obesitas-epidemie
Obesitas is een veel voorkomend, ernstig en kostbaar probleem in Nederland en Vlaanderen. Overweeg deze feiten eens:

 • Meer dan de helft Nederlandse en Vlaamse volwassenen hebben obesitas.
 • Aan obesitas gerelateerde aandoeningen zijn hartaandoeningen, beroerten, diabetes type 2 en bepaalde soorten kanker, enkele van de belangrijkste oorzaken van vermijdbare sterfte.
 • De geschatte jaarlijkse medische kosten van obesitas bedroegen 10 miljoen € in 2008; de medische kosten voor mensen met obesitas waren 100 € hoger dan die van normaal gewicht.
 • In 2012 had meer dan een derde van de kinderen en adolescenten overgewicht of obesitas.
 • Het percentage kinderen van 6 – 11 jaar met obesitas steeg van 7% in 1980 tot bijna 18% in 2012. Evenzo steeg het percentage adolescenten in de leeftijd van 12 – 19 jaar met obesitas van 5% tot bijna 21 % Over dezelfde periode. [15] [16]

De consumptie van suiker neemt toe. Het verbruik van toegevoegde suikers is de afgelopen drie decennia met meer dan 30% gestegen. [17]

En als onze eetlust voor suiker toeneemt, worden onze tailles dikker.

Suiker voegt lege calorieën zonder voedingswaarde toe aan de meeste voedingsmiddelen die voor ons beschikbaar zijn. En als we meer calorieën consumeren dan we verbruiken, krijgen we meer gewicht.

Maar suiker draagt ​​ook bij aan de obesitas-epidemie, omdat …

 • Suiker kan insulineresistentie veroorzaken die ervoor zorgt dat je lichaam vet opslaat, vooral rond je buik. [18]
 • Suiker zorgt ervoor dat je lichaam resistent wordt tegen leptine (je “hongerhormoon”) en dit dwingt je om de hele tijd honger te hebben. [19]

Met andere woorden, suiker (met name fructose) kan van jouw lichaam een ​​vetopslagmachine maken en ervoor zorgen dat jouw eetlust uit de hand loopt.

Dat is een combinatie van één en twee die leidt tot buitensporige gewichtstoename en de obesitas-epidemie voedt.

Hoe je suiker tegen je gezondheid kunt beschermen

Hoe je suiker tegen je gezondheid kunt beschermen vrouw met gezond en ongezond eten
We hebben veel aandacht besteed aan dit artikel. En als ik de informatie die we tot nu toe hebben bekeken, in twee punten moet koken, dan zijn het deze:

 1. Overmatig suikergebruik zal je gezondheid vernietigen en je veroordelen tot een leven van chronische ziekte, obesitas en vroege dood.
 2. De meesten van ons hebben geen idee dat we te veel suiker consumeren, omdat multinationals, lobbyisten en andere machtige organisaties een duidelijke agenda hebben om het Amerikaanse publiek voor te liegen en te misleiden over de echte gezondheidsrisico’s van suiker.

De leidinggevenden van Big Sugar en de lobbyisten trekken zich niets aan van jouw gezondheid en de gezondheid van jouw gezin.

Als ze dat zouden doen, hoe zou Big Sugar met een gerust geweten kunnen zeggen: “Suiker draagt ​​bij aan de kwaliteit van kindervoeding” wanneer het bewijs (en gezond verstand) zegt dat dat gewoon niet zo is.

Suikersiroop en fructose-glucosestroop zijn goed voor je? Hou op zeg… De wetenschap zegt iets anders. Maar toen de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) onderzoeksgerelateerd bewijs wilde laten zien van de gezondheidsrisico’s van overconsumptie van suiker, wat deden de bullebakken en lobbyisten die voor Big Sugar werken?

Ze dreigden de financiering van de WHO opgeschort te krijgen als de Wereldgezondheidsorganisatie het waagde hun waarschuwingen tegen suiker openbaar te maken! [20]

Het is een racket, eenvoudig en duidelijk. Een die ervoor zorgt dat de grote bedrijven miljarden dollars krijgen ten koste van jouw goede gezondheid.

De wereld zit vol met boeven die er niet om geven hoe hun hebzucht invloed heeft op je gezondheid en de gezondheid van je familie. Maar dat betekent NIET dat je het moet nemen.

Hier is een eenvoudig te volgen aanbeveling voor het terugwinnen van de controle over jouw gezondheid van Big Sugar en hun maatjes.

De vijf eet-regels:

 • Eet geen voedsel met vijf of meer ingrediënten.
 • Eet geen voedsel met ingrediënten die je niet kunt uitspreken.
 • Eet geen voedingsmiddelen die je geadverteerd zijn met reclame.
 • Eet voedsel dat kan bederven.
 • Eet waar mogelijk voedsel dat biologisch, lokaal en duurzaam is.

De gemakkelijkste manier om aan de slag te gaan is door voedseletiketten te lezen.

Als een voedselproduct niet voldoet aan de vijf bovenstaande criteria, zet je het weer terug. Voldoet het wel dan mag je het in jouw winkelwagentje plaatsen.

Je zult versteld staan ​​hoeveel beter je je voelt als je niet langer het slachtoffer bent van de ‘lieve leugentjes’ die Big Sugar je heeft gegeven.

Als je overschakelt van hun stiekeme, suiker-gedrenkte producten naar eenvoudig, whole, heerlijk eten zul je merken dat je meer energie hebt, een sterker immuunsysteem en gewichtsverlies (als dat een van je doelen is) veel, veel gemakkelijker zal worden .

En vergeet niet om klein te beginnen:

Zelfs het vervangen van één suikerproduct per week voor een gezonder alternatief (bijvoorbeeld van frisdrank naar kruidenthee) zal snel oplopen.

Verdient suiker een plaats in jouw eetpatroon?

Zeker … maar met mate.

Het probleem, zoals je nu hebt gezien, is dat de meesten van ons veel te veel suiker consumeren, vaak buiten onze schuld en dat alles wat suiker heeft toegevoegd ons dikker en zieker maakt dan we verdienen te zijn.

Wat nog angstaanjagender is, is dat veel zogenaamd gezondheidsvoedsel dat je nu waarschijnlijk eet, je in het geheim dik, ziek en moe kan maken.

Dus tijd om jouw eetpatroon aan te passen!

Tot slot…

Laatste en waarschijnlijk belangrijkste punt… het eeuwig uitstellen…

Je wil wel beginnen maar het komt nu even niet goed uit want… je hebt een feestje volgende week, je verjaardag komt eraan, je vertrekt binnenkort op vakantie,… er is altijd wel een reden te bedenken waarom het vandaag niet ‘het juiste moment’ is. Herkenbaar?

Maar laat me je een geheimpje verklappen, er komt nooit een “juist moment”.

De waarheid is dat het geen rol speelt welke dag of maand het is.

…en het speelt geen rol welke periode van het jaar het is…..omdat het idioot is om te wachten op een welbepaalde dag of maand om slank te worden.

Waarom zou je zo dik willen blijven tot een bepaalde “maand” of “periode van het jaar”?

Begin gewoon nu.

Probeer enkele van de 50 Heerlijke Dieetrecepten uit en je zal merken dat je ook op een lekkere manier kan afslanken.  

Want na je verjaardag of je vakantie komt er weer iets nieuws waardoor het net niet uitkomt.

Begin gewoon nu en kijk hoe ver je komt.

Als je blijft wachten op dat ‘juiste moment’ komt er nooit wat van. Wanneer je gewoon begint en kijkt hoe ver je komt zal je merken dat je veel meer bereikt dan je aanvankelijk gedacht had.

Wacht niet op motivatie, maar vertrouw erop dat wanneer je nu begint de eerste resultaten je vanzelf motiveren om door te gaan.

Dat is hoe succesvolle afslankers het doen… ze kiezen een echt goed en gezond programma en zetten er dan hun schouders onder en nemen volop actie.

Tja, misschien geen “pottenbrekend nieuws”, maar zo is het wel.

Kies een programma waar je jezelf goed bij voelt en neem dan actie. Dit is de snelste weg naar een slank, fit en gezond lichaam.

Heb jij het gevoel dat je te veel eet of dat jij je gewicht NIET onder controle hebt?

Heb je alle diëten reeds uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van allerlei gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken?

Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat dat je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een ongecontroleerd overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt?

Dan is het misschien de moeite om eens iets anders te proberen en te ervaren hoe Het Mentale Dieet Plan jou je Ideale Gewicht Terug Geeft…

50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen wanneer jij je overtollige kilo’s en (buik)vet verbrandt hebt door het eten van heerlijke recepten…?

Wat wanneer jij ein-de-lijk verlost bent van die overtollige kilo’s en vetrolletjes en niet langer last hebt van het JOJO-effect of het gevoel hebt dat je constant zit ‘te lijnen’?

Ontdek in mijn Afslank Rapport (27 blz.) oa. de 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt En Hoe Je Dit Oplost(!) en ontvang GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.

Klik hier
om het op te slaan.

Tot binnenkort,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit rapport heeft al meer dan 146,578 afslankers terug op het juiste pad gebracht waardoor ze nu dagelijks van hun ideale gewicht genieten met heerlijke, gezonde gerechten… Voor mij hoef je dit niet te lezen,… zij zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben.

 

Deel desgewenst dit artikel

 1. http://articles.chicagotribune.com/2013-01-17/features/chi-food-policy-robert-lustig-dishes-on-low-carb-obama-toxic-sugar-juice-and-more-20130117_1_anti-sugar-food-industry-food-items
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21067942
 3. https://www.liverfoundation.org/for-patients/about-the-liver/diseases-of-the-liver/non-alcoholic-fatty-liver-disease/
 4. https://health.clevelandclinic.org/avoid-the-hidden-dangers-of-high-fructose-corn-syrup-video/
 5. https://www.healthline.com/health-news/addiction-sugar-acts-like-drug-in-the-brain-and-could-lead-to-addiction-091813#1
 6. https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2014/aug/24/robert-lustig-sugar-poison
 7. https://www.cdc.gov/alcohol/fact-sheets/alcohol-use.htm
 8. https://www.hsph.harvard.edu/news/hsph-in-the-news/roughly-180000-deaths-worldwide-linked-to-sugary-drink-consumption/
 9. https://www.usatoday.com/story/news/nation/2013/03/19/sugary-drinks-deaths-research/2001191/?csp=Dailybriefing
 10. https://www.huffingtonpost.com/2012/07/25/half-of-americans-drink-soda-everyday-consumption_n_1699540.html
 11. https://academic.oup.com/advances/article/4/2/226/4591631
 12. https://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/fullarticle/1819573
 13. https://www.health.harvard.edu/blog/eating-too-much-added-sugar-increases-the-risk-of-dying-with-heart-disease-201402067021
 14. https://www.cdc.gov/obesity/data/adult.html
 15. https://www.cdc.gov/healthyschools/obesity/facts.htm
 16. http://www.obesity.org/news/press-releases/us-adult
 17. https://nutritionandmetabolism.biomedcentral.com/articles/10.1186/1743-7075-2-5
 18. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15111494
 19. https://www.ucsusa.org/center-for-science-and-democracy/sugar-industry-undermines-public-health-policy.html#.Vx_GU5MrLIE

>