5 Voedingsmiddelen Die Dieetrampen Veroorzaken

Het labelen van iets als ‘gezond’ maakt nog niet dat het waar is. Als het om een ​​gezond eetpatroon gaat, komt perceptie niet overeen met de realiteit.

Het blijkt dat weinig Nederlanders/Vlamingen van mening is dat ze een ongezond voedingspatroon hebben, terwijl er zo veel obesitas is. De waarheid is dat tegenwoordig te veel mensen ongezonde voedingsmiddelen als gezond beschouwen. Marketeers maken gebruik van onze focus op gezondheid en welzijn door zich te richten op de beste eigenschappen van hun producten (denk aan veel omega 3, veel vezels of weinig suiker) en negeren het ergste.

Rampen liggen zo op de loer bij deze goedverkochte etenswaren, zoals een gladde plek op de weg, je van je pad af laat gaan en je eetpatroon in de vangrail laat crashen.

Blijf uit de buurt van deze 5 rampen-voeding om je eetpatroon op de goede weg te houden:

1. Alcohol

Ben je op dieet geweest, maar heb je moeite om die extra kilo’s kwijt te raken? Alcohol kan de schuld zijn. Jarenlang hebben onderzoekers geprobeerd licht te werpen op gezonde voordelen van matige consumptie, zoals bescherming tegen de ziekte van Alzheimer en cognitieve stoornissen en hartziekten. Matige consumptie kan zelfs een rol spelen in jouw vermogen om af te vallen.

Dit is het probleem: de meesten van ons hebben onze eigen interpretatie van ‘matig’ en dat valt meestal niet binnen de aanbevolen parameters. Te veel alcohol drinken kan om verschillende redenen jouw vermogen om af te vallen negatief beïnvloeden:

 • Het bevat lege calorieën. Slechts 6 gram van een drankje kan 150 calorieën kosten (zelfs meer als je een mixdrankje hebt).
 • Daarnaast heb je vaak de voedselporties niet onder controle wanneer je te veel gedronken hebt.
 • Er bestaat mogelijk een verband tussen overmatig alcoholgebruik en obesitas. In een recente studie was de kans op het krijgen van obesitas veel groter bij vrouwen die meer dan 30 gram alcohol per dag consumeerden en mannen meer dan 60 gram.

Je hoeft niet te stoppen met alcohol drinken als je een dieet volgt, maar minderen helpt.

2. Veggiechips

Als je denkt dat je groenten binnenkrijgen door ze in chipsvorm te eten te mooi is om waar te zijn, dan is dat inderdaad zo.

Dieters beschouwen vegetarische chips automatisch als een betere snack dan maïs- of aardappelchips, simpelweg vanwege het woord ‘vegetarisch’. In werkelijkheid zijn groente-chipsmerken niet gezonder en kunnen ze zelfs slechter zijn dan typische frituuropties – die ook vegetarische chips zouden kunnen worden genoemd omdat aardappelen een groente zijn.

De volgende keer dat je in de supermarkt bent, vergelijk dan de labels van je favoriete groentenchips met je favoriete chips. Je zult er misschien versteld van staan ​​hoe dicht ze in waarden bij elkaar zitten en de meeste vegetarische frites worden gemaakt met aardappelzetmeel.

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

 • zonder honger te lijden
 • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

3. Salade

Wanneer je uit eten gaat, bestel je dan eerder een salade omdat dit het meest aantrekkelijke deel van het menu is – of probeer je gewoon ‘goed’ te zijn? De meeste mensen vergelijken salades met gezondheid en hoewel sommigen vol prachtige groente zitten die rijk zijn aan vitaminen en mineralen, dat is niet de norm. Alleen omdat het een salade is, wil dat nog niet zeggen dat het beter is dan de hamburger op hetzelfde menu.

Een typische huissalade bestaat uit spek, kaas, croutons en een romige dressing, die trouwens nooit zal leiden tot gewichtsverlies. Blijf bij het kiezen van een salade uit de buurt van deze omschrijvingen:

 • Knapperig
 • Gepaneerd
 • Romig
 • Caesar
 • Krokante maïsschelp
 • Spek
 • Blauwe kaas
 • Tonijn / kipsalade
 • Botercroutons

Houd het liever bij donkergekleurde groenten (rucola, Romaine, spinazie) met gegrilde vis of kip, weinig tot geen kaas en een eenvoudige olijfolie en balsamico-melange.

Wil je op een gezonde manier 4 tot 5 porties groenten toevoegen aan je dagelijks eetpatroon, zonder uren te moeten kauwen op rauwe groenten? Kijk dan eens hoe deze oplossing van 30 seconden je dagelijks een enorme energie boost kan geven terwijl je jouw lichaam voorziet met de beste superfoods en antioxidanten, mineralen en vitamines uit 27 groenten- en fruitsoorten.

4. Fastfood

Negeer slimme reclame – zelfs af en toe fast food eten kan leiden tot een dieetramp. Het wekelijks eten van slechts één maaltijd buitenshuis vertaalt naar ongeveer twee extra pond per jaar. Een gemiddelde volwassene gebruikt bij het buitenshuis eten minder fruit, donkergroene groenten en porties volle granen, maar het percentage calorieën uit verzadigd vet wordt verhoogt. Fastfoodconsumptie wordt geassocieerd met slechte voeding en obesitas.

Heb je nog meer redenen nodig om fast food over te slaan bij het kiezen van jouw brandstof?

5. Granola

Veel lijners worden misleid door te geloven dat muesli een gezond ontbijtproduct is. Sommige zelfgemaakte granola-opties zijn OK, maar de meeste merken zullen een halt toeroepen aan je inspanningen om af te vallen. Een heel kleine portie muesli (1/2 kopje) bevat veel calorieën (ongeveer 150 of meer) en als je probeert om af te vallen, is het beheersen van de calorie-inname essentieel.

Controleer ook het label; suiker is waarschijnlijk het tweede ingrediënt dat na haver wordt vermeld en een kleine portie zal je hongerig achterlaten vanwege de snelle schommelingen in de bloedsuikerspiegel. Versnipperde tarwe, havermout en sommige zemelengranen zijn betere opties om je een vol gevoel te geven!

Dit is slechts één voorbeeld van hoe je met kleine ‘mentale’ aanpassingen je eet- en levensgewoonten kan verbeteren. Wanneer je verschillende van dergelijke kleine mentale aanpassingen maakt, verbeter je spontaan deze gewoonten waardoor je op een automatische, natuurlijke en gezonde manier afslankt, zonder dat je het gevoel hebt dat je aan het lijnen bent. Dit is meteen ook één van de grootste voordelen van Het Mentale Dieet Plan.

mdp-turboactieNa de initiële TURBO fase, waarin je snel en effectief de eerste kilo’s vet verliest (tussen de 15% en 30% overtollig vet in de eerste twee tot drie weken) ben je ondertussen ‘mentaal’ voorbereid om op een spontane manier een reeks kleine veranderingen te maken in je eetgedrag.

Hierdoor ga je verder op een automatische, evenwichtige en lekkere manier blijft afslanken tot jij jouw ideale gewicht bereikt hebt, en dit zonder het gevoel te hebben van te ‘lijnen’ en zonder achteraf slachtoffer te worden van het joJO-effect.

Dit verklaart waarom de meeste deelnemers van Het Mentale Dieet Plan ook niet het gevoel hebben dat ze op dieet staan en dat ze zichzelf lekkere dingen moeten ontzeggen. Ze hebben gewoon geleerd om op een andere manier met voedsel en eten om te gaan, en ze genieten zelfs beter van de heerlijke gerechten die op tafel komen.

Ontdek via de link hieronder hoe het Mentale Dieet Plan jou kan helpen om op ‘automatische piloot’ en twee maal zo snel af te slanken, zonder joJO-slachtoffer te blijven.
Klik hier voor meer info.

Heb jij het gevoel dat je te veel eet of dat jij je eetgedrag NIET onder controle hebt?

Heb je alle diëten reeds uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van alle gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken? Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat die je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een ongecontroleerd overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen indien je tussen vandaag en 14 dagen  5kg tot 17kg (buik)Vet Verbrandt met heerlijke recepten?

Wil jij eindelijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes ZONDER nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Ontdek dan de 7 simpele stappen om vet te verrbanden zonder last te hebben van het joJO-effect en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.

 

Tot binnenkort,

Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

>