5 Makkelijke Stappen Om Bij Het Ontbijt, Lunch En Diner Gewicht Te Verliezen

Het ontbijt, de lunch en het diner zijn belangrijke maaltijden. Je gezondheid en gewicht zullen worden aangetast als je deze maaltijden overslaat of wanneer je slechte voedingsproducten tot je neemt tijdens deze eetmomenten.

We moeten niet vergeten dat het beste dieet er een is dat je metabolisme op gang houdt (zoals het Mentale Dieet Plan). Om die reden reageert ons lichaam op het overslaan van een maaltijd.

Wanneer we dat wel doen, moet onze alvleesklieer bijvoorbeeld meer insuline aanmaken. Het probleem is dat dit ervoor kan zorgen dat de functie van dit orgaan kan verminderen. Het kan er zelfs voor zorgen dat ons bloedsuikerniveau te hoog blijft.

Daarom wil ik kijken naar de verschillende opties. Deze zijn erg belangrijk voor onze maaltijdroutines.

In dit artikel wil ik graag uitleggen wat je moet doen. Op deze manier kan je gezond wat extra kilo’s verliezen.

1. Er zijn geen wetenschappelijke studies die aantonen dat het overslaan van ontbijt en diner helpt bij het verliezen van extra gewicht

We kennen allemaal wel iemand die de avondmaaltijd heeft opgegeven om gewicht te verliezen. Het kan zelfs zo zijn dat we dit zelf waren. We deden dit allemaal met het excuus ‘Ik drink wel een smoothie of een glaasje melk. Op deze manier zal mijn lichaam wennen aan minder eten.’

Dit is een fout. We hoeven niet minder te eten; we moeten gezond eten.

Ontbijt, lunch en diner zijn de belangrijkste maaltijden van de dag. Tussen deze maaltijden in krijgt ons lichaam slimme snacks.

Het overslaan van je ontbijt betekent dat je de dag start met nauwelijks voedingsstoffen en energie, met als resultaat dat je metabolisme langzamer is.

Ook het lang volhouden van niet eten leiden tot metaboolsyndroom. We lopen de kans om diabetes te ontwikkelen en het risico op verhoging van de triglyceriden.

Ook lopen we de kans om angsten te ontwikkelen. Dit gebeurt wanneer we niet goed voor ons lichaam zorgen door bijvoorbeeld het overslaan van maaltijden.

Om angsten aan te gaan, moeten we voedsel eten dat veel vetten bevat om de dopaminelevels te verhogen. Deze voeden onze hersenen in de uren die tussen de maaltijden in zitten. Houd in gedachten dat je hersenen zullen hunkeren naar koolhydraten en voedingsstoffen.

Het overslaan van ontbijt en diner zal ervoor zorgen dat je metabolisme wordt veranderd. Het maakt je metabolisme langzamer en het zal moeilijker worden om vet te verwerken.

2. Ontbijt en dineer met veel antioxidanten

Wanneer je graag gewicht wilt verliezen, is het belangrijk om te letten op de gezondheid van je hart en het versterken van je inmuunsysteem. Je kan dit allemaal tegelijk doen wanneer je voedsel eet dat rijk is aan antioxidanten.

Je lichaam zal ontvankelijk zijn voor deze verbindingen, zowel in de ochtend als in de avond.
Het eerste en het laatste voedsel wat je tot je neemt op een dag, moet een hoge hoeveelheid antioxidanten bevatten. Dit zal helpen om je lever te ontgiften en tevens ervoor zorgen dat de voedingsstoffen goed te verteren zijn.

Antioxidanten helpen ons lichaam op vele manieren, zoals:

Ze activeren ons metabolisme.
Ze helpen bij het bestrijden van vrije radicalen die onze cellen aanvallen.
Tijdens het ontbijt en diner moeten we voedsel eten dat antioxidanten bevat. Dit kan zijn: allicine, anthocyanine, catechine of capsaïcine.

Hier is een lijst van gezonde voedingsmiddelen die je kan toevoegen aan je ontbijt en diner.

Ontbijt:

Fruit (druiven, appels, pruimen, bananen, bosbessen, mango, papaja)
Citroen
Knoflook
Groene thee
Witte thee
Koffie

Diner:

Groente (paprika, spruitjes, wortels, tomaten, artisjokken, aubergine)
Een glas rode wijn

3. Ontbijt met meer vezels en dineer met magere eiwitten

Vezels zijn altijd beter voor ons in de ochtend. Het helpt ons lichaam zich te ontdoen van vetten. Vezels hebben als extra voordeel dat ze helpen bij het verbeteren van de gezondheid van je hart.

Maaltijden moeten gevarieerd zijn, in kleine porties verdeeld en gebalanceerd. Sommige mensen houden ervan om een kom met granen en fruit te eten als diner. Als jij dit bent, houd dan in gedachten dat het beter is om dit te eten als ontbijt.

Je ontbijt is beter als er zetmeel in zit. Sommige goede voorbeelden zijn roggebrood, toast en granen zoals havermout en tarwe.

Je diner moet een hoog eiwitgehalte hebben. Bijvoorbeeld door het toevoegen van gegrilde kippenborst.

Onthoud: wanneer we proberen om gewicht te verliezen, is het beter voor onze spieren om strak te zijn en niet slap. Eiwitten helpen ons hiermee.

4. Tijd is ook een belangrijke factor

Hoe laat eet jij je ontbijt? Hoe laat eet jij je diner? Het is waar dat we het merendeel van de tijd niet kunnen kiezen wanneer we eten. Werk en andere verantwoordelijkheden kunnen in de weg staan van eten wanneer we dat eigenlijk zouden moeten. Veranderingen in ons eetschema kunnen in de weg staan van de behoefte van ons lichaam.

Het is verstandig om vaste patronen te volgen. Patronen zoals deze helpen ons te zorgen voor onze gezondheid en gewicht.

Alleen opstaan is niet genoeg als ontbijt.

Het beste wat je kan doen, is lauwwarm water drinken direct wanneer je wakker wordt. Wacht dan ongeveer 30-45 minuten en begin aan je ontbijt.

Op deze manier zal je lichaam beter in staat zijn om het opgeslagen vet tegen te gaan.

Dineer twee uur voor het slapen gaan.

Maak niet de fout om te veel te eten en vervolgens op de bank in slaap te vallen. Dit helpt alleen om aan te komen in gewicht.

Wat zal er gebeuren als we onze schema’s aanpassen en deze patronen eens gaan volgen? Probeer het eens!

5. Niet een klein beetje en ook niet te veel: pas op met stereotypes

‘Ontbijt als een keizer en dineer als een bedelaar’ heeft een goede basis in de realiteit. Maar we moeten ons gezonde verstand gebruiken en uitkijken. Wees verstandig met het kiezen van de voeding die je tot je neemt.

‘Ontbijt als een keizer’ betekent niet dat we alles op tafel hoeven te zetten, zoals gebakjes, fruit, sapjes, koffie, eiwitten, havermout etc…

Wat het betekent, is dat we gevarieerd moeten eten in kleine porties. Maar, ze moeten gebalanceerd zijn.

Dineer als een bedelaar betekent niet dat je alleen één aardappel op je bordje mag leggen. Het betekent: eet iets simpels. Dit kan een kom soep zijn of een stukje zalm met een stukje brood en kaas.
Het is belangrijk, zonder enige twijfel, dat je weet wat je eet. We moeten luisteren naar ons lichaam en niet naar onze emoties. Probeer het eens en zie welke voordelen je krijgt door deze tips.

Tot slot…

Laatste en waarschijnlijk belangrijkste punt… het eeuwig uitstellen…

Je wil wel beginnen maar het komt nu even niet goed uit want… je hebt een feestje volgende week, je verjaardag komt eraan, je vertrekt binnenkort op vakantie,… er is altijd wel een reden te bedenken waarom het vandaag niet ‘het juiste moment’ is. Herkenbaar?

Maar laat me je een geheimpje verklappen, er komt nooit een “juist moment”.

De waarheid is dat het geen rol speelt welke dag of maand het is.

…en het speelt geen rol welke periode van het jaar het is…..omdat het idioot is om te wachten op een welbepaalde dag of maand om slank te worden.

Waarom zou je zo dik willen blijven tot een bepaalde “maand” of “periode van het jaar”?

Begin gewoon nu.

Probeer enkele van de 50 Heerlijke Dieetrecepten uit en je zal merken dat je ook op een lekkere manier kan afslanken.  

Want na je verjaardag of je vakantie komt er weer iets nieuws waardoor het net niet uitkomt.

Begin gewoon nu en kijk hoe ver je komt.

Als je blijft wachten op dat ‘juiste moment’ komt er nooit wat van. Wanneer je gewoon begint en kijkt hoe ver je komt zal je merken dat je veel meer bereikt dan je aanvankelijk gedacht had.

Wacht niet op motivatie, maar vertrouw erop dat wanneer je nu begint de eerste resultaten je vanzelf motiveren om door te gaan.

Dat is hoe succesvolle afslankers het doen… ze kiezen een echt goed en gezond programma en zetten er dan hun schouders onder en nemen volop actie.

Tja, misschien geen “pottenbrekend nieuws”, maar zo is het wel.

Kies een programma waar je jezelf goed bij voelt en neem dan actie. Dit is de snelste weg naar een slank, fit en gezond lichaam.

Heb jij het gevoel dat je te veel eet of dat jij je gewicht NIET onder controle hebt?

Heb je alle diëten reeds uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van allerlei gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken?

Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat dat je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een ongecontroleerd overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt?

Dan is het misschien de moeite om eens iets anders te proberen en te ervaren hoe Het Mentale Dieet Plan jou je Ideale Gewicht Terug Geeft…

50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen wanneer je 5kg tot 17kg (buik)vet verbrandt hebt met heerlijke recepten…?

Wat wanneer jij ein-de-lijk verlost bent van die overtollige kilo’s en vetrolletjes en niet langer last hebt van het JOJO-effect of het gevoel hebt dat je constant zit ‘te lijnen’?

Ontdek in mijn Afslank Rapport (27 blz.) oa. de 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt En Hoe Je Dit Oplost(!) en ontvang GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.

Klik hier
om het op te slaan.

Tot binnenkort,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit rapport heeft al meer dan 126,789 afslankers terug op het juiste pad gebracht waardoor ze nu dagelijks van hun ideale gewicht genieten met heerlijke, gezonde gerechten… Voor mij hoef je dit niet te lezen,… zij zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben.

 

Deel desgewenst dit artikel

>