5 Gezonde Tussendoortjes Waar Je Niet Van Aankomt

Het is zo makkelijk om snel even een Liga, een plak ontbijtkoek of een mueslireep te pakken als je ‘snelle trek’ hebt. En met snelle trek bedoel ik de trek die onverwachts opkomt tussen je maaltijden in. Dit zijn met name de momenten waarop het gros van de mensen de fout ingaat.

Het is erg makkelijk om een kant-en-klare oplossing te pakken, maar dergelijke tussendoortjes zitten helaas bomvol suiker en ongezonde toevoegingen. Je krijgt dan een hele hoop calorieën binnen, maar geen voedingsstoffen waar je lichaam echt wat aan heeft.

Het gevolg is dat je ervan aankomt en dat je snel weer trek hebt.

En dat is nou juist zo jammer, want hiermee doe je zoveel van je inzet en moeite ongedaan!

En daarbij is tussendoor iets eten helemaal niet verkeerd, zolang het maar een gezonde keuze is.

Ik heb in dit overzicht 5 gezonde en slanke tussendoortjes voor je op een rij gezet.

Rauwe chocolade

Ik heb het eerder deze week gehad over chocolade en welke soort nu het beste is voor de lijn (rauwe chocolade dus!).

Rauwe chocolade zit bomvol mineralen, antioxidanten, vitaminen en vezels. Je kan een stukje chocolade zo uit het vuistje eten of samen met wat noten. Neem ongeveer 5 tot 10 gram per dag.

Gekookt ei

Een van mijn favoriete tussendoorsnacks is…. een ei!

Eieren hebben jarenlang in een kwaad licht gestaan omdat ze slecht zouden zijn voor je cholesterolgehalte.

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

  • zonder honger te lijden
  • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

Maar niets is minder waar.

Je kunt gerust elke dag 1 a 2 eieren als tussendoortje nemen. Eieren geven je een goed verzadigd gevoel waardoor trek langer wegblijft.

Je kunt er een stuk of 6 à 8 alvast koken en in je koelkast klaarzetten. Op die manier heb je altijd een handig tussendoortje bij de hand.

Noten, zaden en pitten

Deze drie zijn ontzettend gezond: ze zijn erg voedzaam , zitten vol gezonde bouwstoffen en bevatten veel vezels en vitamine E.

Wat veel mensen afschrikt is dat ze veel vet bevatten. En dat klopt ook, alleen gaat het hier om gezonde vetten (denk aan omega 3-vetzuren). Neem dus gerust een handje noten, zaden en pitten als je trek hebt. Lees ook dit gezondheidsrapport over het cruciaal belang van omega-3 vetzuren wanneer je boven de 45 bent.

Gedroogde bessen

Er zit veel smaak aan gedroogde bessen en ze bevatten een hoop antioxidanten en vitamines. Je kan ze zo in een zakje meenemen en een handje pakken als je trek krijgt.

Rauwe groenten met hummus dip

Hummus is niet alleen heerlijk, het is ook nog eens gezond! Het zit namelijk boordevol proteïnen en het verlaagt je cholesterol.

Je kan bijvoorbeeld rauwe groenten dippen in hummus. Door je groenten rauw te eten, krijg je waardevolle voedingsenzymen binnen. Deze enzymen zijn belangrijk voor een goede vertering van voedsel.

Dus…gooi die Liga’s en muesli repen maar weg, en kies voor natuurlijke, makkelijke snacks waar je een mooi slanke taille aan overhoudt.

Door naast je gezonde hoofdmaaltijden ook gezonde snacks te eten, zul je zien dat je dubbel zo snel je ideale gewicht gaat bereiken.

Wil je nog meer voorbeelden van gezonde tussendoortjes en heerlijke en gezonde gerechten?

Sla dan hier alvast je 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik op en geniet ervan!

Tot slot…

Laatste en waarschijnlijk belangrijkste punt bij het afslanken… het eeuwig uitstellen

Je wil wel beginnen maar het komt nu even niet goed uit want… je hebt een feestje volgende week, je verjaardag komt eraan, je vertrekt binnenkort op vakantie,… er is altijd wel een reden te bedenken waarom het vandaag niet ‘het juiste moment’ is. Herkenbaar?

Maar laat me je een geheimpje verklappen, er komt nooit een “juist moment”.

De waarheid is dat het geen rol speelt welke dag of maand het is.

…en het speelt geen rol welke periode van het jaar het is…..omdat het idioot is om te wachten op een welbepaalde dag of maand om slank te worden.

Waarom zou je zo dik willen blijven tot een bepaalde “maand” of “periode van het jaar”?

Begin gewoon nu.

Probeer enkele van de 50 Heerlijke Dieetrecepten uit en je zal merken dat je ook op een lekkere manier kan afslanken.  

Want na je verjaardag of je vakantie komt er weer iets nieuws waardoor het net niet uitkomt.

Begin gewoon nu en kijk hoe ver je komt.

Als je blijft wachten op dat ‘juiste moment’ komt er nooit wat van. Wanneer je gewoon begint en kijkt hoe ver je komt zal je merken dat je veel meer bereikt dan je aanvankelijk gedacht had.

Wacht niet op motivatie, maar vertrouw erop dat wanneer je nu begint de eerste resultaten je vanzelf motiveren om door te gaan.

Dat is hoe succesvolle afslankers het doen… ze kiezen een echt goed en gezond programma en zetten er dan hun schouders onder en nemen volop actie.

Tja, misschien geen “pottenbrekend nieuws”, maar zo is het wel.

Kies een programma waar je jezelf goed bij voelt en neem dan actie. Dit is de snelste weg naar een slank, fit en gezond lichaam.

Heb jij het gevoel dat je te veel eet of dat jij je gewicht NIET onder controle hebt?

Heb je alle diëten reeds uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van allerlei gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken?

Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat dat je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een ongecontroleerd overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt?

Dan is het misschien de moeite om eens iets anders te proberen en te ervaren hoe Het Mentale Dieet Plan jou je Ideale Gewicht Terug Geeft…

50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen wanneer je jouw overtollig (buik)vet verbrandt hebt met heerlijke recepten…?

Wat wanneer jij ein-de-lijk verlost bent van die overtollige kilo’s en vetrolletjes en niet langer last hebt van het JOJO-effect of het gevoel hebt dat je constant zit ‘te lijnen’?

Ontdek in mijn Afslank Rapport (27 blz.) oa. de 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt En Hoe Je Dit Oplost(!) en ontvang GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.

Klik hier
om het op te slaan.

Tot binnenkort,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit rapport heeft al meer dan 126,789 afslankers terug op het juiste pad gebracht waardoor ze nu dagelijks van hun ideale gewicht genieten met heerlijke, gezonde gerechten… Voor mij hoef je dit niet te lezen,… zij zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben.

 

Deel desgewenst dit artikel

>