4 Redenen Waarom Dat Buikvet Niet Verdwijnt

Wil je buik maar niet plater worden ondanks het gezonde eten en het sporten? Misschien heeft het te maken met onderstaande 4 redenen waarom je buikvet niet verdwijnt.

1. Light frisdranken

Als je dieet, kun je best geen frisdrank drinken uiteraard, maar wist je dat ook light-varianten bijdragen aan je buikvet?

De resultaten van een studie gepubliceerd in een Amerikaanse tijdschrift, tonen aan dat het drinken van light frisdranken er ook voor zorgt dat je buikvet vermeerdert en je taille verbreedt.

Dit komt omdat de zoetstoffen in de light frisdranken ervoor zorgen dat je lichaam denkt dat het voeding met een hoge caloriewaarde zal binnenkrijgen. Natuurlijk blijft de aanvoer van calorieën uit en wordt ons hongergevoel versterkt.

Voor minder buikvet is het dus belangrijk om de frisdranken te laten staan en over te schakelen op water.

2. Te weinig magnesium

Voor een goede gezondheid is magnesium onontbeerlijk.  Dit mineraal houdt nl. je bloeddruk op peil en zorgt voor een goede opname van calcium.

Volgens een studie uit Engeland zou magnesiumsupplement ook een goed effect hebben tijdens je menstruatie. Het regelt nl. de vochthuishouding tijdens deze periode waardoor je je minder opgeblazen voelt.

Wanneer je dus wilt dat je buikvet verdwijnt, is het belangrijk om voeding rijk aan magnesium te eten, zoals groene groenten, maar ook bonen en noten bv. of een magnesiumsupplement te nemen.

3. Onvoldoende nachtrust

Wanneer we te weinig slapen beïnvloedt dit de manier waarop ons lichaam voedsel verwerkt. Dit leidt op lange termijn zelfs tot overgewicht.

Volgens de resultaten van een studie blijkt dat vrouwen die maar een vijf uur gemiddeld per nacht slapen bijna 35% méér kans hebben op gewichtstoenamen dan vrouwen die voldoende nachtrust hebben.

Volgens het onderzoek van het Nutrition Research Center krijgen vrouwen die onvoldoende nachtrust hebben ook nog eens meer calorieën binnen. Dit komt door de toename van het hormoon ghreline dat de eetlust stimuleert.

4. Slecht sportgedrag

De meeste mensen gaan als een gek te keer en sporten op een hoog tempo wanneer ze die extra kilo’s kwijt willen. Het probleem schuilt in het aantal hartslagen. Je dient nl. een bepaald aantal hartslagen per minuut te behalen voor een optimale vetverbranding.

Bereken het zo: jouw maximale hartslag = 220 – je leeftijd. De ideale hartslag om buikvet te verbranden is ongeveer een 60 á 70% van jouw maximale hartslag.

Nog effectiever om je buikvet te doen verdwijnen is gewoon te wandelen of korte intense workouts te doen zoals je met Fit-In-4-Minuten kan doen.

Dit is slechts één voorbeeld van hoe je met kleine ‘mentale’ aanpassingen je eet- en levensgewoonten kan verbeteren. Wanneer je verschillende van dergelijke kleine mentale aanpassingen maakt, verbeter je spontaan deze gewoonten waardoor je op een automatische, natuurlijke en gezonde manier afslankt, zonder dat je het gevoel hebt dat je aan het lijnen bent. Dit is meteen ook één van de grootste voordelen van Het Mentale Dieet Plan.

mdp-turboactieNa de initiële TURBO faze, waarin je snel en effectief de eerste kilo’s vet verliest (tussen de 15% en 30% overtollig vet in de eerste twee tot drie weken) ben je ondertussen ‘mentaal’ voorbereid om op een spontane manier een reeks kleine veranderingen te maken in je eetgedrag.

Hierdoor ga je verder op een automatische, evenwichtige en lekkere manier blijft afslanken tot jij jouw ideale gewicht bereikt hebt, en dit zonder het gevoel te hebben van te ‘lijnen’ en zonder achteraf slachtoffer te worden van het joJO-effect.

Dit verklaart waarom de meeste deelnemers van Het Mentale Dieet Plan.
ook niet het gevoel hebben dat ze op dieet staan en dat ze zichzelf lekkere dingen moeten ontzeggen. Ze hebben gewoon geleerd om op een andere manier met voedsel en eten om te gaan, en ze genieten zelfs beter van de heerlijke gerechten die op tafel komen.

Ontdek via de link hieronder hoe het Mentale Dieet Plan jou kan helpen om op ‘automatische piloot’ en twee maal zo snel af te slanken, zonder joJO-slachtoffer te blijven.

Klik hier voor meer info.

Heb jij een ontregelde spijsvertering waardoor je constant zit te joJOën?
Heb je al alle diëten uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van alle gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken? Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat die je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een verstoorde spijsvertering en overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen
 om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen wanneer je jouw overtollig (buik)vet verbrandt hebt met heerlijke recepten…?

Wil jij eindelijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes ZONDER nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
 
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.

 

Tot binnenkort,

Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

>