4 Oorzaken van Buikvet

Wil je buik maar niet plat worden ondanks het gezonde eten en het sporten?

Misschien heeft het te maken met onderstaande 4 oorzaken van buikvet:

1. Light frisdranken

Als je dieet, kun je best geen frisdrank drinken uiteraard, maar wist je dat ook light-varianten bijdragen aan je buikvet?

De resultaten van een studie gepubliceerd in een Amerikaanse tijdschrift, tonen aan dat het drinken van light frisdranken er ook voor zorgt dat je buikvet vermeerdert en je taille verbreedt.

Dit komt omdat de zoetstoffen in de light frisdranken ervoor zorgen dat je lichaam denkt dat het voeding met een hoge caloriewaarde zal binnenkrijgen. Natuurlijk blijft de aanvoer van calorieën uit en wordt ons hongergevoel versterkt.

Voor minder buikvet is het dus belangrijk om de frisdranken te laten staan en over te schakelen op water.  Dit is ook één van de belangrijkste punten van het MDP!

2. Te weinig magnesium

Voor een goede gezondheid is magnesium onontbeerlijk.  Dit mineraal houdt nl. je bloeddruk op peil en zorgt voor een goede opname van calcium.

Volgens een studie uit Engeland zou magnesiumsupplement ook een goed effect hebben tijdens je menstruatie. Het regelt nl. de vochthuishouding tijdens deze periode waardoor je je minder opgeblazen voelt.

Wanneer je dus wilt dat je buikvet verdwijnt, is het belangrijk om voeding rijk aan magnesium te eten, zoals groene groenten, maar ook bonen en noten bvb. of een magnesiumsupplement te nemen. In het 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik Boek vind je tal van heerlijke, vetverbrandende gerechten. Je kan ze hier opslaan.

3. Onvoldoende nachtrust

Wanneer we te weinig slapen beïnvloedt dit de manier waarop ons lichaam voedsel verwerkt. Dit leidt op lange termijn zelfs tot overgewicht.

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

  • zonder honger te lijden
  • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

Volgens de resultaten van een studie blijkt dat vrouwen die maar een vijf uur gemiddeld per nacht slapen bijna 35% méér kans hebben op gewichtstoenamen dan vrouwen die voldoende nachtrust hebben. Volgens het onderzoek van het Nutrition Research Center krijgen vrouwen die onvoldoende nachtrust hebben ook nog eens meer calorieën binnen. Dit komt door de toename van het hormoon ‘ghreline’ dat de eetlust stimuleert.

4. Slecht sportgedrag

De meeste mensen gaan als een gek te keer en sporten op een hoog tempo wanneer ze die extra kilo’s kwijt willen. Het probleem schuilt in het aantal hartslagen.

Je dient nl. een bepaald aantal hartslagen per minuut te behalen voor een optimale vetverbranding. Bereken het zo: jouw maximale hartslag = 220 – je leeftijd. De ideale hartslag om buikvet te verbranden is ongeveer een 60 á 70% van jouw maximale hartslag.

Nog effectiever om je buikvet te doen verdwijnen is gewoon te wandelen of korte intense workouts te doen zoals je met Fit-In-4-Minuten kan doen.

Het groot voordeel is dat dit slechts 4 minuten per dag in beslag neemt en je hebt gedurende het grootste gedeelte van de dag een verhoogd metabolisme. Dit zorgt op zijn beurt voor een efficiëntere vetverbranding.

In het MDP leer je op een spontane manier omgaan met deze en andere kleine gezonde gewoontes totdat je ze automatisch blijft toepassen zodat je er zelf niet meer bij hoeft stil te staan.

Als je wacht op perfectie komt er nooit wat van, als je gewoon begint en kijkt hoe ver je komt zal je vanzelf zien dat je veel verder komt dan je in eerste instantie gedacht had.

Wacht niet op motivatie, maar vertrouw erop dat wanneer je nu begint de eerste resultaten je vanzelf motiveren om door te gaan.

Dat is hoe succesvolle afvallers te werk gaan, ze kiezen een echt goed en gezond programma en zetten dan de schouders eronder en doen het gewoon.

Tsja, het is misschien geen “Breaking news”, maar het is wel de waarheid.

Kies een programma waar je vertrouwen in hebt en dan gewoon je schouders eronder zetten en het doen, dat is de snelste weg naar een slank, fit en gezond lichaam.

Vriendelijke groetjes,

Katja Callens

P.S. Doe een aantal vrienden en vriendinnen een plezier en stuur ze een link van dit artikel (of deel via social media). Het zou zomaar een mooi cadeau voor ze kunnen zijn. En download hier natuurlijk ook jouw 50 Heerlijke Dieetrecepten.
Smakelijk alvast 😉

Deel dit artikel

>