3 Redenen Waarom Je Te Veel Eet (en waarom het niet jouw schuld is)

Eén ding heeft me vandaag de pen in doen kruipen en dat is de manier waarop we een bepaald soort voedsel te veel eten.

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat de term ‘complottheorie’ op veel verschillende terreinen wordt gebruikt. En voor het grootste deel onderschrijf ik het concept niet.

Ik maak hier echter een uitzondering. Deze voedingsmiddelen zijn speciaal voor ons ontworpen om te veel van te eten. Ik verzin dit niet.

Welke voedingsmiddelen zijn dit?

Verpakt en bewerkt voedsel.

De fabrikanten gebruiken zelfs trucs SPECIAAL ontworpen om ons meer te laten eten dan nodig is. Ja zeker. Bewerkt voedsel is opzettelijk ontworpen om ons er naar te laten snakken – en van te eten -.

Hoe doen ze dat? Ik zal je 3 manieren tonen waarop voedselproducenten ons meer laten eten van wat ze verkopen:

Truc # 1: Hunkering

Ken je dat gevoel van IK MOET NU die zak chips hebben die in de kast ligt, NU GELIJK! Daar is een naam voor en dat is hunkering.

De reden dat je niet slechts 1 chipje kunt eten, is vanwege de verschillende smaken die perfect in de chips verwerkt zitten.

Het zout, dat zich aan de buitenkant van de chip bevindt, raakt eerst je tong. Het stuurt een bericht naar het pleziercentrum van de hersenen, dat vervolgens een signaal terugstuurt met de mededeling: Laat maar komen!”

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

  • zonder honger te lijden
  • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

En terwijl onze hersenen uiteindelijk genoeg zouden krijgen van één smaak (bekend als “sensatiespecifieke verzadiging”) en ons vertellen om te stoppen met eten, heeft de junkfoodsector die hindernis overwonnen door er veel vet in te gooien (wat ook helpt om het pleziercentrum van de hersenen te activeren) en, voor de goede orde, wat aardappelzetmeel, dat wordt omgezet in suiker in het lichaam.

Truc # 2: verdwijnende caloriedichtheid

Je neemt een hap van een Cheetos, voelt een lichte knal, dan is er opeens niets te slikken – alleen de smaak lost op in je mond. Snacks die in je mond smelten, zoals cheetos, meringues of suikerspinnen, hebben iets dat verdwijnende caloriedichtheid wordt genoemd.

Dat betekent dat de maag niet het signaal krijgt dat je al die calorieën hebt opgegeten. Dus je brein registreert nooit dat het vol is – ook al eet je honderden, zelfs duizenden calorieën. Dus je reikt naar nog een handjevol. En nog een. En nog een.

Truc # 3: dynamisch contrast

Weet je hoe ik zei dat je hersenen uiteindelijk van één smaak moe worden? Voedingsmiddelen met dynamisch contrast geven een hele reeks verschillende gevoelens in hetzelfde voedsel. Bijvoorbeeld: een knapperige buitenkant gevolgd door iets met een zachte of romige textuur. Denk aan chocolade met karamel in het midden of een Oreo-koekje.

Het brein houdt van deze nieuwe sensaties, dus het zoekt ze op. En het dynamische contrast houdt de hersenen geïnteresseerd, zodat het nooit moe wordt om het te eten.

Dus … wat kunnen we eraan doen?

Nu we weten dat je voedsel eet dat zorgvuldig is gemaakt met allerlei smaken en sensaties die zo verslavend mogelijk zijn, laten we een aantal manieren bedenken om tegen deze rommel te vechten.

Hier zijn enkele tips:

Koop hele voedingsmiddelen

Als de rommel niet in huis is, kun je het niet opeten. Wanneer je in de winkel bent, shop je in de perimeter. Daar vindt je hoog volume, gezond, niet-bewerkte producten, inclusief groenten, fruit, mager vlees en zuivelproducten.

Creëer jouw eigen dynamisch contrast

Meng dingen op je bord om het interessant te houden. Probeer wortels met hummus, gewone magere yoghurt met muesli en bessen, havermout met kaneel en een snufje amandelen.

Stop voordat je doorslikt

Vraag jezelf voordat je eet: rommelt mijn maag? Ben ik duizelig? Dit zijn tekenen van fysieke honger.

Als die fysieke tekenen afwezig zijn, vraag jezelf dan: ben ik gestrest? Angstig? Verveeld? Kom dan met andere manieren om het probleem op te lossen. Neem een bad, lees een goed boek, mediteer, ga wandelen, etc …

Tot slot…

Begin gewoon met het toepassen van gezonde gewoontes. Zo zul je ook eerder jouw Ideale Gewicht kunnen behalen. Heb je ook zo´n last van dit volgende punt?

Het eeuwige uitstellen…

Je wilt wel beginnen maar het komt nu even niet goed uit want… je hebt een feestje volgende week, je verjaardag komt eraan, je vertrekt binnenkort op vakantie,… er is altijd wel een reden te bedenken waarom het vandaag niet ‘het juiste moment’ is. Herkenbaar?

Maar laat me je een geheimpje verklappen, er komt nooit een “juist moment”.

De waarheid is dat het geen rol speelt welke dag of maand het is.

…en het speelt geen rol welke periode van het jaar het is…..omdat het idioot is om te wachten op een welbepaalde dag of maand om slank te worden.

Waarom zou je zo dik willen blijven tot een bepaalde “maand” of “periode van het jaar”?

Begin gewoon nu.

Probeer enkele van de 50 Heerlijke Dieetrecepten uit en je zal merken dat je ook op een lekkere manier kan afslanken.  

Want na je verjaardag of je vakantie komt er weer iets nieuws waardoor het net niet uitkomt.

Begin gewoon nu en kijk hoe ver je komt.

Als je blijft wachten op dat ‘juiste moment’ komt er nooit wat van. Wanneer je gewoon begint en kijkt hoe ver je komt zal je merken dat je veel meer bereikt dan je aanvankelijk gedacht had.

Wacht niet op motivatie, maar vertrouw erop dat wanneer je nu begint de eerste resultaten je vanzelf motiveren om door te gaan.

Dat is hoe succesvolle afslankers het doen… ze kiezen een echt goed en gezond programma en zetten er dan hun schouders onder en nemen volop actie.

Tja, misschien geen “pottenbrekend nieuws”, maar zo is het wel.

Kies een programma waar je jezelf goed bij voelt en neem dan actie. Dit is de snelste weg naar een slank, fit en gezond lichaam.

Heb jij het gevoel dat je te veel eet of dat jij je gewicht NIET onder controle hebt?

Heb je alle diëten reeds uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van allerlei gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken?

Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat dat je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een ongecontroleerd overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt?

Dan is het misschien de moeite om eens iets anders te proberen en te ervaren hoe Het Mentale Dieet Plan jou je Ideale Gewicht Terug Geeft…

50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen wanneer jij je overtollige kilo’s en (buik)vet verbrandt hebt door het eten van heerlijke recepten…?

Wat wanneer jij ein-de-lijk verlost bent van die overtollige kilo’s en vetrolletjes en niet langer last hebt van het JOJO-effect of het gevoel hebt dat je constant zit ‘te lijnen’?

Ontdek in mijn Afslank Rapport (27 blz.) oa. de 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt En Hoe Je Dit Oplost(!) en ontvang GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.

Klik hier
om het op te slaan.

Tot binnenkort,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit rapport heeft al meer dan 146,578 afslankers terug op het juiste pad gebracht waardoor ze nu dagelijks van hun ideale gewicht genieten met heerlijke, gezonde gerechten… Voor mij hoef je dit niet te lezen,… zij zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben.

 

Deel desgewenst dit artikel

>