21 “Gezonde” Voedingsmiddelen Die Je Nooit Zou Moeten Eten

De meeste mensen die ik ontmoet denken dat ze behoorlijk gezond bezig zijn. Maar als ik een beetje dieper in hun eetpatroon tast, zie ik snel dat ze veel “gezond” voedsel eten dat je nooit zou moeten eten. Ik kan ze het niet kwalijk nemen. Met alle verwarring rond labels en adverteren kunnen woorden als ‘suikervrij’, ‘volledig natuurlijk’ en zelfs ‘organisch’ erg verwarrend zijn.

Om dingen een beetje gemakkelijker voor je te maken, is hier een lijst van gezond voedsel dat je nooit zou moeten eten. Veel hiervan is helemaal niet echt gezond voedsel. In plaats daarvan zijn het geheime suikerbommen, voedingsmiddelen die je lichaam in ontstekingsoverdrive zetten, voeding die je hormonen in een ongezonde toestand kunnen brengen of ze zijn besmet met echt nare componenten.

Top 21 van gezond voedsel dat je nooit zou moeten eten

1. Vruchtensap

Vruchtensap is net zo gevaarlijk als frisdrank, of bijna net zo erg, als je het in overvloed drinkt. vruchtensap gezond voedselZie het op deze manier: als je een glas sinaasappelsap drinkt, verbruik je het sap van vier middelgrote sinaasappels in letterlijk seconden – of hooguit een paar minuten. Vergelijk dit met hoe lang het zou duren om vier sinaasappels te eten en je zult snel zien hoe het eten van fruit in zijn hele vorm het beste is. Dankzij, voor een groot deel, voor al die gezonde vezels.)

Vruchtensap is zo gevaarlijk grotendeels vanwge de fructose-factor. In juni 2014 ontdekte een in het tijdschrift Nutrition gepubliceerde studie dat de fructoseconcentratie van het gemiddelde vruchtensap 45,5 gram per liter is. Voor frisdrank is het 50 gram. Onze lichamen zijn niet ontworpen om met dat soort fructose-overvloed om te gaan. Terwijl glucose als brandstof voor ons lichaam dient, wordt fructose vrijwel uitsluitend in de lever verwerkt, waar het wordt omgezet in vet. (1, 2)

2. Soja-eiwit

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn sojaproducten niet gezond voor je; althans, dat wil zeggen, ongefermenteerde soja. Gefermenteerde soja is één ding. Maar het eten van edamame, sojamelk en soja-eiwit is nogal iets anders.

De meeste gekweekte soja is genetisch gemodificeerd om toepassingen van glyfosaat, het actieve ingrediënt in de onkruidverdelger Roundup, te weerstaan. Een recente Noorse studie vond “extreme” niveaus van glyfosaat in Amerikaanse soja, wat betekent dat we onkruidverdelger eten wanneer we niet-organische soja eten. Dat is een probleem, gezien het feit dat glyfosaat gekoppeld wordt aan veel gezondheidsproblemen, inclusief de dood van menselijke cellen. (3, 4)

Het is algemeen aanvaard dat langdurig gebruik van soja-voedingssupplementen zoals soja-eiwit onveilig is omdat het gekoppeld wordt aan het volgende: (5)

 • Allergische rhinitis (hooikoorts)
 • Astma
 • Borstkanker
 • Taaislijmziekte
 • Endometriumkanker
 • Hypothyreoïdie (onderactieve schildklier)
 • Nierziekte
 • Urineblaaskanker

Al deze redenen zijn goede redenen waarom soja zeker één van de gezondheidsvoedingen is die je nooit zou moeten eten.

Betere optie: als je van sojasaus houdt, kies dan voor kokosnoot-aminos. Als je af en toe soja kiest, laat dat dan gefermenteerde soja zijn. Zoals natto, tempeh en echte miso-soep.

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

 • zonder honger te lijden
 • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

3. Suikeralcoholen

Suikeralcoholen worden vaak aangetroffen in suikervrije kauwgom en suikervrije bakproducten en suikervervangers. Xylitol is een van de meest populaire vormen. Andere zijn bijvoorbeeld: erythritol, isomalt, lactitol, maltitol, mannitol, sorbitol. Hoewel ze vaak als natuurlijk worden gezien, ondergaan deze zoetstoffen een intensieve bewerking en worden ze vaak afgeleid van GGO-ingrediënten zoals maïs. Sommige van deze producten houden ook verband met allergische reacties, hoofdpijn, SIBO-symptomen, huiduitslag, gas en opgeblazen gevoel.

Betere optie: probeer groene stevia, monniks fruit of rauwe honing (met mate) voor het zoeten.

4. ‘Atlantische’ zalm + andere gekweekte vis zoals Tilapia

Nog een gezondheidsvoedsel dat je nooit zou moeten eten: gekweekte vis. Ik heb uitgebreid geschreven over gekweekte vis. In feite is het eten van tilapia op sommige manieren zelfs slechter dan het eten van spek. Vermijd ook gekweekte zalm. Het wordt vaak ‘Atlantische’ zalm of alleen zalm genoemd.

Hier zijn nog andere redenen waarom ontstekingsbevorderende gekweekte zalm een vis moet zijn die je nooit zou moeten eten:

 • Een studie van oktober 2016 die aangeeft dat omega-3-waarden in gekweekte zalm snel dalen, is de helft van wat ze vijf jaar geleden waren. Een deel van de reden voor het verlies aan voedingsstoffen is dat zalmkwekerijvoer minder ansjovisinhoud bevat. (6)
 • University of New York bij Albany-onderzoekers vond de dioxineniveaus in gekweekte zalm 11 keer hoger dan die in wilde zalm. De milieuverontreinigende stoffen worden gekoppeld aan kanker, orgaanschade en disfunctie van het immuunsysteem (7, 8)
 • Een 2011 studie gepubliceerd in PLoS One vond muizenetende gekweekte zalm feitelijk gewichtstoename en een verhoogd risico op metabool syndroom en diabetes type 2 symptomen. (9) Het risico is afkomstig van persistente organische verontreinigende stoffen, of POP’s, die veel voorkomen in gekweekte zalm.
 • In een aquacultuurrapport van Food & Water Watch uit 2011 werden enkele punten met betrekking tot de statistieken aangestipt. Honderdduizenden gekweekte vissen ontsnappen in het wild. Deze vissen dragen vaak “super luizen” parasitaire lifters die zelfs de meest agressieve chemicaliën niet meer doden. Sommigen dragen zelfs andere ziekten die nabijgelegen wilde vispopulaties kunnen verzwakken. Gekweekte zalm wordt ook behandeld met verboden pesticiden, een andere ernstige toxiciteitsproblemen. (10)
 • Het kost ongeveer 2½ tot 4 pond andere vis om het zalmvoer te maken dat nodig is om 1 pond gekweekte zalm te produceren. De overbevissing van wilde sardines, ansjovis, makreel, haring en andere vissen verstoren de natuurlijke ecosystemen. (11)
 • In november 2015 keurde de Food and Drug Administration de verkoop van genetisch gemanipuleerde zalm goed en behoeft geen etikettering, waardoor consumenten in het ongewisse blijven. Het werd ondanks bevindingen goedgekeurd, maar de GMO-zalm groeit niet zo snel als de maker beweert. (12, 13)

Betere optie: wilde zalm uit Alaska, sardines uit de Stille Oceaan, Atlantische makreel.

5. Magnetron Popcornpopcorn gezond voedsel

Nog een van mijn beste “gezonde” voedingsmiddelen die je nooit zou moeten eten, is magnetronpopcorn. Gevuld met dubieuze ingrediënten, is het gewoon het gemak niet waard. Het hoofdprobleem? De magnetronszakken worden bedekt met non-stick perfluorochemicaliën zoals perfluoroctaansulfonaat (PFOS) en perfluoroctaanzuur (PFOA), een stof die graag wordt aangetast door kanker. (14, 15)

Een ander belangrijk punt is diacetyl. Deze nepboteraroma-samenstelling veroorzaakt in feite ernstige longziekte bij inhalatie van grote hoeveelheden. (16)

Betere optie: de volgende keer dat je die hang naar wat popcorn krijgt, maak gewoon je eigen. Koop gewone, biologische popcornpitten in een natuurvoedingswinkel. Gebruik kokosolie of biologische boter en giet 3 eetlepels in een zware roestvrijstalen pan.

Plaats twee korrels in de pan en wacht tot er een knalt, giet dan 1/3 kopje popcorn in de pan en dek het af. Terwijl het knalt, moet je de pan schudden om de stoom te laten ontsnappen en te voorkomen dat de popcorn verbrand. Haal uit de pan wanneer het knallen stopt en breng op smaak zoals gewenst. Sommige geweldige toppings zijn voedingsgist, knoflookpoeder en cayennepeper.

6. Fabrieksvlees

In wezen ben je wat je eet en als het vee dat je voor het avondeten grilt, wordt gevoed met hormonen, medicijnen en een onnatuurlijk dieet dat wordt verbouwd met chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest, nou dat is ook geen goed nieuws voor jou.

Hier zijn een aantal bevindingen:

 • Een onderzoek uit 2012 naar het testen van veren ontdekte verboden antibiotica, allergiemedicijnen, pijnstillers en zelfs depressiemedicatie zoals Prozac bij kippen (17)
 • Het voederen van arsenicum van gevogelte heeft geresulteerd in hogere niveaus van toxisch arsenicum bij de mens (18)
 • Ongeveer 30 miljoen pond antibiotica worden jaarlijks verkocht voor gebruik op landbouwhuisdieren (19)

Betere optie: mijn aanbeveling is dat u altijd vlees koopt bij een vertrouwde lokale bron. Maak kennis met uw voedseltelers en veeboeren. Het loont de moeite om bekend te raken met hoe uw eten wordt ingekocht en bereid.

Vraag de boer of de dieren grasgevoerd zijn en hoe ze met ziekte omgaan. (Bijvoorbeeld of ze preventief medicijnen gebruiken of alleen als het dier het risico loopt om te sterven.) Als je op zoek bent naar pluimvee, dan is de gouden standaard: gefokt op groene weilanden en biologisch voer als aanvulling.

7. Margarine

margarine olijfolie boter gezond voedselJe zou denken dat de “margarine-mythe” jaren geleden al opgelost is, maar veel mensen gebruiken het nog steeds. Het oorspronkelijke idee was dat margarine minder verzadigde vetten bevatte dan boter, dus het zou de gezondheid van het hart beschermen. Maar we weten nu dat dit niet waar is. (20)

Helaas waren transvetten de oorspronkelijke vetten die in margarines worden gebruikt. (21) Dit is tragisch, aangezien we tegenwoordig weten dat transvetten verantwoordelijk zijn voor ongeveer 50.000 fatale hartinfarcten per jaar. (22) Transvet vergroot ook het risico op diabetes type II en verscheidene andere ernstige gezondheidsproblemen. (23)

Hoewel transvetten inmiddels zijn verwijderd uit de meeste margarines, is het belangrijk op te merken dat de meeste industriële, sterk bewerkte vetten bevatten die nooit in de natuur zouden worden gevonden.

Betere optie: Kies boter of ghee van koeien die met gras zijn gevoerd. Of probeer kokosolie.

8. Garnalen

Zijn garnalen goed voor jou? Niet wat mij betreft.

Hier zijn slechts enkele van de gezondheidsredenen waarom ik het niet eet:

 • Garnalen bevatten 4-hexylresorcinol, een additief voor levensmiddelen dat wordt gebruikt om verkleuring van garnalen te voorkomen. Dit additief heeft oestrogeenachtige effecten die het aantal zaadcellen bij mannen kunnen verminderen en het risico van borstkanker bij vrouwen verhogen. (24, 25)
 • Garnalenkweekvijverwater wordt vaak behandeld met neurotoxische organofosfaatpesticiden gekoppeld aan symptomen van ADHD, geheugenverlies en tremoren. Malachietgroen, een potentiële kankerverwekkende stof, wordt vaak gebruikt om schimmel op garnaleneieren te doden. Als het eenmaal is gebruikt, blijft malachietgroen heel lang in het vlees van garnalen zitten – meer dan 200 dagen in water van 50 graden F. (26)
 • Rotenon, een chemische stof, wordt gebruikt om levende vissen in de vijver te doden voordat deze is gevuld met jonge garnalen. Bij inademing kan het ademhalingsverlamming veroorzaken. Studies hebben ook rotenon gekoppeld aan de symptomen van Parkinson bij muizen.
 • Garnalenkwekerijen gebruiken organotinverbindingen om weekdieren te doden voordat ze garnalen eten. Deze hormoonverstorende chemicaliën bootsen oestrogeen na en worden “obesogens” genoemd. Dat betekent dat ze met het hormonale systeem rotzooien op een manier die iemand vatbaar maakt voor obesitas, ongeacht wat ze eten. (27)
 • Oceana ontdekte dat 25 procent van de garnalenmonsters die als wild of als wild worden beschouwd (vaak “Gulf” genoemd), eigenlijk gekweekte garnalen waren. (28)

9. Plantaardige oliën

plantaardige olie gezond voedsel Plantaardige oliën vallen ook onder het “gezond” voedsel dat je nooit mag eten. Hand in hand met margarine zijn plantaardige oliën, zoals canola-olie, zeer ontstekingsopruiend en niet gezond. Ze zijn meestal genetisch gemodificeerd, zijn gedeeltelijk gehydrogeneerd en worden gekoppeld aan: (29, 30)

 • atherosclerose
 • Aangeboren afwijkingen
 • Bot- en peesproblemen
 • Kanker
 • Suikerziekte
 • Spijsverteringsstoornissen
 • Hartziekte
 • Vermoeidheid van het immuunsysteem
 • Hoge cholesterol
 • Leerproblemen
 • Leverproblemen
 • Laag geboortegewicht
 • Zwaarlijvigheid
 • Verminderde groei
 • Seksuele disfunctie
 • Huidreacties
 • Steriliteit
 • Visiereductie

Betere optie: ik raad pure, koud geperste, extra vierge kokosolie aan. Om ervoor te zorgen dat je echt de voordelen van kokosolie krijgt, moet je ervoor zorgen dat het product naar kokos ruikt als je het koopt. Anders is de kans groot dat het gepasteuriseerd is en niet zo gezond is voor je.

10. Tafelzout 

tafelzout gezond voedselStandaard tafelzout staat zeker op mijn lijst “top gezonde voeding” die je nooit zou moeten eten. Vrijwel iedereen heeft gehoord dat wit tafelzout hypertensie veroorzaakt, maar dat heeft niet meer dan 95 procent van de restaurants belet om het op elke tafel te zetten. (31)

Oorspronkelijk geproduceerd uitgedolven zout, geraffineerd keukenzout begint technisch gezien als een “echt” voedsel en wordt dan snel nep. Fabrikanten gebruiken oogstmethoden die het van al zijn natuurlijke mineralen ontdoen en vervolgens een aantal additieven gebruiken om het te drogen en te verwarmen tot temperaturen van ongeveer 1200 graden.

Omdat het werd vernietigd, wordt het natuurlijk voorkomende jodium vervolgens vervangen door kaliumjodide in potentieel toxische hoeveelheden. Het zout wordt vervolgens gestabiliseerd met dextrose, waardoor het paars wordt. Als laatste wordt het wit gebleekt. (32)

Betere optie: een veel geschiktere vervanging is zelfs geen vervanging, maar het originele product! Keltisch zeezout en Himalayazout en ik raad aan dat je het in je keuken gaat gebruiken.

ongezonde voeding

11. Kunstmatige zoetstoffen

Omdat het ‘kunstmatig’ is zou je denken dat valse zoetstoffen door mensen voorzichtig gebruikt zouden worden. Helaas bevelen veel artsen ze aan omdat ze zogenaamd veilig zijn voor diabetici omdat ze laag zijn in de glycemische index.

Ironisch genoeg heeft nieuw onderzoek aangetoond dat kunstmatige zoetstoffen een verstoring van de darmflora veroorzaken en zelfs diabetes kunnen veroorzaken. (33)

Suikervervangers zijn klinisch gekoppeld aan: (34)

 • Allergieën
 • Blaaskanker
 • Hersentumors
 • Borstkanker
 • Hoofdpijn
 • hypertensie
 • Lymfomen / leukemie
 • Fenylketonurie
 • Epileptische aanvallen
 • Gewichtstoename / obesitas

12. Vetvrije en magere melk

Het is tijd om te stoppen met bang zijn voor vetarme zuivelproducten. Een onderzoek uit 2016, gepubliceerd in The American Journal of Nutrition, is een sterk argument om het te eten in plaats van magere zuivelproducten. Onderzoekers bestudeerden meer dan 18.000 vrouwen en vonden dat degenen die meer vetrijke zuivel gebruikten 8 procent minder kans hadden op overgewicht of obesitas in vergelijking met de vetarme zuivelgroep. (35)

Een theorie is dat het eten van volvette zuivelproducten mensen helpt zich langer vol te voelen. Afgezien daarvan zijn vetarme en vetvrije zuivelproducten vaak beladen met toegevoegde suiker, een krachtige risicofactor voor diabetes type 2, hartaandoeningen en zelfs kanker.

Kies ook altijd biologische melk. Onderzoek toont aan dat biologische melk een veel gezonder vetprofiel heeft. In een studie van de Staatsuniversiteit van Washington, die 400 monsters onderzocht, had conventionele melk een gemiddelde omega-6 tot omega-3 vetzuurratio van 5,8, meer dan tweemaal die van de organische melkverhouding van 2,3. De onderzoekers zeggen dat de veel gezondere verhouding van vetzuren in biologische melk wordt veroorzaakt door een grotere afhankelijkheid van weiden en voedergewassen feeds op biologische melkveebedrijven. (36)

Ik raad ook aan rauwe melk te kiezen. Dat komt omdat wanneer rauwe melk gepasteuriseerd wordt, het ook veel van zijn voedingswaarde verliest. Omdat het enzym lactase tijdens het verhittingsproces wordt vernietigd, kunnen mensen de melksuiker, lactose, niet goed verteren.

Naar mijn mening is rauwe melk gezonder en meestal te vinden in kaas- of yoghurtvormen in plaatselijke natuurvoedingswinkels. Ik kies waar mogelijk voor volvette rauwe melk van geiten of schapen.

13. Pangasius vis

Pangasius vis is een populair menu-item, maar ik smeek je, laat je niet misleiden. Deze “rivierkreeft” komt het vaakst voor in Vietnamese vijvers met werkelijk hopeloze staat van dienst. Ook genoemd swai, tra, basa, gestreepte pangasius en sutchi, deze vis is goedkoop, maar wordt geleverd met een flink prijskaartje.

Een onderzoek uit 2016 bleek dat 70 tot 80 procent van de pangasius-monsters waren besmet met Vibriobacteria – de microben achter de meeste gevallen van vergiftiging met schaaldieren. (37) In augustus 2016 hebben de VS 40.000 pond swai weggestuurd vanwege besmettingsproblemen. Dit omvat het testen van vissen positief voor malachietgroen, een carcinogeen diergeneesmiddel dat wordt gebruikt om zieke vissen te behandelen. (38)

Swai is ook betrokken bij wijdverspreide zeevoedselfraude. In 2015 werd een importeur van zeevruchten uit Virginia veroordeeld tot gevangenisstraf voor het importeren van $ 15,5 miljoen aan pangasius “meervallen” en het op de markt brengen als tong, tandbaars, bot, snakehead en andere vissen. (39)

14. Seitan

seitan

Seitan lijkt een gezondheidsvoedsel en een geweldige vleesvervanger – totdat je je realiseert dat het in wezen een brood is van vitale tarwegluten. Omdat het zo’n gluten-zwaar voedsel is met potentie om glutenallergieën en glutenintolerantiesymptomen te verhogen, kan ik het eenvoudigweg niet aanbevelen. Voeg daarbij het feit dat het geen compleet eiwit is en het zeer rijk aan natrium is en het wordt duidelijk dat het een gezond voedsel is dat je zou moeten vermijden. Slechts een halve kop van een vooraf gemaakte seitan bevat 576 milligram natrium. (40)

Betere optie: kies in plaats daarvan voor tempeh. De gefermenteerde soja biedt probiotische voordelen.

15. Duistere koffiedranken

De voordelen van het drinken van koffie zijn echt. In feite vinden onderzoekers zelfs dat het kan beschermen tegen levercirrose en mensen helpen langer te leven na levertransplantaties. (41) Maar die ongelooflijke voordelen worden weggevaagd wanneer je andere koffie-ingrediënten aan de mix toevoegt. Ik heb het over te veel suiker gevonden in populaire lattes. Al die suiker, met name high-fructose glucosestroop, doet een aanslag op onze lever en draagt zelfs bij tot niet-alcoholische leververvetting. (42) Om nog te zwijgen dat koffiedranken vaak darmbeschadigend carrageen in slagroom bevatten. (43)

Betere optie: houd het bij zwarte koffie.

16. Agave Nectaragave siroop

Agave nectar staat op bijna elke gezondheidsschap. Maar het is allesbehalve gezond. Agave heeft het hoogste fructosegehalte van alle commerciële zoetstoffen op de markt. En onthoud, fructose is zwaar voor de lever en zet ons lichaam in de vetopslagmodus. (44)

Betere optie: gebruik, met mate, ruwe honing of groene stevia wanneer je een beetje zoetigheid nodig hebt.

 

17. Te gaar vlees

Alle soorten vlees hebben aminozuren, waaronder creatine en suikers. Door ze bij zeer hoge temperaturen te bakken, ontstaan echter moleculen die heterocyclische amines (HCA’s) worden genoemd. Dit zijn kankerverwekkende, giftige stoffen die ook in sigarettenrook worden aangetroffen. Goed doorbakken vlees bevat 3,5 keer meer HCA dan medium doorbakken vlees. (45)

Het gebruik van dikkere, in de winkel gekochte marinades met zoetstoffen zoals suiker, fructose met maïsstroop of zelfs honing maakt verkoling waarschijnlijker, waardoor de blootstelling aan kankerverwekkende stoffen mogelijk toeneemt.

Betere optie: gebruik suikervrije, dunne, op azijn gebaseerde marinades om kankerverwekkende stoffen te verminderen. Neem ook antikanker kruiden zoals basilicum, munt, rozemarijn, salie, bonenkruid, marjolein, oregano en tijm op in jouw vleesmarinades. De meeste van deze kruiden zijn rijk aan drie stoffen – carnosinezuur, carnosol en rosmarinezuur – allemaal krachtige antioxidanten. (46)

18. Garcinia cambogia

Garcinia cambogiaGarcinia cambogia is een verleidelijk ingrediënt omdat het mensen heel goed kan helpen snel af te vallen. Maar de bijwerkingen zijn zo ernstig dat ik het op het deze lijst moest zetten. Deze pompoenvormige vrucht is populair in supplementen voor gewichtsverlies. Maar let op: het is ook aangetoond dat het leverfalen veroorzaakt. Het is het risico zeker niet waard.

Betere optie: gebruik mijn 49 geheimen om snel gewicht te verliezen om gewicht te verliezen zonder jouw welzijn in gevaar te brengen.

19. Niet-biologische aardbeien

Als het om aardbeien gaat, kies dan altijd biologisch.

Aardbeien getest door wetenschappers van het Amerikaanse ministerie van landbouw in 2009 en 2014 bevatten gemiddeld 5,75 verschillende pesticiden per monster. (Dat is zelfs nadat ze zijn gewassen.) Het is ook belangrijk op te merken dat niet-biologische aardbeienvelden vaak worden gegast met giftige gassen die aanvankelijk werden ontwikkeld voor chemische oorlogsvoering. Ik denk dat we ons moeten afvragen waarom deze chemicaliën in het voedselsysteem zitten. En of we bereid zijn onze gezinnen voedsel te geven dat wordt geteeld in dit soort systeem. (47)

Betere optie: Kies biologisch. Het is vaak goedkoper om zelf te telen of direct in het seizoen rechtstreeks van een boer in bulk te kopen en te bewaren.

20. Ingeblikte groene bonen

bonenIngeblikte groene bonen zijn consequent verontreinigd met enkele van de gevaarlijkste pesticiden, volgens Consumer Reports. In feite is het eten van slechts één portie van in de VS gegroeide sperziebonen per dag “hoog risico”, vanwege de toxiciteit van de pesticiden die kenmerkend voor dat gewas worden gebruikt. Omdat die chemicaliën vaak veel toxischer zijn dan andere, merkt Consumer Reports op dat het eten van één portie groene bonen uit de VS 200 keer risicovoller is dan het eten van een portie Amerikaanse broccoli. (48)

Afgezien daarvan bevatten ingeblikte groene bonen bisfenol A, een synthetisch oestrogeen. Deze BPA-toxische effecten omvatten hormoononbalans, mannelijke en vrouwelijke onvruchtbaarheid, PCOS en borst- en prostaatkanker, naast andere kwalen. (49)

Betere optie: kies biologische, verse of bevroren sperziebonen. Probeer ook je eigen te laten telen. Dat is supergemakkelijk.

21. Pannenkoeken-ontbijt

Pannenkoeken lijken onschuldig. Maar als je naar de standaard pannenkoekenmix kijkt in de supermarkt, zou je ontzet zijn. Inflammatoire gehydrogeneerde oliën en transvetten zitten nog steeds in enkele van de meest populaire pannenkoekmengsels. Voeg daaraan toe dat de meeste stropen geladen zijn met high-fructose glucosestroop. Het is duidelijk dat dit ontbijt een opknapbeurt nodig heeft.

Betere optie: probeer een van mijn veel gezondere pannenkoekrecepten. Garneer met echt fruit of ahornsiroop.
Quinoa Pannenkoekjes
Eiwit Pannekoeken

Laatste Gedachten Over Gezond Voedsel Dat Je Nooit Zou Moeten Eten

Dus wat is de moraal van het verhaal?

Je bent wat je eet. Kies voedselbronnen die minder bewerkt zijn.
Maak kennis met lokale boeren en steun grasgevoerde, biologische activiteiten.
Hoe meer je ervoor kiest alleen voedsel en dranken mee te nemen die jouw lichaam tot leven brengen, hoe meer je van het leven zult genieten.

Tot slot…

Laatste en waarschijnlijk belangrijkste punt… het eeuwig uitstellen…

Je wil wel beginnen maar het komt nu even niet goed uit want… je hebt een feestje volgende week, je verjaardag komt eraan, je vertrekt binnenkort op vakantie,… er is altijd wel een reden te bedenken waarom het vandaag niet ‘het juiste moment’ is. Herkenbaar?

Maar laat me je een geheimpje verklappen, er komt nooit een “juist moment”.

De waarheid is dat het geen rol speelt welke dag of maand het is.

…en het speelt geen rol welke periode van het jaar het is…..omdat het idioot is om te wachten op een welbepaalde dag of maand om slank te worden.

Waarom zou je zo dik willen blijven tot een bepaalde “maand” of “periode van het jaar”?

Begin gewoon nu.

Probeer enkele van de 50 Heerlijke Dieetrecepten uit en je zal merken dat je ook op een lekkere manier kan afslanken.  

Want na je verjaardag of je vakantie komt er weer iets nieuws waardoor het net niet uitkomt.

Begin gewoon nu en kijk hoe ver je komt.

Als je blijft wachten op dat ‘juiste moment’ komt er nooit wat van. Wanneer je gewoon begint en kijkt hoe ver je komt zal je merken dat je veel meer bereikt dan je aanvankelijk gedacht had.

Wacht niet op motivatie, maar vertrouw erop dat wanneer je nu begint de eerste resultaten je vanzelf motiveren om door te gaan.

Dat is hoe succesvolle afslankers het doen… ze kiezen een echt goed en gezond programma en zetten er dan hun schouders onder en nemen volop actie.

Tja, misschien geen “pottenbrekend nieuws”, maar zo is het wel.

Kies een programma waar je jezelf goed bij voelt en neem dan actie. Dit is de snelste weg naar een slank, fit en gezond lichaam.

Heb jij het gevoel dat je te veel eet of dat jij je gewicht NIET onder controle hebt?

Heb je alle diëten reeds uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van allerlei gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken?

Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat dat je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een ongecontroleerd overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt?

Dan is het misschien de moeite om eens iets anders te proberen en te ervaren hoe Het Mentale Dieet Plan jou je Ideale Gewicht Terug Geeft…

50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen wanneer jij je overtollige kilo’s en (buik)vet verbrandt hebt door het eten van heerlijke recepten…?

Wat wanneer jij ein-de-lijk verlost bent van die overtollige kilo’s en vetrolletjes en niet langer last hebt van het JOJO-effect of het gevoel hebt dat je constant zit ‘te lijnen’?

Ontdek in mijn Afslank Rapport (27 blz.) oa. de 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt En Hoe Je Dit Oplost(!) en ontvang GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.

Klik hier
om het op te slaan.

Tot binnenkort,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit rapport heeft al meer dan 146,578 afslankers terug op het juiste pad gebracht waardoor ze nu dagelijks van hun ideale gewicht genieten met heerlijke, gezonde gerechten… Voor mij hoef je dit niet te lezen,… zij zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben.

 

Deel desgewenst dit artikel

1) https://www.nutritionjrnl.com/article/S0899-9007%2814%2900192-0/fulltext
2) https://www.npr.org/sections/thesalt/2014/06/09/319230765/fruit-juice-vs-soda-both-beverages-pack-in-sugar-and-health-risk
3) https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814613019201
4) https://www.ewg.org/agmag/2014/04/extreme-levels-herbicide-roundup-found-food#.WuxLK4gvzIU
5) https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-975/soy
6) http://www.bbc.com/news/science-environment-37321656
7) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14716013
8) http://www.who.int/en/news-room/fact-sheets/detail/dioxins-and-their-effects-on-human-health
9) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21966444
10) https://www.foodandwaterwatch.org/sites/default/files/disasters_ocean_aquaculture_fs_feb_2011.pdf
11) http://www.latimes.com/nation/la-me-salmon9dec09-story.html
12) https://www.fda.gov/AnimalVeterinary/DevelopmentApprovalProcess/GeneticEngineering/GeneticallyEngineeredAnimals/ucm280853.htm
13) https://www.foodandwaterwatch.org/insight/fda-corrects-misleading-data-gmo-salmon
14) https://www.cancer.org/cancer/cancer-causes/teflon-and-perfluorooctanoic-acid-pfoa.html
15) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16227186
16) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17288497
17) http://www.jhsph.edu/news/news-releases/2012/feather-meal-clf.html
18) https://ehp.niehs.nih.gov/
19) http://www.pewtrusts.org/en/research-and-analysis/fact-sheets/2014/05/05/10-facts-about-antibiotics-resistance-and-food-animal-production
20) https://news.osu.edu/news/2014/11/21/study-doubling-saturated-fat-in-the-diet-does-not-increase-saturated-fat-in-blood/
21) https://en.wikipedia.org/wiki/Trans_fat
22) https://cspinet.org/eating-healthy/foods-avoid/trans-fats
23) https://healthyforgood.heart.org/Eat-smart/Articles/Trans-Fat
24) https://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/tx800048m
25) https://www.sciencedaily.com/releases/2009/03/090302125924.htm
26) https://www.foodandwaterwatch.org/sites/default/files/suspicious_shrimp_report_nov_2009.pdf
27) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16690801
28) http://oceana.org/blog/truth-about-shrimp
29) https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/high-blood-cholesterol/in-depth/trans-fat/art-20046114
30) https://www.webmd.com/diet/features/trans-fats-science-and-risks
31) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22482843
32) https://en.wikipedia.org/wiki/Salt
33) http://www.nature.com/nature/journal/vaop/ncurrent/pdf/nature13793.pdf
34) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3198517/
35) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26912496
36) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24349282
37) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25907121
38) http://www.foodsafetynews.com/2016/08/food-water-watch-urges-continuation-of-catfish-inspections/#.V_iMJrwrKCQ
39) https://www.justice.gov/opa/pr/president-company-illegally-imported-catfish-sentenced-more-five-years-federal-prison
40) https://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/9727?man=&lfacet=&count=&max=&qlookup=&offset=&sort=&format=Abridged&reportfmt=other&rptfrm=&ndbno=&nutrient1=&nutrient2=&nutrient3=&subset=&totCount=&measureby=&Q16371=0.5&Qv=1&Q16371=0.33&Qv=1
41) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26880589
42) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4405421/
43) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11675262
44) https://www.huffingtonpost.com/dr-jonny-bowden/debunking-the-blue-agave_b_450144.html
45) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22129588
46) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10578481
47) https://www.ewg.org/foodnews/strawberries.php
48) https://www.consumerreports.org/cro/health/natural-health/pesticides/index.htm
49) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25813067

>