Door Deze 15 Verborgen Dikmakers Val Je Waarschijnlijk Niet Af

Je eet gezond, je beweegt regelmatig en toch wil het afslanken maar niet lukken. Misschien staan er te veel van onderstaande verborgen dikmakers op je menu…

1. Soep

Omdat soep boordevol groenten zit, gaan we ervan uit dat het übergezond is. En dat is het in principe ook. Maar soep die je in de supermarkt koopt bevat – spijtig genoeg! – veel meer dan groenten. Bindmiddel, veel zout, suiker, bewaarmiddelen

Zo kan het wel: maak verse soep met als enige ingrediënten groenten, water en vetarme bouillon. De gehaktballetjes, room, bindmiddel, deegwaren en het zout laat je weg.

2. Een slaatje

Een slaatje het gezondste op de menukaart?

Think again! Én geitenkaas, én noten, én honing, én spekjes, én vinaigrette zorgen ervoor dat je salade al snel een caloriebom wordt.

Zo kan het wel: DIY -> Kies voor één magere topping en zorg dat drie vierde van je bord uit groenten bestaat. Voeg maximaal 1 eetlepel dressing toe. Vraag op restaurant de saus apart.

3. Frozen yoghurt

Frozen yoghurt  is de gezonde variant van roomijs. Feit! Maar dat betekent niet dat je voor een dubbele portie mag gaan en een topping van chocoladeschilfers en karamel kan kiezen. Klinkt bekend in de oren?

Zo kan het wel: ga voor de kleinste portie en kies alleen vers fruit als topping.

4. Olijfolie

Olijfolie is gezond, maar het blijft wel 100% vet.

Zo kan het wel: 1 eetlepel olie per persoon per maaltijd mag.
Omdat de samenstelling van elke plantaardige olie anders is, is het interessant om te variëren. Wissel olijfolie af met koolzaadolie, maïsolie, zonnebloemolie…

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

  • zonder honger te lijden
  • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

5. Fruitsap

Dat fruitsap van de supermarkt vol toegevoegde suikers zit, weten we al wel langer. Maar dat vers appelsiensap en smoothies ook slecht zijn, da’s nieuw.

In een smoothie zitten vaak 4 tot 6 stukken fruit verwerkt en dat zijn dus te veel natuurlijke suikers om goed te zijn.

Zo kan het wel: maak zelf een sapje waar zowel fruit als groenten in zitten. Lang leve de green juices!

6. Fruit

Als je wil afslanken, eet je het best maar 3 stukken fruit per dag. Op de zwarte lijst: kersen, druiven, vijgen, ananas en bananen.

Zo kan het wel: varieer met fruit dat weinig suiker bevat zoals appels, peren, aardbeien, sinaasappels… Kies naast fruit ook eens voor groenten als tussendoortje.

7. Sushi

Sushi – oftewel rauwe vis en rijst – slecht? Yep. De sausjes op basis van mayonaise én de gefrituurde korst of crunchies die erin zitten zorgen voor de calorieën.

Zo kan het wel: ga voor sashimi, nigiri of de simpele makirollen.

8. Avocadoavocado

Avocado zit boordevol gezonde vetten en vitaminen. Maar too much of a good thing can be… not so wonderful! Eén avocado bevat namelijk 322 kcal. Adios guacamole.

Zo kan het wel: eet avocado met mate. Af en toe een stukje in een salade kan écht geen kwaad.

9. Gezonde koeken

Zijn gezonde koeken wel echt caloriearm? Het ideale tussendoortje bevat 100 kcal. Wat dus betekent dat een pakje Sultana koeken (je zou maar 2 van de 3 mogen eten) en de beruchte Moelleux Grany-koeken over dat getal gaan.

Zo kan het wel: zoek naar koeken die verpakt zijn per 100 kcal. Zo kom je niet in de verleiding om meer te eten.

10. Noten

Hoewel noten vol goede dingen zitten – denk: eiwitten, vezels, onverzadigde vetten, vitamines en mineralen – bevatten ze ook veel calorieën. 100 gram nootjes kan al snel 600 à 700 kcal bevatten.

Zo kan het wel: ga voor een handje ongezouten noten als tussendoortje. Walnoten zijn bijvoorbeeld een goede keuze.

11. Baked chips

Het grootste probleem bij ‘gezonde’ alternatieven is dat we denken dat we er dan net dat ietsje meer van mogen eten. Wake-upcall: baked chips bevatten amper 20 kcal minder dan gewone chips en zorgen voor een minder gevuld gevoel.

Zo kan het wel: kies liever voor gewone chips waar je sneller voldaan van bent. Vul een klein potje en leg de rest van de zak terug in de kast.

12. Groenteburgers

De groenten in groenteburgers worden samengehouden door een grote hoeveelheid vet. En dat geldt voor al het bereide vegetarische eten.

Zo kan het wel: kies voor tofoe, tempé, seitan of peulvruchten als vervangmiddel.

13. Café latté

Slecht nieuws voor Starbucksfans: een café latté is verrassend ongezond. Small = 200 kcal & large = 341 kcal. Tel daar nog een shot vanille bij en een schepje suikeren je zit makkelijk aan 380 kcal, wat overeenkomt met een broodmaaltijd.

Zo kan het wel: drink je koffie zwart, kies voor thee in plaats van koffie of beperk je Starbucksbezoek tot 1x per week.

14. Granola

De basis van granola is gezond: haver, fruit en noten. Wat er een dikmaker van maakt? De honing of suiker die wordt toegevoegd en de olie waarin het gebakken wordt.

Zo kan het wel: havervlokken zijn dan weer wél goed. Maak ’s morgens een warme havermoutpap of strooi de vlokken over je portie yoghurt met fruit en je bent wél gezond bezig.

15. Lightfrisdranklight frisdranken

Lightfrisdrank mag dan 0 kcal bevatten, het zorgt ervoor dat je zin in zoet krijgt. En er zitten ook nog eens heel wat chemische zoetstoffen in.

Zo kan het wel: zorg dat je dagelijks 1,5 liter water drinkt en maximaal 0,5 liter frisdrank. Met mate dus, as always!

Ziezo, hiermee heb je een waardevol lijstje met dikmakers waar je vanaf vandaag op kan letten.

Om succesvol af te slanken is het echter belangrijk dat jij je eetgewoonten aanpast en liefst op een spontane manier zodat je het ‘automatisch’ toepast, zonder dat je jezelf aan lijstjes en regeltjes dient te houden.

Dit is precies wat je met Het Mentale Dieet Plan leert doen, omdat je aan de hand van korte doch krachtige mentale oefeningen leert om op een spontane manier de juiste keuzes te maken voor je lijn en gezondheid. En dit, zonder dat je het gevoel hebt dat je ‘aan het lijnen’ bent.

Via deze link vind je meer informatie over hoe Het Mentale Dieet Plan jou kan helpen om ein-de-lijk jouw Ideale gewicht te bereiken zonder dat je jezelf constant aan regeltjes en lijstjes moet houden tijdens je afslankproces.

Wanneer je de mentale oefeningen en coaching éénmaal doorlopen hebt, zal je op een spontane manier de juiste keuzes maken en je vernieuwde eetgewoonten automatisch toepassen.

Wanneer je verschillende van dergelijke kleine mentale aanpassingen maakt, verbeter je spontaan deze gewoonten. Hierdoor slank je op een automatische, natuurlijke en gezonde manier af. En dit zonder dat je het gevoel hebt dat je aan het lijnen bent.

Dit is meteen ook één van de grootste voordelen van Het Mentale Dieet Plan.

mdp-turboactieNa de initiële TURBO faze, waarin je snel en effectief de eerste kilo’s vet verliest  (tss. de 15% en 30% overtollig vet in de eerste twee tot drie weken)  ben je ondertussen ‘mentaal’ voorbereid om op een spontane manier een reeks kleine veranderingen te maken in je eetgedrag.

Hierdoor ga je verder op een automatische, evenwichtige en lekkere manier blijft afslanken tot jij jouw ideale gewicht bereikt hebt.

En dit zonder het gevoel te hebben van te ‘lijnen’ en zonder achteraf slachtoffer te worden van het joJO-effect.

Dit verklaart waarom de meeste deelnemers van Het Mentale Dieet Plan ook niet het gevoel hebben dat ze op dieet staan en dat ze zichzelf lekkere dingen moeten ontzeggen.

Ze gaan gewoon op een andere manier met voedsel en eten om en ze genieten zelfs beter van de heerlijke gerechten die op tafel komen.

Ontdek via deze link hoe het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om op ‘automatische piloot’ en twee maal zo snel af te slanken, zonder joJO-slachtoffer te blijven.
Klik hier voor meer info.

Heb jij het gevoel dat je te veel eet of dat jij je gewicht NIET onder controle hebt?

Heb je alle diëten reeds uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van allerlei gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken?

Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat dat je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een ongecontroleerd overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt?

Dan is het misschien de moeite om eens iets anders te proberen en te ervaren hoe Het Mentale Dieet Plan jou je Ideale Gewicht Terug Geeft…

50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen wanneer je jouw overtollig (buik)vet verbrandt hebt met heerlijke recepten…?

Wat wanneer jij ein-de-lijk verlost bent van die overtollige kilo’s en vetrolletjes en niet langer last hebt van het JOJO-effect of het gevoel hebt dat je constant zit ‘te lijnen’?

Ontdek in mijn Afslank Rapport (27 blz.) oa. de 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt En Hoe Je Dit Oplost! en ontvang GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.
Klik Hier om het op te slaan.

Tot binnenkort,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit rapport heeft al meer dan 126,789 afslankers terug op het juiste pad gebracht waardoor ze nu dagelijks van hun ideale gewicht genieten met heerlijke, gezonde gerechten… Voor mij hoef je dit niet te lezen,… zij zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben.

Deel desgewenst dit artikel

>