11 Tips Voor Beter Gewichtsverlies

Dankzij het volgen van een paar eenvoudige, effectieve gewichtsverliesgeheimen zit ik op een gezond gewicht. Jojo-effect? Ken ik niet meer!

Wanneer je ooit geworsteld hebt om af te vallen door middel van een klassiek dieet, dan moet je dit weten: volgens onderzoek aan de UCLA krijgt tenminste tweederde van de mensen op dieet het allemaal binnen 3 jaar terug. En soms zelfs meer.

Deprimerend!

Maar het verbaast me niet.

vrouw boos op weegschaal hamer in de handJarenlang heb ik betoogd dat een klassiek dieet NIET de beste manier is om af te vallen. Niet omdat diëten niet werken. Ze kunnen werken – tenminste op korte termijn. Nee, de echte reden dat ik geen fan ben van klassieke diëten is omdat ze simpelweg niet duurzaam zijn.

Ik moest dit op de harde manier leren. Weet je, toen ik jonger was, verborg ik mezelf achter allerlei soorten diëten.

Meestal zou ik het geweldig doen voor de eerste paar weken of zelfs maanden. Ik zou calorieën tellen, “nee” zeggen tegen mijn favoriete eten en, ja hoor, de kilo’s zouden er afvallen.

Maar raad eens wat er altijd gebeurde?

Uiteindelijk gaf ik mijn dieet op omdat het gewoon te moeilijk was om eraan vast te houden! Als je zelf ooit op dieet bent geweest, weet je misschien waar ik het over heb.

Vandaag verspil ik mijn tijd niet meer aan klassieke diëten. En daardoor ben ik een stuk gelukkiger! Maar ik ben ook op een veel gezondere gewicht. Allemaal dankzij het volgen van een paar eenvoudige, effectieve afslank tips die ik in dit artikel met je zal delen.

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

  • zonder honger te lijden
  • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

Deze afslank tips zijn eenvoudige, praktische veranderingen. Ze zijn veel gemakkelijker aan te houden dan een dieet. En het beste van alles is dat ze werken!

Ze hebben mij geholpen, mensen in mijn familie en mijn klanten om een gezonder gewicht te bereiken en te behouden.

Probeer ze zelf uit. Ik denk dat je verrast zult zijn hoe goed ze ook voor jou kunnen werken.

11 van mijn beste gewichtsverliesgeheimen

1. Begin jouw dag met groene thee

theepot kopje groene thee
Als je probeert af te vallen, is het beste deel van wakker worden niet een kopje koffie, het is groene thee!

Groene thee zit vol plantaardige stoffen, catechines genaamd. En het is bewezen dat catechinen gewichtsverlies versnellen. In één onderzoek verminderden patiënten in 12 weken lichaamsvet aanzienlijk door groene thee te drinken die dagelijks 690 mg catechinen bevatte. (1)

De gemiddelde groene thee bevat 150 – 200 mg catechines. Dat betekent dat je dagelijks 3-4 theezakjes moet laten trekken om de catechins te krijgen die je nodig hebt om af te slanken.

2. Eet meer van dit fruit

grapefruit

 

Grapefruit is één van de beste afslankproducten die je kunt eten. Daar zijn een aantal redenen voor.

Ten eerste bevat grapefruit naringenin, een antioxidant die het gebruik van insuline door je lichaam ondersteunt, waardoor je bloedsuikerspiegel onder controle blijft en je metabolisme versnelt. (2)

Ten tweede kan grapefruit je taille smaller laten worden. Het geheim is om grapefruit als eerste in de ochtend te eten. (3)

In een recente studie aten 85 obese patiënten een halve grapefruit als ontbijt, terwijl een controlegroep geen grapefruit at. Na 12 weken verloren de patiënten die grapefruit aten 7,1% meer gewicht dan een controlegroep. En dat is niet eens het beste deel …

De mensen die grapefruit aten zagen ook hun taille met 2,5 cm smaller worden – dat betekent dat ze één volledige broekmaat verloren!

3. Doe dit elke keer als je naar een restaurant gaat

aluminium blik eten

Eet je minstens één keer per week uit in restaurants? Als dat zo is, ben je niet de enige. Volgens mij besteden we tegenwoordig meer geld aan uit eten gaan dan aan boodschappen!

Ik ben dol op eten met mijn gezin. Eten is zelfs een van onze favoriete gezinsactiviteiten. Helaas voegden al die leuke familie-ervaringen kilo’s ongewenste vet toe aan mijn buik. Niet goed.

Ik wilde uit eten gaan niet opgeven; maar ik wilde me ook niet ongerust maken over gewichtstoename. Dus deed ik het volgende.

Ik begon mijn eten in tweeën te delen zodra het arriveerde. Ik eet de helft en dan wacht ik 10 minuten. 10 minuten wachten geeft mijn maag de tijd om te verteren en beslissen of ik nog steeds honger heb.

Meestal ben ik tevreden met het eten van slechts de helft, wat betekent dat ik minder overeet en, nog beter, dat er restjes zijn (die ik mee neem naar huis)!

Probeer deze strategie de volgende keer dat je aan het eten bent in een restaurant. Ik denk dat je zult merken dat het een eenvoudige, effectieve manier is om overeten te beheersen.

4. Slecht nieuws – en goed nieuws! – over bewegen

De waarheid is, als je wilt afvallen, helpt beweging. Dat is het slechte nieuws. Het goede nieuws is dat je geen last van zweet en spanning nodig hebt en je longen scheurt alsof je traint voor een ultra-marathon.

Je kunt de oefening krijgen die je nodig hebt door middelmatige activiteiten, zoals een wandeling maken in het park of een paar minuten een intensieve workout doen zoals in Fit-In-4-Minuten.

Ik raad 150 minuten aan gematigde activiteit per week aan. Dat is slechts 20 minuten per dag. En HIER is een manier om het leuk en gemakkelijk te maken om de oefening te krijgen die je nodig hebt.

En ook….

5. Bewegen met een partner

ouder echtpaar sporten fietsen hardlopen
Een van de beste manieren om vast te houden aan een oefenprogramma is door te bewegen met een vriend.

Als je met een vriend beweegt, ben je verantwoordelijker, stel je minder snel je workout uit en heb je meer plezier!

Heb je geen vrienden die mee willen doen voor een training? Probeer lid te worden van een vereniging. Deelnemen aan een groepsles, bijvoorbeeld een yoga- of pilates, is een geweldige manier om nieuwe vrienden te ontmoeten.

6. Eet van een kleiner bord

Onderzoek gepubliceerd door de American Psychological Association onthulde iets verrassends: het gebruik van een groot bord kan ervoor zorgen dat je maar liefst 45% meer eet! (4)

De oplossing? Gebruik kleinere borden.

Het klinkt bijna te gemakkelijk, maar het gebruik van kleinere borden thuis kan je hersens in feite verleiden tot minder eten.

Probeer het een week lang en ik wed dat je meer van je eten zult genieten terwijl je er tegelijkertijd minder van eet!

7. Pak een snack

zoute snack
Als je een vader of moeder bent, dan weet je dat je nergens heen hoeft zonder snacks.

Zonder snacks worden kinderen chagrijnig en hongerig. En het volgende is dat je op weg bent naar het dichtstbijzijnde fastfoodrestaurant.

Natuurlijk zijn het niet alleen kinderen die snacks nodig hebben.

Als je van plan bent om een ​​paar uur van huis weg te zijn, krijg je honger. En wanneer je honger hebt, weg van huis, kan een hamburger, gebakken kip of chocoladereep erg verleidelijk zijn.

Daarom is het een goed idee om een ​​gezonde snack zoals amandelen of fruit in je tas te doen. Een gezonde snack houdt de honger op afstand. Zodat je kunt genieten zonder het schuldgevoel van toegeven aan fast food.

8. Sla de suikerhoudende dranken over

vrouw schop tegen zoetigheden
Wist je dat een blikje cola 39 gram suiker bevat? Dat is TWEE keer zoveel suiker als een Snicker-reep! Maar het wordt nog erger:

De typische 473ml Frappuccino van Starbucks kan wel 100 gram suiker bevatten. Dat is evenveel suiker als een liter fles cola!

Beschouw frisdranken en andere suikerhoudene dranken als vloeibare obesitas. Vermijd hen ten koste van alles!

Maar wat als jij, zoals ik, een zoetekauw bent?

Probeer in dat geval een gezonder alternatief voor suikerhoudende drankjes zoals je eigengemaakte Pumpkin-Spice Latte. Klik hier voor het snelle en eenvoudige recept.

9. Loop door de buitenste schappen

De volgende keer dat je boodschappen gaat doen, doe dan dit:

Loop langs de rand van de winkel en vermijd, indien mogelijk, het midden van de winkel. Waarom?

Omdat supermarkten hun vlees, fruit en groenten in de buitenste schappen zetten; terwijl buikverbrandende voedingsmiddelen zoals chips, frisdrank, koekjes en snacks midden in de winkel worden bewaard.

Door enkel in de buitenste rijen te winkelen, beperk je blootstelling aan chips, frisdrank, koekjes en andere snacks, wat betekent dat je minder in de verleiding komt om jouw boodschappenwagen met rommel te vullen.

10. Eet meer vezels

vezels fruit groenten
Vezelrijke voedingsmiddelen zoals bladgroene groenten, artisjokken, peulvruchten, appels en perziken zullen je helpen langer vol te voelen. Ze verminderen ook het verlangen naar suiker en helpen je om regelmatig te blijven.

Ik beveel 25 gram dagelijkse voedingsvezels aan als een goed doelwit voor vrouwen, terwijl mannen moeten streven naar 38 gram per dag.

Helaas verbruiken de meeste mensen slechts 16 gram vezels per dag – ver onder de aanbevolen hoeveelheid.

Door simpelweg meer vezels aan hun eetpatroon toe te voegen, heb ik gezien dat cliënten 2-5 kilo per maand verliezen – zonder extra dieetaanpassingen of lichaamsbeweging.

11. Vergeet niet dat het een marathon is, geen sprint

Als je op dit moment niet zo fit bent als je zou willen zijn, onthoud dan dat je niet op een ochtend zo wakker werd en je zo voelde. Het kostte tijd – maanden of zelfs jaren.

Evenzo kost het leven van een gezondere levensstijl tijd. Je loopt een marathon, geen sprint.

Dat gezegd hebbende, als je drie of vier dingen uit deze lijst wilt halen en ze minstens een maand lang zult volgen, ZUL je resultaten zien.

Maar je zult jouw beste en langsthoudende resultaten zien als je gewichtsverlies behandelt als een verandering van levensstijl, iets waar je elke dag mee bezig bent.

Betekent dit dat je perfect moet zijn? Natuurlijk niet! Niemand is perfect.

Doe gewoon je best.

Als je een doel behaalt – dat je bijvoorbeeld je eerste 4 kilo afvalt – vier het dan!

En als je struikelt, wees dan niet hard voor jezelf. Vergeet niet dat elk moment een kans is om vooruit te komen.

Tot slot…

Laatste en waarschijnlijk belangrijkste punt… het eeuwig uitstellen…

Je wilt wel beginnen maar het komt nu even niet goed uit want… je hebt een feestje volgende week, je verjaardag komt eraan, je vertrekt binnenkort op vakantie,… er is altijd wel een reden te bedenken waarom het vandaag niet ‘het juiste moment’ is. Herkenbaar?

Maar laat me je een geheimpje verklappen, er komt nooit een “juist moment”.

De waarheid is dat het geen rol speelt welke dag of maand het is.

…en het speelt geen rol welke periode van het jaar het is…..omdat het idioot is om te wachten op een welbepaalde dag of maand om slank te worden.

Waarom zou je zo dik willen blijven tot een bepaalde “maand” of “periode van het jaar”?

Begin gewoon nu.

Probeer enkele van de 50 Heerlijke Dieetrecepten uit en je zal merken dat je ook op een lekkere manier kan afslanken.  

Want na je verjaardag of je vakantie komt er weer iets nieuws waardoor het net niet uitkomt.

Begin gewoon nu en kijk hoe ver je komt.

Als je blijft wachten op dat ‘juiste moment’ komt er nooit wat van. Wanneer je gewoon begint en kijkt hoe ver je komt zal je merken dat je veel meer bereikt dan je aanvankelijk gedacht had.

Wacht niet op motivatie, maar vertrouw erop dat wanneer je nu begint de eerste resultaten je vanzelf motiveren om door te gaan.

Dat is hoe succesvolle afslankers het doen… ze kiezen een echt goed en gezond programma en zetten er dan hun schouders onder en nemen volop actie.

Tja, misschien geen “pottenbrekend nieuws”, maar zo is het wel.

Kies een programma waar je jezelf goed bij voelt en neem dan actie. Dit is de snelste weg naar een slank, fit en gezond lichaam.

Heb jij het gevoel dat je te veel eet of dat jij je gewicht NIET onder controle hebt?

Heb je alle diëten reeds uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van allerlei gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken?

Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat dat je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een ongecontroleerd overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt?

Dan is het misschien de moeite om eens iets anders te proberen en te ervaren hoe Het Mentale Dieet Plan jou je Ideale Gewicht Terug Geeft…

50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen wanneer jij je overtollige kilo’s en (buik)vet verbrandt hebt door het eten van heerlijke recepten…?

Wat wanneer jij ein-de-lijk verlost bent van die overtollige kilo’s en vetrolletjes en niet langer last hebt van het JOJO-effect of het gevoel hebt dat je constant zit ‘te lijnen’?

Ontdek in mijn Afslank Rapport (27 blz.) oa. de 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt En Hoe Je Dit Oplost(!) en ontvang GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.

Klik hier
om het op te slaan.

Tot binnenkort,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit rapport heeft al meer dan 146,578 afslankers terug op het juiste pad gebracht waardoor ze nu dagelijks van hun ideale gewicht genieten met heerlijke, gezonde gerechten… Voor mij hoef je dit niet te lezen,… zij zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben.

Deel desgewenst dit artikel

  1. Nagao T, Komine Y, Soga S, Meguro S, Hase T, Tanaka Y, Tokimitsu I. “Ingestion of a tea rich in catechins leads to a reduction in body fat and malondialdehyde-modified LDL in men.” Am J Clin Nutr. 2005 Jan;81(1):122-9.
  2. Rostislav Chudnovskiy, et al. “Consumption of Clarified Grapefruit Juice Ameliorates High-Fat Diet Induced Insulin Resistance and Weight Gain in Mice.” PLOS One. October 2014.
  3. Heidi J Silver, Mary S Dietrich, and Kevin D Niswender. “Effects of grapefruit, grapefruit juice and water preloads on energy balance, weight loss, body composition, and cardiometabolic risk in free-living obese adults.” Nutr Metab (Lond). 2011; 8: 8.
  4. Wansink, Brian; van Ittersum, Koert. “Portion size me: Plate-size induced consumption norms and win-win solutions for reducing food intake and waste.” Journal of Experimental Psychology: Applied, Vol 19(4), Dec 2013, 320-332.

>