10 Tips Voor Verstandig Blenden En Juicen

Blenders en slowjuicers zijn al jaren populair bij mensen die op zoek zijn naar serieuze gezondheidswinst of het behoud ervan, een sappig verhaal. 
Waarom gaan we massaal sappen?

Blenden en slowjuicen – al jaren populair

Het is voor veel mensen lastig dagelijks voldoende groente en fruit te consumeren. En voldoende is heel wat meer dan de Gezondheidsraad adviseert. Door groente en fruit in sapvorm te consumeren krijg je lekker veel voedingsstoffen in een heel klein volume binnen, ideaal!

Ook zijn er steeds meer mensen die het nut en resultaat kennen van het rauw eten van fruit en groenten. Een blender of een slowjuicer geeft al die mensen enorm veel extra mogelijkheden tot voldoende consumptie en vooral ook het experimenteren met verschillende smaakcombinaties.

Bovendien zijn aanvullende sapkuren een prachtig ontgiftigingsinstrument ter herwinning van gezondheid en vitaliteit.  Tenslotte biedt zo’n machine een ongedwongen, speelse manier om bijvoorbeeld kinderen kennis te laten maken met de kracht en smaak van gezonde, voedende voeding.

Blenders en slowjuicers zijn al jaren populair bij mensen die op zoek zijn naar serieuze gezondheidswinst of het behoud ervan, een sappig verhaal…!

Sap is eten èn drinken!

Sap is niet zomaar een drank, het is eten èn drinken in de best opneembare vorm. Het is volledig en veelzijdig voedsel dat zijn rijkdommen direct doorgeeft aan onze lichaamscellen.

Doordat er geen sprake is van verhitting blijven de voor de vertering en voedselomzetting naar energie noodzakelijke voedingsenzymen intact. Het scheiden van de vezels (darmbezempjes) van de voedingsstoffen zorgt voor een snelle, directe afgifte van voedingsstoffen en een aanzienlijke ontlasting van de darmen.

Daarom kent het ‘sappen’ zoveel waardevolle toepassingen in de natuurgeneeskunde, maar ook als perfecte voeding voor babies en ouderen. Sap koop je niet in een pakje, je maakt het zelf en drinkt het kakelvers. Natuurzuiver sap is rauw, voedend, helend, reinigend en vitaliserend, levend voedsel.

Verstandig sappen

Maar hoe pak je juicen en blenden nou verstandig aan? Neem de volgende tips in acht, zodat je maximale gezondheidswinst boekt.

• Een sap drink je liever niet snel weg, neem er net zoveel tijd voor als het gehele voedingsproduct zou nemen.
• Neem kleine slokjes, geniet met volle teugen!
• Gebruik een sap steeds afzonderlijk, nooit als onderdeel van een maaltijd.
• Gebruik een sap altijd op een lege maag. Drink dus je sap of smoothie minimaal 30 min. voor een maaltijd, of minimaal 2 uur erna.
• Drink zoveel sap als waarbij je je comfortabel voelt, luister naar je lichaam! Beperk fruitsappen tot 100ml per keer.
• Verdun fruit- en groentesappen met water bij ernstige klachten, bouw het rustig op.
• Gebruik ieder sap binnen 15 minuten na productie ervan. Oxidatie zal de voedingswaarde snel verlagen.
• Gebruik een fruitsap óf een groentesap, liever niet beiden tegelijkertijd of door elkaar.
• Blijf naast het juicen of blenden ook fruit en groenten in zijn geheel eten, dat blijft belangrijk, net als kauwen.
• Wees terughouden met het gebruik van overrijpe producten.

22 Verrukkelijke en Makkelijke Juice Recepten voor Meer Energie, 
Focus en Optimale Stofwisseling!

DOE DE ALPHA DETOX
Reset Je Lichaam, 
Reset Je Leven...

Juicers

Sapcentrifuges en slowjuicers zijn machines die sap uit fruit en groenten scheiden van de vezels. Een slowjuicer doet dat met een lage snelheid waardoor malen, persen of kauwen wordt. De scheiding van sap en vezels gaat hiermee veel langzamer dan 1e generatie juicers en centrifuges, waardoor er veel minder moleculen ‘beschadigd’ worden. Hierdoor is een slowjuicer ook in staat om sap te verkrijgen uit producten met zeer taaie vezels zoals tarwegras.

Met name de wereldwijde hype om sap uit tarwegras te persen heeft slowjuicers snel populair gemaakt. Hoe beter de slowjuicer, hoe hoger de sapopbrengst, hoe lager het pulpafval, hoe sterker de materialen en de motor  en hoe meer extra functionaliteit. Denk hierbij aan het maken van babypuree, frozen desserts,  pastaslierten, geschaafd ijs, sauzen, soepen et cetera. De trend in slowjuicers is om sap en vezels juist weer meer bij elkaar te brengen.

Blenders

Met een blender worden de voedingsproducten in het geheel versneden, er vindt geen scheiding plaats, de volledige plant of vrucht blijft behouden, desgewenst inclusief schil.

Met een goede blender wordt met het juiste mes, veel kracht en een hoge snelheid, een totaalsap gemaakt, waarbij juist de voedingsproducten microscopisch fijn gesneden worden zodat een open celstructuur ontstaat. Hierdoor zal de biologische opneembaarheid flink toenemen. Dat is extra belangrijk voor mensen die ernstig ziek zijn. Hoe beter de blender, hoe egaler het resultaat en hoe meer hij kan verwerken. Denk hierbij aan smoothies, (warme) rauwe soepen, zware boters, beslag, sauzen, siropen, schaafijs, fijn meel et cetera.  Geen enkele blender is geschikt voor de verwerking van taaie grassoorten.

Ernstig zieken, vooral de oudere gebruiken graag een blender omdat ze er tevens de dagelijkse medicatie en voedingssuplementen in kunnen verwerken en eenvoudigweg alles ineens opdrinken inplaats van separaat een kwartier lang allerlei pillen en tabletten te slikken.

Als je pas begint met sappen kan het verstandig zijn te beginnen met een slowjuicer. Het sap daarin bevat vrijwel geen vezels en is daardoor gemakkelijker te verdragen door een stofwisseling die jarenlang het leven zuur is gemaakt en daardoor verre van optimaal functioneert. Je kan ook het blenderproduct zeven door een kaasdoek of speciaal filterzak, dat kost wel wat extra moeite.

Juicen of blenden?

Om die keuze weloverwogen te kunnen maken, wil je weten wat de werkelijk belangrijke verschillen zijn. Ik heb het overzichtelijk op een rij gezet.

Juicen

Sapcentrifuges en slowjuicers zijn machines die sap uit fruit en groenten scheiden van de vezels. Een slowjuicer doet dat met een lage snelheid waardoor malen, persen of kauwen wordt.

Blenden

Met een blender worden de voedingsproducten in het geheel versneden, er vindt geen scheiding plaats, de volledige plant of vrucht blijft behouden, desgewesnt inclusief schil. Met een goede blender wordt met het juiste mes, veel kracht en een hoge snelheid, een totaalsap gemaakt, waarbij juist de voedingsproducten microscopisch fijn gesneden worden zodat een open celstructuur ontstaat. Hierdoor zal de biologische opneembaarheid flink toenemen.

Slowjuicers

Deze machines onttrekken sap door kauwen of persen op lage snelheid.
 Resultaat: sap en pulp.

Voordelen

• Zeer geschikt voor bladgroenten, grassoorten, kiemen en kruiden
• Relatief hoge sapopbrengst
Langere houdbaarheid sap
Meer voedingsstoffen en enzymen in sap door lage draaisnelheid en ontbreken van hitte
• Minimale schifting en schuimvorming
• Vaak mogelijkheden voor extra functionaliteit
Relatief stil

Blenders

Deze machines versnijden de voedingsproducten in zijn geheel.
 Resultaat: Totaalproduct (niets gaat verloren).

Voordelen

• Zeer geschikt voor groenten, bladgroenten, kiemen, kruiden, boters, zaden, meel, granen
• Maximale sapopbrengst
• Geen schifting en zeer beperkte schuimvorming
• Eenvoudig toevoegen van medicatie en voedingssupplementen
• Geen verspilling van voeding
• Laag risico op defecten
• Volledige controle over eindresultaat
• meerdere voedingsproducten tegelijkertijd

Beide methoden hebben veel voordelen, dat is ook de reden dat ik afwissel tussen smoothies en slowjuice sapjes. Een slowjuice sapje neem ik vaak als pre-ontbijtje wanneer ik wel wat extra energie kan gebruiken of als tussendoortje. Een smoothie neem ik meestal bij het ontbijt (‘godendrank’).

Indien ik gehaast ben en wanneer ik meer nutriënten in mijn sap wil, drink ik sowieso een Organico Green juice™, of meng deze door mijn sapjes.

Mocht je niet altijd tijd hebben om zelf te juicen, of zie je op tegen de boodschappen of afwas, probeer dan ook eens een Organico TURBO Green Juice™.

Organico Turbo Green juice™ bestaat immers uit maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, aangevuld met 11 Superfoods zoals tarwegras, spirulina, citroen, munt, groene thee etc.  En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.

En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico Turbo Green juice™ en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

 

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICO Greens 

P.S. Geen juicer? Geen probleem!
Organico Turbo Green juice™ is een vernuftig samenstelling van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen, munt, moringa, groene thee en meer. Ik heb deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen (zoals ik) en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.
Probeer het vandaag!

Deel desgewenst dit artikel

>