10 Eenvoudige Gewoontes voor een Slankere Taille en Meer Energie

Voor veel mensen is afvallen en op dieet gaan een zware strijd! Er zijn honderden dieetplannen, allerlei afvalprogramma’s, speciale voedingslijnen etc. Toch is het een feit dat afvallen zeker niet gemakkelijker is geworden. Sterker nog, als je de cijfers erbij pakt worden Nederlanders niet slanker, maar komen eerder aan.

Nederlanders en Vlamingen worden alsmaar dikker

Het gevolg is dat er steeds meer mensen te kampen hebben met diabetes type 2, onzekerheden en natuurlijk de frustratie wanneer afvallen steeds maar niet lukt.

Ik kan het weten, aangezien ik na mijn pubertijd jarenlang met overtollige kilo’s heb rondgelopen. Als ik nu terugkijk wat voor mij (en veel van mijn cursisten) het verschil heeft gemaakt zijn dat gezonde gewoontes.

Succesvol afvallen betekent niet een nieuw dieet proberen. Het is eerder een mentale switch te maken door gezonder te gaan leven. Nu kan ik mij voorstellen dat je dit al honderden keren eerder heb gelezen.

En dat is ook zo!

Het geheim om af te vallen is al lang uitgevonden.

Het klinkt heel eenvoudig, echter, de menselijke factor wordt vaak compleet over het hoofd gezien.

Indien je overgewicht hebt om wat voor reden dan ook, heeft het een aantal jaar geduurd om dat te krijgen. Vandaar dat het ook een tijdje gaat duren om deze ongezonde gewoontes af te leren. Dat is ook de reden waarom voor veel mensen een strikt vermageringsdieet niet zal werken. Je zult op korte duur geweldige resultaten waarschijnlijk behalen.

Maar na verloop van tijd val je terug in je oude leefstijl patroon.

‘’Vanavond op de bank een lekker zakje chips, het kan ook wel een keer.’’

Vervolgens duurt het niet lang en je bent weer belandt op het nulpunt.

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

  • zonder honger te lijden
  • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

De vraag is natuurlijk, hoe doorbreek je dat?

Eén Gezonde Gewoonte Per Keer

De beste manier om af te vallen, meer energie te krijgen en je ongezonde gewoontes te vervangen door gezonde is rustig aan te doen. Probeer elke dag iets gezonder te leven. In plaats van een glas cola, neem je een glas water. Vervolgens doe je de rest van de dag niks anders om af te vallen. Wanneer dat eenmaal in je systeem zit (het water drinken), daarna pak je nog een gezonde gewoonte.

Dit proces kun je blijven doen overigens. Je kunt altijd gezonder leven, zelfs als je het al heel goed doet.

Zo merk ik bij mijzelf dat ik na de vakantie een beetje aan het slacken ben geweest. Het is tijd om mijn oude gezonde gewoontes weer op te pakken, verbeteren en weer uit te voeren!

Om je op weg te helpen heb ik 10 gezonde gewoontes voor je om te proberen:

1: Drink elke dag tenminste 1.5 liter water per dag

Je lichaam bestaat ongeveer uit 65% water. Dat betekent dat water super belangrijk voor je algehele gezondheid is. Maar wist je dat water ook belangrijk is om calorieën te verbranden? Of wanneer je voldoende water drinkt je minder trek hebt in een vette hap? Meer water drinken is extra belangrijk wanneer je veel sapjes of frisdrank drinkt. Om direct goed van start te gaan is de eerste gezonde gewoonte daarom ook voldoende water drinken, doe je dat al?

2: Juiste verhouding voedingsstoffen

Al het voedsel dat je eet bestaat uit eiwitten, koolhydraten en vetten, dit zijn de macronutriënten. Daarnaast heb je ook nog micronutriënten (vitamines, mineralen). Elke van deze macro nutriënt heeft een bepaald effect op je lichaam. Zo worden koolhydraten gebruikt voor brandstof, daarna vet en als het niet anders kan eiwitten.

Het probleem bij het Westerse voedingspatroon is dat er teveel koolhydraten (vooral de simpele) en te veel vetten gegeten worden (niet de omega 3). Hierdoor krijgt je lichaam veel meer brandstof dan dat het nodig heeft. Het overschot wordt dan ook opgeslagen in lichaamsvet.

Eiwitten aan de andere kant worden niet snel opgeslagen in vet. Daarom is het een goede tip om te starten met het eten van voedingsmiddelen rijk aan eiwitten, hierdoor raak je ook sneller verzadigd. Denk aan gevogelte, biologisch vlees, vis, eieren, noten etc.

3: Meer gezonde vetten

Deze gezonde gewoonte is dusdanig belangrijk dat ik het nog een keer ga noemen. Volgens onderzoek is de beste manier om je te beschermen tegen hart- en vaatziekten door je inname gezonde vetten te verhogen. Helaas is bij de meeste mensen de ratio omega 6 ten opzichte van omega 3 verstoord geraakt. Echter, vetten zijn heel belangrijk en zeker geen dikmakers wanneer je de juiste binnenkrijgt. Ontdek in dit gezondheidsrapport waarom omega-3 vetzuren zo belangrijk zijn en zeker naarmate je wat ouder wordt, je kunnen behoeden voor allerlei kwaaltjes.

Overmatig veel verzadigde vetten en transvetten is geen goed idee (wat je vaak aantreft in kant- en klare voedingsmiddelen). Maar de gezonde vetten uit bronnen zoals wilde zalm, noten en olijfolie zijn heel goed voor je! Sterker nog, in een ander onderzoek (3) is naar voren gekomen dat zelfs visolie supplementen kunnen helpen bij het afvallen.

4: Ga nooit boodschappen doen als je honger hebt

Deze spreekt voor zich, toch is dit een fout die je eenvoudig kunt maken. Sterker nog, zelfs de meest doorgewinterde gezondheidsveteraan kan niet altijd de verleiding weerstaan in de supermarkt. Moet je eens voorstellen wat er zal gebeuren wanneer je dan ook nog op een lege maagVrouw armen wijd water boodschappen gaat doen? De winkelketens spelen hierop in door alles zo strategisch mogelijk te plaatsen.

Vandaar dat je bij de kassa ook altijd allerlei kleine lekkernijen ziet staan. Voordat je het weet heb je al wat in je winkelwagen gedaan. Om dit te voorkomen moet je als regel maken NOOIT op een lege maag boodschappen doen. Bovendien is de kans groot dat je boodschappen doet voor de komende 7 dagen, dit bepaalt grotendeels je voedingspatroon. Wanneer er veel kant- en klare fastfood tussen zit heb je eigenlijk al verloren.

5: Kleinere borden gebruiken

Een erg eenvoudige tip om per direct minder te eten is door kleinere borden te gebruiken. We zijn gewend om netjes ons bordje leeg te eten. Echter, wanneer je een groot bord op tafel hebt is de kans op teveel eten groot. Door kleinere borden te gebruiken zullen de porties automatisch ook kleiner worden.

De regel om af te vallen is bij de meeste mensen gezonder eten en wat minder eten. Nu hoef je niet écht op je porties te letten wanneer je gezondere voedingskeuzes maakt. Echter, in het begin is het aan te raden om deze tip toe te passen.

6: Langzaam eten is gezonder

Door langzamer te eten heeft je lichaam de tijd om terug te koppelen dat je voldoende gegeten hebt. Indien je zeer snel eet krijg je veel meer binnen dan je nodig hebt, dit zal resulteren in gewichtstoename. Het duurt namelijk 20 minuten voordat je hersenen een signaal afgeeft dat je verzadigd bent. Daarom is het beter om rustig te eten, genieten en vooral niet haasten!

7: Waarom hunker je naar eten? (wees eerlijk)

Eén van de grootste redenen waarom mensen teveel eten is uit verveling. Veel mensen kijken uit om ’s avonds op de bank te ploffen, televisie aan te zetten en een zak chips te eten (had ik ook). Wanneer je honger hebt uit verveling heb je niet écht honger, het is eerder een emotionele reactie om verveling tegen te gaan. Bovendien kan het ook een gewoonte zijn om tijdens specifieke momenten veel te eten.

Zo heeft het erg lang geduurd voor mij om tijdens een spannende film geen chips te eten. Nu weet ik van mijzelf dat ik tijdens een spannende film graag wat te knabbelen heb. Inmiddels heb ik het zakje chips vervangen door een notenmix, wederom het zijn de kleine aanpassingen die het verschil maken.

8: Ga pittiger eten

Onderzoek toont aan dat pittig eten ervoor kan zorgen dat je minder snel honger zult krijgen. Bovendien zorgen pittige kruiden ervoor dat je stofwisseling een zetje in de rug krijgt. Ik ben zelf helemaal fan van chili en krijg er geen genoeg van. Het is zeker aan te bevelen om meer Mexicaans te eten met pittige kruiden!

9: Een lekker soepje voor elke maaltijd

Een geweldige en gezonde manier om minder te eten en gezonder te eten is door regelmatig een soep te eten. Gezonde (verse) soepen bestaan voornamelijk uit water, groente, soms wat vlees en wat vermicelli. Het gevolg is dat je veel sneller vol zult zijn wanneer je als vooraf een soep neemt.

10: Begin zeer klein wanneer het gaat om sporten

Voor veel mensen is het een enorme berg wanneer het gaat om regelmatig te sporten. Helemaal wanneer je wellicht jaren niet aan sport hebt gedaan. Om dat te doorbreken is het veel beter om heel klein te beginnen. In plaats van elke dag hardlopen begin met een kleine wandeling van 5 minuten. Vervolgens de volgende 7.5 minuten, volgende week in plaats van wandelen ga je joggen. Zodoende bouw je momentum op en maak je je zelf het niet onnodig moeilijk.

Tot slot…

Laatste en waarschijnlijk belangrijkste punt… het eeuwig uitstellen…

Je wil wel beginnen maar het komt nu even niet goed uit want… je hebt een feestje volgende week, je verjaardag komt eraan, je vertrekt binnenkort op vakantie,… er is altijd wel een reden te bedenken waarom het vandaag niet ‘het juiste moment’ is. Herkenbaar?

Maar laat me je een geheimpje verklappen, er komt nooit een “juist moment”.

De waarheid is dat het geen rol speelt welke dag of maand het is.

…en het speelt geen rol welke periode van het jaar het is…..omdat het idioot is om te wachten op een welbepaalde dag of maand om slank te worden.

Waarom zou je zo dik willen blijven tot een bepaalde “maand” of “periode van het jaar”?

Begin gewoon nu.

Probeer enkele van de 50 Heerlijke Dieetrecepten uit en je zal merken dat je ook op een lekkere manier kan afslanken.  

Want na je verjaardag of je vakantie komt er weer iets nieuws waardoor het net niet uitkomt.

Begin gewoon nu en kijk hoe ver je komt.

Als je blijft wachten op dat ‘juiste moment’ komt er nooit wat van. Wanneer je gewoon begint en kijkt hoe ver je komt zal je merken dat je veel meer bereikt dan je aanvankelijk gedacht had.

Wacht niet op motivatie, maar vertrouw erop dat wanneer je nu begint de eerste resultaten je vanzelf motiveren om door te gaan.

Dat is hoe succesvolle afslankers het doen… ze kiezen een echt goed en gezond programma en zetten er dan hun schouders onder en nemen volop actie.

Tja, misschien geen “pottenbrekend nieuws”, maar zo is het wel.

Kies een programma waar je jezelf goed bij voelt en neem dan actie. Dit is de snelste weg naar een slank, fit en gezond lichaam.

Heb jij het gevoel dat je te veel eet of dat jij je gewicht NIET onder controle hebt?

Heb je alle diëten reeds uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van allerlei gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken?

Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat dat je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een ongecontroleerd overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt?

Dan is het misschien de moeite om eens iets anders te proberen en te ervaren hoe Het Mentale Dieet Plan jou je Ideale Gewicht Terug Geeft…

50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen wanneer je jouw overtollig (buik)vet verbrandt hebt met heerlijke recepten…?

Wat wanneer jij ein-de-lijk verlost bent van die overtollige kilo’s en vetrolletjes en niet langer last hebt van het JOJO-effect of het gevoel hebt dat je constant zit ‘te lijnen’?

Ontdek in mijn Afslank Rapport (27 blz.) oa. de 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt En Hoe Je Dit Oplost(!) en ontvang GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.

Klik hier
om het op te slaan.

Tot binnenkort,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit rapport heeft al meer dan 126,789 afslankers terug op het juiste pad gebracht waardoor ze nu dagelijks van hun ideale gewicht genieten met heerlijke, gezonde gerechten… Voor mij hoef je dit niet te lezen,… zij zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben.

 

Deel desgewenst dit artikel

>