Quiz antwoorden

Hieronder vind je de juiste antwoorden van de afslank quiz + de uitleg:

1. Wat helpt beter wanneer je wilt afvallen: voeding of beweging?

 • A) Beweging heeft meer impact dan voeding (0 punten)
 • B) Voeding heeft meer impact dan beweging (3 punten)
 • C) Beide hebben ongeveer evenveel impact (1 punt)

Het aanpassen van je voedingspatroon heeft een veel grotere invloed op je afslankproces dan gelijk welke beweging. Het duurt namelijk veel langer om de extra calorieën die je opneemt terug te verbranden door beweging. Voeding is dus veel belangrijker dan beweging wanneer je wilt afvallen. Bewegen is uiteraard gezond en verbrandt extra calorieën maar wanneer jij jouw eetgewoonten op een gezonde manier kan aanpassen, zoals je in Het Mentale Dieet Plan ontdekt, dien je dus minder te bewegen om extra calorieën te verbranden. Hanteer een gezonde 80/20 verhouding waarbij je voor 80% op je voeding en eetpatroon gaat letten en voor 20% aan beweging gaat doen, bv. met de handige en effectieve workouts van FitIn4Minuten, die slechts 4 minuutjes per dag in beslag nemen.

2. Kun je plaatselijk vet verliezen?

 • A) Ja, dat is zeker mogelijk! (0 punten)
 • B) Ja, maar alleen op sommige plaatsen zoals de buikstreek (0 punten)
 • C) In principe is dit onmogelijk (3 punten)

Je lichaam gaat geleidelijk over je ganse lichaam vet verbranden. Wanneer je dus denkt dat je door gewoon buikspier oefeningen te doen, je vet gaat verbranden op je buik, dan vergis je je. Je dient je vetpercentage over je hele lichaam te verlagen en wanneer dit gebeurt, en je doet bv. geregeld effectieve workouts zoals FitIn4Minuten, dan gaan je buikspieren zichtbaar worden.

3. Wanneer je wilt afvallen, wat zou je dan minder moeten eten?

 • A) Minder koolhydraten (2 punten)
 • B) Minder bewerkte koolhydraten (3 punten)
 • C) Minder eiwitten (0 punten)
 • D) Minder vetten (0 punten)

Er is een verschil tussen bewerkte en onbewerkte koolhydraten. Bewerkte koolhydraten zorgen voor pieken in je bloedsuikerspiegel waardoor je lichaam sneller insuline gaat aanmaken en je dus meer vet gaat opslaan. In Het Mentale Dieet Plan ontdek je precies wat het verschil is tussen ‘goede’ en ‘slechte’ koolhydraten zodat je lichaam de juiste soort binnenkrijgt. Eiwitten en vetten geven je lichaam eerder een verzadigd gevoel waardoor je dus niet gaat snoepen, en ze hebben weinig of geen invloed op de aanmaak van insuline. Natuurlijk dien je steeds alles ‘met mate’ te eten zodat je een evenwichtig eetpatroon hebt en je lichaam op een gezonde manier gevoed wordt.

4. Wat is het slechtste ontbijt als je (buik)vet wilt verbranden?

 • A) Twee sneetjes brood met kaas, hesp en een glas melk (2 punt)
 • B) Cornflakes, Muesli of cruesli met melk of yoghurt (3 punten)
 • C) Een omelet met spek of zalm, gebakken in roomboter (0 punten)

Cornflakes, Muesli en cruesli bevatten veel suikers of verborgen vormen van suiker. Er bestaat wel muesli die geen suiker bevat, zoals je soms in een bio-winkel kan vinden. Een omelet met spek of zalm bevat natuurlijk veel calorieën en vetten maar dit zijn in principe gezonde vetten.

5. Wat is het effect van light en vetarme producten tijdens het afslanken?

 • A) A) Het helpt sneller afslanken (0 punten)
 • B) Het vertraagt het afslanken (3 punten)
 • C) Maakt weinig verschil tijdens het afslanken (1 punt)

Er is een groot verschil tussen vet eten en vet opslaan. Producenten van light en vetarme producten doen je geloven dat vet eten per definitie betekent dat je vet gaat opslaan. Maar dit is dus niet zo. Hetgeen er voor zorgt dat je vet opslaat is insuline, die extra aangemaakt wordt naarmate je meer suikers binnenkrijgt. Wanneer je uit voeding het vet weghaalt, heeft dat voedsel minder smaak en om dit te compenseren wordt er dus suiker toegevoegd. In Het Mentale Dieet Plan ga je precies ontdekken waarom je best geen light- of vetarme producten zou moeten eten. 

6. Wat is de functie van insuline?

 • A) Insuline stimuleert de vetverbranding (0 punten)
 • B) Insuline vertraagt de vetverbranding (1 punt)
 • C) Insuline slaat, bij te veel glucose in het lichaam, vet op (3 punten)

Wanneer je koolhydraten eet, worden deze omgezet in glucose. Glucose is de energie voor je lichaamscellen. Om die glucose als energie te kunnen gebruiken, dient je lichaam insuline aan te maken. Wanneer je teveel koolhydraten eet en je lichaam dus pieken in insuline gaat krijgen kan je lichaam ongevoelig worden voor insuline (diabetes type 2). 

7. Wat heeft, naast voeding en beweging, een gunstig effect op het afslankproces?

 • A) Jezelf dagelijks wegen (0 punten)
 • B) Voldoende slapen (3 punten)
 • C) Erover praten met familie en vrienden (1 punt)

Jezelf dagelijks wegen is niet goed. Je maakt je gewoon iedere dag zonder reden ongerust of gefrustreerd. Wanneer je te weing slaapt gaat je lichaam meer cortisol aanmaken. Cortisol, ook wel het stresshormoon genoemt zorgt ervoor dat je lichaam meer vet gaat opslaan. Wanneer je dus voldoende slaapt, hou je het cortisol niveau laag waardoor dit geen negatief effect heeft op het vetgehalte van je lichaam.

8. 8. Welke statement over het Voedingscentrum is onjuist?

 • A) De directieleden van het Voedingscentrum hebben vaak eerst bij voedingsgigant Unilever gewerkt (1 punt)
 • B) Het Voedingscentrum wordt voorgelicht door professoren van Universiteiten die gesponsord worden door de voedingsindustrie (1 punt)
 • C) Het Voedingscentrum wordt, via het ‘leerstoelenfonds’, gesponsord door de voedingsindustrie. (3 punten)

De huidige directrice van het voedingscentrum heeft ervoor 10 jaar voor Unilever gewerkt. Met de vorige directeur was het net zo. Hmm, lijkt mij een beetje op belangenvermenging… De voorlichting door gesponsorde universiteiten is ook nog steeds het geval. Het ‘leerstoelenfonds” heeft het voedingscentrum inmiddels zelf afgevoerd. Maar toch is er nog een hele weg af te leggen voor we van een onafhankelijk orgaan kunnen spreken, lijkt me.

9. Personen die veel verzadigd vet eten in de vorm van kokosolie hebben:

 • A) Meer kans op hart- en vaatzieken (0 punten)
 • B) Minder kans op hart- en vaatziekten (3 punten)
 • C) Ongeveer evenveel kans op hart- en vaatziekten (1 punt)

Dat verzadigde vetten slecht zijn voor hart-en vaatziekten, is een stelling die minder en minder aanvaard wordt. Ook de Nederlandse Hartstichting heeft haar visie hieromtrent aangepast nadat uitgebreide studies dit in de afgelopen jaren ook aangetoond hebben. Verzadigde vetten zouden voor meer ‘slechte’ cholesterol zorgen, die op haar beurt de aders zou verstoppen. Echter, opdat dit proces daadwerkelijk plaats vindt, dient de cholesterol zich eerst te oxideren. Wanneer je dus voldoende groenten en fruit eet, of krachtige antioxidanten uit superfoods als supplement inneemt, dan krijgt de cholesterol geen kans om te oxideren, en verstopt het dus ook je aders niet.

10. Is Diabetes Type 2 omkeerbaar?

 • A) Ja, met een koolhydraatarm dieet (3 punten)
 • B) Ja, met een vetarm dieet (0 punten)
 • C) Nee, dat is een chronische ziekte (0 punten)

Het is een fabeltje dat diabetes type 2 niet omkeerbaar zou zijn. Op suikerziektedieet.com ontdek je hoe je op drie, vier weken tijd je diabetes type 2 kan omkeren. Koolhydraat-arm eten is een eerste stap om je diabetes type 2 om te keren, naast regelmatig bewegen en nog een reeks andere zaken die je precies dient te volgen. Maar het is dus perfect mogelijk om je medicatie af te bouwen en je ziekte om te keren.

Ziezo, hopelijk heb je wat opgestoken van deze afslank quiz en is het de start van jouw succesvol afslank avontuur!

Ben je klaar om de 7 Stappen Om Vet Te Verbranden te ontdekken?!

Ontdek hier hoe je snel overtollige kilo’s en buikvet verbrandt terwijl je geniet van heerlijke gerechten en nooit een honger gevoel hebt.

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat 78% van de mensen die een dieet volgen, juist aankomen in plaats van afvallen?!

Dit komt omdat ze mentaal niet in staat zijn om zich aan hun nieuwe eetgewoonten aan te passen, hervallen in hun oude gewoonten en compensatie zoeken voor al het lekkers dat ze tijdens hun dieet hebben moeten missen.

Met Het Mentale Dieet Plan krijg je niet alleen de handvaten aangereikt om op een spontane manier je eetgewoonten te verbeteren, zodat je deze automatisch en onbewust gaat blijven toepassen. Je ontdekt bovendien dat je gewoon van de heerlijkste gerechten en recepten kan blijven genieten terwijl je lichaam zich verandert in een vetverbrandende machine.

Deze aanpak heeft in de afgelopen tien jaar al meer dan 168,700 afslankers geholpen om definitief af te rekenen met hun overtollige kilo’s en vetrolletjes, zonder dat ze ooit honger gehad hebben of zonder te hervallen in het JoJO-effect. 

Je krijgt daarbij overheerlijke recepten voor een snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je ontdekt onder andere het volgende in Het Mentale Dieet Plan:

 • De 7 simpele stappen om (buik)vet te verbranden waarmee je tussen vandaag en 14 dagen 5kg tot 14Kg vet kan verliezen.
 • Een handig 8 weken maaltijd-schema dat je precies kan volgen wanneer je zelf geen inspiratie hebt voor wat je op tafel gaat zetten.
 • Honderden overheerlijke recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn (en waar de rest van het gezin ook van meegeniet) op de blog
 • Mentale ruggesteuntjes en oefeningen die ervoor zorgen dat je jouw gezonde eetgewoonten automatisch blijft toepassen, lang nadat je door het programma gegaan bent
 • Persoonlijke één-op-één coaching met mezelf voor de momenten dat je jezelf verloren zou voelen, of gewoon even een maatje wil om wat bij te praten of me wat te vragen.
 • En vooral… ga je ontdekken dat OOK JIJ eindelijk verlost kan geraken van die overtollige kilo’s en je jezelf niet langer slecht hoeft te voelen in je vel wanneer je over straat loopt of in de spiegel kijkt! Je krijgt eindelijk het figuur dat je al altijd gewild hebt en je voelt jezelf heerlijk en opgelucht. 

Je kan hier vrijblijvend en zonder enig risico Het Mentale Dieet Plan uitproberen.

Deel desgewenst deze leuke afslank quiz

>