De Kleine Dingen die het ‘em’ doen

“Het zijn de kleine dingen die het ‘em doen”. Een bekende en veelgehoorde uitspraak die maar al te waar is. Zeker op het gebied van afslanken zijn er een hoop kleine dingetjes die een gigantisch effect kunnen hebben op je gewicht. 

We zitten vaak zo vastgeroest in bepaalde gewoontes dat we vaak niet meer zien dat ze helemaal niet zo gezond zijn- en dat ze vaak de oorzaak zijn van ons overgewicht. Het Mentale Dieet Plan gaat hier voor een groot deel ook over: waarom doe je wat je doet?

We helpen je in het Mentale Dieet Plan bepaalde gedragingen en gewoontes te herkennen, zodat jij jezelf deze gewoontes en gedragingen ook weer kunt afleren.

In dit bonusrapport hebben we het echter over de hele basale alledaagse dingen die we doen, en die een negatief effect hebben op ons gewicht.

 Begin bij het Begin

In het Mentale Dieet Plan wordt je gevraagd een dagboek bij te houden, maar de meeste deelnemers onderschatten het belang van het bijhouden van dit dagboek en doen het dus niet.

Dit eetdagboek is niet alleen een heel handig tool voor mij om je gericht te kunnen helpen, het is ook heel belangrijk voor jou: door op te schrijven wat je eet wordt je met je neus op de feiten gedrukt.

Slim ontbijten

Het ontbijt wordt ook wel de motor van je dag genoemd. En dat klopt ook. Als je niet ontbijt en alleen een kop koffie drinkt dan zul je de hele dag door aan het snaaien blijven. Een broodje hier en daar, een stukje chocolade, een frietje en ga zo maar door.

Je blijft een soort onbestemde trek hebben die je de hele dag zal blijven achtervolgen.

En, je geeft je metabolisme geen kans om op volle toeren te beginnen draaien!

Zorg dus voor een goed ontbijt (zie het Mentale Dieet Plan 😉 en je zult zien dat je de hele dag door geen trek hebt om te snaaien.

Even niets te doen? 

Als je even een pauze hebt of gewoon niets te doen hebt hoef je dat moment niet automatisch op te vullen met iets te eten.

Drink in plaats van te eten een groot glas water, of drink een lekker kopje thee. Wees je ervan bewust dat je op momenten dat je je verveelt niet gaat eten omdat je je verveelt.

Ga iets doen, bel een vriendin of vriend en doe iets!    

De paden op, de lanen in…

Wanneer het weer het toelaat, is het tijd een leuke buitenactiviteit voor jezelf te vinden. Dit kan van alles zijn zolang je er maar lekker actief bij bent.

Een flinke wandeling met de hond, naar de speeltuin met de kinderen of gewoon zomaar een blokje om.

Lichaamsbeweging is helemaal effectief als je voor het ontbijt een half uurtje wandelt!

 Vroeger naar bed

Goed uitgerust zijn is onlosmakelijk verbonden met afslanken.

Als je te weinig slaap hebt probeer je de dag erop automatisch die duffe momenten op te vangen met calorierijke snacks of ‘pick-me-ups’.

Niet doen dus, en gewoon een uurtje vroeger naar bed gaan.

 Vijf keer per dag….

De gouden regel van het Mentale Dieet Plan: eet minstens vier tot vijf keer per dag een kleine maaltijd! Stop minstens twee uur voordat je gaat slapen met eten en drinken en je zult zien dat als je dit regime eenmaal eigen bent je stofwisseling als een trein zal werken!

 Voor de buis

Zet de TV eens wat vaker uit en zoek een andere activiteit om je avond in te vullen zoals een goed boek of een spelletje. Mensen die voor de buis hangen eten onopgemerkt veel meer zoetigheid dan nodig, waardoor je dus zo een hele hoop kilo’s erbij aan hebt zitten.

 Feestje?

Eet goed voordat je naar een feestje of andere sociale bijeenkomst gaat. Als je namelijk met een lege maag de deur uitgaat zal je de hele avond met moeite van de hapjes af kunnen blijven.

Goede voorraad

Sla een goede voorraad van gezonde groenten in zoals worteltjes, selderij, broccoli en bloemkool. Snij hiervan een gedeelte alvast in hapklare stukjes en mix het door elkaar heen. Dit is nog eens comfort food zonder calorieën!

Eet proteïnen

Dit doe je natuurlijk al met het Mentale Dieet Plan, maar proteïnen zijn de bouwstenen van je lichaam en zorgen ervoor dat je langer een voldaan gevoel hebt.

Lekker winkelen

Winkelen is een geweldige work-out! Ga maar na: je loopt hele winkelstraten af en je past hier wat en daar wat. Het werkt echt! Doe alles te voet en pas uitgebreid kleding. Wat een excuus om naar de winkels te gaan!

Multi tasken

Vooral vrouwen zijn hier goed in 😉

Doe meerdere dingen tegelijk. Je kunt een kleine work-out doen terwijl je je tanden staat te poetsen.
Ga met je voeten op heupbreedte staan en buig met rechte rug door je knieën. Houd dit een paar tellen vast en kom dan weer omhoog. Herhaal dit vijftien keer en doe drie sets.
Resultaat: schone tanden en je hebt je buikspieren gelijk ook getraind!

Lekker groen

Groene thee is niet alleen lekker, maar ook erg goed voor de slanke lijn! Drink elke dag zo’n twee tot drie koppen om op gewicht te blijven. Daarnaast zijn de anti-oxidanten in de thee erg goed voor je huid.

Water, water, water

Deze kennen we allemaal, maar het overgrote deel van de mensen doet het gewoon nog niet!
Drink drie liter water per dag en vervang ook alle frisdranken door water. Doen!

Alles mag

Het heeft geen zin bepaalde voedingsgroepen uit je leven te bannen. Vaak heeft dit alleen maar als effect dat je er nog meer zin in hebt. Eet dus telkens een beetje van waar je echt zin in hebt. Let wel op dat je zo weinig mogelijk ‘verborgen suikers’ opneemt!

Alcohol

We weten het allemaal: alcohol bevat lege calorieën en heeft geen toegevoegde waarde voor je gezondheid of je slanke lijn.

Kun je echt niet zonder je glaasje wijn probeer je dan te beperken tot 1 of 2  glazen per dag en drink per voorkeur rode wijn.

Gezonde volkoren producten

Op de alfa dagen van het Mentale Dieet Plan combineer je proteïnen met koolhydraten.
Kies voor de volkoren varianten hiervan met veel vezels. Vezels zorgen er namelijk voor dat je stofwisseling dubbel zo hard moet werken.

Ziezo, hier zijn een aantal kleine alledaagse dingetjes waarop je kunt letten en zo slank kunt blijven.

>